Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keitot

Vierailija
04.05.2014 |

Miksi keitot mielletään kevyeksi ruoaksi?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska ne usein ovat sitä.

Vierailija
2/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]

Koska ne usein ovat sitä.

[/quote]

 

Millä perusteella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]

Koska ne usein ovat sitä.

[/quote]

 

Millä perusteella?

[/quote]

 

Kysytkö ihan tosissasi?

 

Vierailija
4/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]

Koska ne usein ovat sitä.

[/quote]

 

Millä perusteella?

[/quote]

 

paljon vettä ja vähän rasvaa?

Vierailija
5/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:14"]

Miksi keitot mielletään kevyeksi ruoaksi?

[/quote]

Ei käytetä rasvoja.

Usein niissä on paljon vihanneksia ja kevyttä lientä.

 

 

Vierailija
6/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan keittoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä ap. ei tunne muuta kuin makkarakeiton?

Vierailija
8/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No keitoilla suomessa tarkoitetaan yleensä perinteisiä vesiliemeen tehtyjä keittoja, jotka koostuvat perunasta, juureksista, lihasta/kanasta/kalasta ja mausteista. Keitossa osa kylläisyydestä tulee pelkästään liemestä, mikä siis on kaloritonta vettä. Lisäksi valmistuksessa harvoin käytetään rasvaa, tai sitä jää valmiiseen keittoon hyvin vähän, eli onhan se kevyttä ruokaa moneen muuhun perinteiseen kotiruokaan verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:23"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]

Koska ne usein ovat sitä.

[/quote]

 

Millä perusteella?

[/quote]

 

Kysytkö ihan tosissasi?

 

[/quote]

 

Kysyn ihan tosissani. Miksi keitot on kevyttä ruokaa? Tai mielikuva siitä.

Vierailija
10/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).

Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]

Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).

Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.

[/quote]

Jäiks :-(

 

Vierailija
12/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:33"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]

Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).

Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.

[/quote]

Jäiks :-(

 

[/quote]

 

No kerro ihmeessä miksi?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:33"]

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]

Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).

Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.

[/quote]

Jäiks :-(

 

[/quote]

Jos et tajunnut, liemi laitetaan kattilaan ja siinä kiehutetaan ne vihannekset ja kalkkuna....

 

Vierailija
14/14 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jos verrataan vielä eri ruokien enerigiasisältöä vaikkapa perinteiseen lihakeittoon niin tulos on tämä: lihakeitto 50kcal/100g, lasange 173kcal/100g, kanaviillokki 125kcal/100g

 

Ihan laskennallisestikin keitto on siis kevyempää ruokaa kuin monet muut