Lasagne valkokastike ei suurrustu jos käyttää voin sijasta oliiviöljyä
Kommentit (11)
No kyllä öljyllä onnistuu.. Itse oon kokeillut.
Hyi!
Voita kehiin ja kunnon juustoa!
Ihan hyvin onnistuu öliiviöljyllä, ellei paremminkin kun jauhot ei heti ala paistumaan niin kuin voissa :)
Kotikokkilainen kirjoitti:
Ihan hyvin onnistuu öliiviöljyllä, ellei paremminkin kun jauhot ei heti ala paistumaan niin kuin voissa :)
Totta munassa valkokastike onnistuu paremmin öljyllä kuin voilla. Vatkaus/vispaus on se juttu ja maidon hidas lisääminen. Hyvä kastike on tasaista eikä siinä ole paakkuja.
Ei sinne mitään valkokatiketta laiteta, hyi yök!!! Luehan vaikka tästä hyvän aidon lasagnen resepti: http://www.foodnetwork.com/recipes/patrick-and-gina-neely/mamas-lasagna…;
Lihakastike on kunnon bolognesekastike eikä mitään ellottavaa valkokastiketta näy tai kuulu, vaan kerrosten väliin ripotellaan juustoseosta. Tuossa on käytetty raejuustoa, parmesaania ja persiljaa kananmunalla yhteen sidottuina, mutta yleisemmin raejuuston tilalla on ricottaa. Tämän tahnan päälle levitetään vielä erikseen juustoa (reseptissä mozzarellaa ja cheddaria - pelkkä mozzarellakin käy, ja esim. mustaleima emmental on oikein hyvää).
Mikäli oikein laiskottaa tai raha on tiukassa, niin tekisit edes yhden juuston juustokastikkeen.
Spelttijauhot eivät vähemmän tärkkelyspitoisuutensa vuoksi suurusta yhtä hyvin kuin vehnäjauhot, syy sille miskei kastikkeesi suurustunut kunnolla.
No ei kai suurru jos jotain rupista spelttiä jossa sakoluku lasketaan yhden käden sormilla. Laitat nyt maizenaa tai jotain kunnon vehnäjauhoa.
Kotikokkilainen kirjoitti:
Ihan hyvin onnistuu öliiviöljyllä, ellei paremminkin kun jauhot ei heti ala paistumaan niin kuin voissa :)
Ei onnistu maunkaan puolesta.
Minä sulle suurrrrrustukset näytän.
Ei suurrustu kun on yksi ärrä liikaa.
[quote author="Vierailija" time="12.09.2015 klo 18:28"]
Desperate housewife from Eastern Finland :D
[/quote]
Osasyynä varmaan se että käytin myös spelttijauhoja.