Millaisia oireita saatte viljasta/gluteenista?
Itselläni ei ole käytännössä lainkaan suolisto-oireita. Olen kuitenkin melkein aina väsynyt vaikka nukun keskimäärin n. 8 tuntia ja lisäksi ihoni punoittaa ja kutisee aika usein. Verikokeissa ei ole näkynyt mitään poikkeavaa, joten mietin, voisivatko oireet johtua viljoista. Ainakin niitä parjataan nykyään joka paikassa.
Kommentit (25)
Miksi menet verikokeisiin, etkä ensin kokeile olla ilman viljaa? Jo viikossa huomaat, onko viljattomasta apua. Ole samalla sokerittomalla, ne kulkevat käsi kädessä.
kuiva ja kutiava ihottuma, huono iho muutenkin, ilmavaivat, väsymys..ainakin nämä itselläni. Oireisto lievittyy kummasti kun malttaa pysyä leivästä erossa edes pari viikkoa.
Mulle tulee ikäviä suolisto-oireita. Kramppaa ja turvottaa + kakka lentää kivasti. Lisäksi väsymys ja päänsärky kuuluu oireisiin. Tai ainakin olen päätellyt, että nekin johtuu sokerista ja viljoista, koska en ole pitkään aikaan kyseisistä oireista kärsinyt. Viljoja karsin rajusti (enää käytän vain kauraleseitä) ja sokerin lopetin kokonaan.
Keliakiakoe negatiivinen, viljasta saan ihottumaa, ihon kutinaa, korvien kutinaa, ihon punoitusta, kasvojen kuumotusta, väsymystä ja jatkuvan nälän.
Mullekin tulee tuo kuiva iho, ja ihottumaa, hirveä väsymys, joskus päänsärkyä, normaalisti en kärsi ollenkaan päänsäryistä.
Pitkällä aikavälillä alan lihoa, jos jatkan viljojen syömistä.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:15"]
Miksi menet verikokeisiin, etkä ensin kokeile olla ilman viljaa? Jo viikossa huomaat, onko viljattomasta apua. Ole samalla sokerittomalla, ne kulkevat käsi kädessä.
[/quote]
Koska ap:n mainitsemat oireet voivat johtua monesta muustakin asiasta kuin viljoista? Mutta olet oikeassa, että viljattoman kokeileminen kannattaa. Sittenpähän ainakin pystyy poissulkemaan niiden osallisuuden oireisiin
Kuinka nopeasti viljan syönnistä oireenne alkavat ja kuinka pitkään ne kestävät? Jos esim. syön nyt palan leipää, niin voiko ihoni alkaa kutiamaan vasta huomenna tai ylihuomenna?
- ap
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:30"]
Kuinka nopeasti viljan syönnistä oireenne alkavat ja kuinka pitkään ne kestävät? Jos esim. syön nyt palan leipää, niin voiko ihoni alkaa kutiamaan vasta huomenna tai ylihuomenna?
ylensä puol tuntii - tunti, ihan maksimi 2 tuntii mulla.
- ap
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:23"]
Mullekin tulee tuo kuiva iho, ja ihottumaa, hirveä väsymys, joskus päänsärkyä, normaalisti en kärsi ollenkaan päänsäryistä.
Pitkällä aikavälillä alan lihoa, jos jatkan viljojen syömistä.
[/quote]
Kyllä nää päänsärky ja väsymys oireet on merkkejä kroonisesta pihtaamisesta.
Mulla: närästys alkaa n. tunnin - kahden kuluttua viljansyönnistä ja siihen riittää yksi leipäpala, ruisleipä on pahin, vehnä närästää vähiten. Ilmavaivat tulevat muutaman tunnin viiveellä ja seuraavana päivänä maha on kuin ilmapallo, voi olla kipeäkin. Jos syön useampana päivänä peräkkäin leipää, alkaa peräsuolesta tulla verta, vaikka mulla ei tietääkseni ole pukamia. Keliakiaa tai allergioita ei ole.
Pitkällä aikavälillä tulee yleistä turvotusta, näppylöitä ihoon, alan lihoa. Yleensäkin runsas hiilareitten syönti väsyttää ja lihottaa, aiheuttaa ummetusta (varsinkin peruna), ja varmaan vaikuttaa mulla vähän kaikkeen; hormonitoiminta menee sekaisin esim. kärsin pms-oireista ja kuukautiskivuista, haluttomuudesta.
No mitäs tässä pitäisi syödä kun melkein kaikessa on jotain viljaa?
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:45"]No mitäs tässä pitäisi syödä kun melkein kaikessa on jotain viljaa?
[/quote]
Eipäs ole. Tee itse, niin sitten ei ainakaan.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:46"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:45"]No mitäs tässä pitäisi syödä kun melkein kaikessa on jotain viljaa?
[/quote]
Eipäs ole. Tee itse, niin sitten ei ainakaan.
