Mitä hyviä alkupaloja tiedät? Suosikkisi? Meillä aina melkein
alkupalaksi avokadoa ja katkarapuja. Mitä uutta sitä keksisi.
Kommentit (22)
tomaatti-mozzarella salaatti
halloumisalaatti
ylipäänsä joku salaatti, jossa voi olla mitä vaan, esim. juustoa, hedelmiä, katkarapuja, kalaa...
maa-artisokkakeitto
suppilovahverokeitto
kylmäsavulohta ja mätikastiketta
täytettyjä avokadoa, täytteenä mätiä tai katkarapuja tai kylmäsavulohta + munanlohko + majoneesia
mätivoileipä
suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa
bruschetat on ihania, millä vaan päällisellä
vuohenjuusto-pestoleipä salaattipedillä
parmankinkkua ja meloonia
on harvoin alkupaloja, yleensä vain salaattia, valkosipulileipiä (ei ole mitenkään muodikasta, mutta me nyt tykätään valkosipulista) tai jotain muita pieniä täytettyjä leipiä.
Keitotkin ovat hyviä alkupaloja, vuodenaika ei vain oikein suosi mitään hyviä kasviskeittoja, mutta kermapohjaiset keitot tietysti sopii talveen.
tai jotain muita pieniä täytettyjä leipiä.
.
suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa.
ilmakuivattuun kinkkuun kääritään sisään vuohenjuustoa ja rucolaa, päälle vielä vähän oliiviöljyä ja balsamicoa
(esim. skumpan kanssa vieraille tarjottavista), etkä alkuruoista?
mutta ihana, on hunajamelonipalojen ympärille kiedotut parmankinkkuviipaleet.
coctailtikkuihin palaset hk:n sinistä,kyytijuomaksi taskulämmintä sorbusta ;)
Ei muuten jokaisen pöydästä samaa löydy...
Onko AV-palstan vakiporukka muka oikeesti noin kermaperseistä?
Onko AV-palstan vakiporukka muka oikeesti noin kermaperseistä?
jos tykkää ruuan laitosta:D
Siis puhut nimen omaan alkupaloista,
(esim. skumpan kanssa vieraille tarjottavista), etkä alkuruoista?
En halunnut alkaa säätämään kun hyviä ja ihania ehdotuksia on tullut alkuruoaksikin. ;-))
ap
coctailtikkuihin palaset hk:n sinistä,kyytijuomaksi taskulämmintä sorbusta ;)
Ei muuten jokaisen pöydästä samaa löydy...
jos sitä sorbusta on varastoinut, a-kaupan valikoimista kun sitä ei enää saa ;)
niin täytä avokadon kuoppa muikun- tai siianmädillä jonka olet sekoittanut smetanaan ja maustanut.
Meillä usein alkuruokana pieni sosekeitto tai salaatti, esim Waldorf tai sellainen, jossa on katkarapuja, greippiä, hasselpähkinöitä, paria salaattilajia yms. Caesarin salaattikin on hyvä alkuruoka, se alkuperäinen, ilman mitään kanafileitä tai katkiksia (mutta kastike kannattaa kyllä tehdä itse). Vihreän salaatin voi myös syödä alkuruokana.
Alkupaloiksi käy myös paahdetut pienet leivät, joiden päällä pateeta ja cocktail-kurkkuja tai mozzaa, tomaattihakkelusta ja basilikaa tai nokare kypsää brietä (tai kermajuustoa) ja päärynää ...
kananmunan puolikkaat. Katkarapu-tilli-smetana-täyte.
Kasvissosekeitto on yksi suosikkini myös.
Yritän näistä soveltaa. Kiitos!
Jos tulee lisää ehdotuksia niin mielelläni otan vastaan.
- tillituorejuustoa ja kylmäsavulohta
- piparjuurituorejuustoa ja kylmäsavuporoa
Viipaloi ja lado tarjolle.
mätiä, smetanaa, tilliä sitruunaa ja saaristolaisleipää.
joita pystyy sormin syömään vaikka seisten, skumppalasi kädessä, niin laittaisin tarjolle tarjottimelle pieniä (vaikka pienellä piparimuotilla otettuja) vaalean tai tumman leivän paloja, jossa päällä jotain herkullista. Yllä tullut ihania yhdistelmiä (vuohenjuusto-pesto, meloni-parmankinkku, mäti-tilli jne jne) eli sormipaloja.
vastasin alkuruokia enkä alkupaloja:
ehdoton suosikki alkupalana kuohuvan kanssa on kylmäsavupororulla.
ELi teet täytteen, johon tulee ranskankermaa, pieneksi pilkottua kylmäsavuporoa, ruohosipulia, dijonia ja mustapippuria. Täyte rieskalle ja rieska rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa ja leikkaa pieniä suupaloja.
-Mozzarella-tomaatti-basilika -salaatti
-Pesto-tomaatti-vuohenjuusto-leipiä (lämpimiä)
-Valkosipuli-tomaatti-bruchettaa
-Itsetehty Kana-Caesar-salaatti