[/quote]
Mistä teen kun osaan keittää vain makaronia?
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:48"]
Mistä teen kun osaan keittää vain makaronia?
[/quote]
En tiedä, aika paljon joutuu itse tekemään, kun aloittaa tällaisen ruokavalion, ehkä opetella pikkuhiljaa ja kannattaa myös tehdä esim. pakkaseen valmiiksi ruokia.
Itse söin tänään-
aamu - hedelmäsalaattia ja teetä
päivä - kurpitsakeittoa, sellaisia norirullia, joissa oli avokadoa, ituja, salaattia (tää on mun suosikkiruokaa ja syön sitä melkein joka päivä), lisää hedelmäsalaattia
ilta - kalaa, uunibataattia, uunissa tehtyä parsaa
Syön kans paljon pähkinäjauhokeksejä, siemenäkkäriä, ja yleensä syön jotain suklaata joka päivä (tummaa suklaata, tai marsipaanisuklaata). Mun lempiruokia on linssikeitto ja siemennäkkäri, ne norirullat, erilaiset salaatit, bataattimuussi ja kala.
En syö välipaloja, mulla on harvoin nälkä, kun en syö viljoja, ja ällöän välipaloja.
Monilla huonovatsaisilla ihmisillä on myös fruktoosi-intoleranssi, sitäkin kannattaa tarkkailla.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 22:01"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:48"]
Mistä teen kun osaan keittää vain makaronia?
[/quote]
En tiedä, aika paljon joutuu itse tekemään, kun aloittaa tällaisen ruokavalion, ehkä opetella pikkuhiljaa ja kannattaa myös tehdä esim. pakkaseen valmiiksi ruokia.
Itse söin tänään-
aamu - hedelmäsalaattia ja teetä
päivä - kurpitsakeittoa, sellaisia norirullia, joissa oli avokadoa, ituja, salaattia (tää on mun suosikkiruokaa ja syön sitä melkein joka päivä), lisää hedelmäsalaattia
ilta - kalaa, uunibataattia, uunissa tehtyä parsaa
Syön kans paljon pähkinäjauhokeksejä, siemenäkkäriä, ja yleensä syön jotain suklaata joka päivä (tummaa suklaata, tai marsipaanisuklaata). Mun lempiruokia on linssikeitto ja siemennäkkäri, ne norirullat, erilaiset salaatit, bataattimuussi ja kala.
En syö välipaloja, mulla on harvoin nälkä, kun en syö viljoja, ja ällöän välipaloja.
Monilla huonovatsaisilla ihmisillä on myös fruktoosi-intoleranssi, sitäkin kannattaa tarkkailla.
[/quote]
Ei viddu migä iduhippi :--DD
Akne ja atopia pahenee. Nyt olen ollut puoli vuotta gluetiinittomalla ja mun iho näyttää melko kivalta.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:45"]No mitäs tässä pitäisi syödä kun melkein kaikessa on jotain viljaa?
[/quote]nykyään on myös gluteenitonta makaronia.
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 22:03"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 22:01"]
[quote author="Vierailija" time="07.04.2014 klo 21:48"]
Mistä teen kun osaan keittää vain makaronia?
[/quote]
En tiedä, aika paljon joutuu itse tekemään, kun aloittaa tällaisen ruokavalion, ehkä opetella pikkuhiljaa ja kannattaa myös tehdä esim. pakkaseen valmiiksi ruokia.
Itse söin tänään-
aamu - hedelmäsalaattia ja teetä
päivä - kurpitsakeittoa, sellaisia norirullia, joissa oli avokadoa, ituja, salaattia (tää on mun suosikkiruokaa ja syön sitä melkein joka päivä), lisää hedelmäsalaattia
ilta - kalaa, uunibataattia, uunissa tehtyä parsaa
Syön kans paljon pähkinäjauhokeksejä, siemenäkkäriä, ja yleensä syön jotain suklaata joka päivä (tummaa suklaata, tai marsipaanisuklaata). Mun lempiruokia on linssikeitto ja siemennäkkäri, ne norirullat, erilaiset salaatit, bataattimuussi ja kala.
En syö välipaloja, mulla on harvoin nälkä, kun en syö viljoja, ja ällöän välipaloja.
Monilla huonovatsaisilla ihmisillä on myös fruktoosi-intoleranssi, sitäkin kannattaa tarkkailla.
[/quote]
Ei viddu migä iduhippi :--DD
[/quote]
Ei viddu migä idiooddi :--DDD
-väsymys, heti syötyä voisi nukahtaa
-iho-oireet: korvista lähtee nahka, hiusraja ihottumassa, peppureikä kutiaa
-jatkuva makean/leivänhimo ja kaikkea pitäisi syödä
Kaikki nämä oireet häviävät, kun en syö viljaa ja palaavat yhden leipäviipaleen jälkeen.