Paljonko säilötte kesän ja syksyn satoa?
Niin, ihan mielenkiinnosta, minkälaisia määriä ja missä muodossa sieniä ja marjoja säilötte?
Itsellä tähän mennessä kymmenisen kiloa mansikkaa ja 15 litraa mustikkaa, kaikki pakastimessa. Myöhäisempiä marjoja vielä odottelen, ehkä sieniäkin.
Kommentit (26)
Tällä hetkellä pakkasessa siivottuna 20kiloa mansikkaa ja 20litraa mustikkaa. Lisäksi mustikkaa siivoamattomana mehumarjaksi. Vattuja vielä odottelen, ei vielä kypsiä. Ne pakastan kokonaisena. Jos 10-15litraa sais, niin se olis hyvä. Mustaherukkaa on 4pensasta. Osan pakastan kokonaisena, osan mehustan. Vanhempien pihasta saan pari sankkoa punaherukkaa. Ne menee mehuun. Sieniä en tunne, ne jää metsään ja lakoista en välitä.
Sieniä en yhtään, kun kukaan ei niitä syö.
Mansikkaa on 15kg, mustikkaa toistaiseksi vasta 6 litraa, puolukoita kerään sitten kun on sen aika. Herukoita ei saada tänä vuonna yhtään ylimitoitettujen uudistusleikkausten takia (ellei sitten haeta anoppilasta marjoja). Omenasosetta teen pakkaseen, kun vaan saan jostain ilmaiseksi tai halvalla omenoita.
Kasvihuoneen antimia säilön sitä mukaa kun sieltä jotain tulee, en vielä tiedä mitä niistä teen ja kuinka paljon, mutta ainakin tomaattimurskaa teen ja basilikat pestoksi. Jotain pikkelssin typpisiä juttuja varmaan sitten. Yrttejä kuivaan tai pakastan.
12 litraa mustikkaa, pari vadelmahillopurkkia, sieniä jos vielä saisi.
5kg mansikkaa ja 5kg mustikkaa on pakkasessa. Karviaiset yhdestä pensaasta hilloan ja viinimarjat, punaiset ja mustat, menee mehuksi. Tomaatteja olen keittänyt kastikkeeksi kymmenisen pullollista. Sienet on miehen hommaa, mutta osan hän kuivaa ja osan pakastaa. Omenaa, jos tulee kunnolla, huonolta näyttää, soseutan osan ja kuivaan osan. Mehustamoonkin veisin, jos riittäisi.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2015 klo 21:45"]
5kg mansikkaa ja 5kg mustikkaa on pakkasessa. Karviaiset yhdestä pensaasta hilloan ja viinimarjat, punaiset ja mustat, menee mehuksi. Tomaatteja olen keittänyt kastikkeeksi kymmenisen pullollista. Sienet on miehen hommaa, mutta osan hän kuivaa ja osan pakastaa. Omenaa, jos tulee kunnolla, huonolta näyttää, soseutan osan ja kuivaan osan. Mehustamoonkin veisin, jos riittäisi.
[/quote]
Ai niin, puolukkaa haen metsästä selkä vääränä pakastimeen aikanaan. Ja ostankin varmaan. Sitä meillä menee eniten.
Mun tutuista lähes kaikki säilöö jonkin verran. Meillä on 20l mansikkaa, 8l pensasmustikoita, kilo vadelmia ja jonkun verran sieniä. Mehutiivistettä 10l. Enemmän pitäisi saada, että riittäisi.
50 kg hilloja, 30 kg mansiloita ja 30 l mustikoita. Herukoita, vattuja ja puolukoita odotellessa. Noita kaikkia vatmaan pakastan n. 30 kg
En juuri lainkaan. Ostan kaupan pakastealtaasta paremmin pakastettuja tuotteita.
tällä hetkellä pakastimessa
Mansikkaa 50 kg, osa mehumarjaksi
metsävadelmaa 30 litraa
puutarhavadelmaa 20 litraa
mustikkaa 10 litraa
pensasmustikkaa 15 kg
lakkoja 3 litraa
Musta-, puna- ja valkoherukat vielä puskissa, samoin karviaiset. Puolukoita ja karpaloita sitten syksymmällä.
Ruusunkiulukoita keräsin tänään 10 litraa, ne pitäisi jatkojalostaa.
Ei meillä ole kuin noin 50l mustikkaa. Mansikkaa ei ole yhtään, kun välttelen niitä torjunta-aineiden pelossa ja luomutilalle en ehtinyt. Puolukkaa ja sieniä vielä haluaisin.
Yksi pahviloota mansikkaa, yksi iso sankko mustikoita, varmaan pari litraa puolukkaa ja viinimarjoja. Puolukoista en tykkää kuin jouluisissa jälkiruoissa ja viinimarjat syödään suoraan pehkosta - tähteet pakkaseen. Vattuja myös vain pari litraa tänä vuonna, ei ollut vakiopaikoilla enkä lähde etsimään uusia. Raparperit kuoli, joten niitä ei yhtään ja sienet syödään äidin luona, en säilö itse.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2015 klo 22:01"]Yksi pahviloota mansikkaa, yksi iso sankko mustikoita, varmaan pari litraa puolukkaa ja viinimarjoja. Puolukoista en tykkää kuin jouluisissa jälkiruoissa ja viinimarjat syödään suoraan pehkosta - tähteet pakkaseen. Vattuja myös vain pari litraa tänä vuonna, ei ollut vakiopaikoilla enkä lähde etsimään uusia. Raparperit kuoli, joten niitä ei yhtään ja sienet syödään äidin luona, en säilö itse.
[/quote]
Ainiin, metsämansikoita tuli joku 10l vähintään.
100 litraa mansikoita. 150 litraa mustikoita. 15 litraa vadelmia. Meillä on monta pakastinta.
Vinkkejä karviaisten säilöntään? Mulla 4pensasta, kahdesta tulee vaaleita marjoja ja kahdesta violetteja. Ikivanhat pensaat, herkulliset makeat karviaiset.
Myös parhaat vinkit raparperin ja mustaviinimarjan säilöntään.
10kg mansikkaa, 20 litraa mustikkaa, 6 litraa villivadelmaa (keräys vielä menossa, 10l olisi tavoite), 4l lakkaa ja 15l kanttarelleja. Muita sieniä ei syödä (onneksi, koska pakastin huutaa jo nyt). Puolukkaa voisin poimia litran tai pari, jos tulee sopivasti tyrkylle.
Muutama sata tonnia vehnää ja ohraa. Muutama ämpärillinen maaartisokkaa.
[quote author="Vierailija" time="15.08.2015 klo 22:07"]Muutama sata tonnia vehnää ja ohraa. Muutama ämpärillinen maaartisokkaa.
[/quote]
:-D
[quote author="Vierailija" time="15.08.2015 klo 22:05"]
Vinkkejä karviaisten säilöntään? Mulla 4pensasta, kahdesta tulee vaaleita marjoja ja kahdesta violetteja. Ikivanhat pensaat, herkulliset makeat karviaiset. Myös parhaat vinkit raparperin ja mustaviinimarjan säilöntään.
[/quote]
Mä teen hilloa. Tai siis sosetta. Tupsut pois ja kattilaan keittymään. Sit sauvasekottimella soseeksi. Ja pakastimeen. Sokeria voi sit tarvittaessa lisätä käytön yhteydessä, mutta jos marjat on makeita, ei välttämättä tarvi. Tosi hyvää esim. jätskin kanssa. Mustaherukat keitän aina mehuksi, kun ei niistä muuten välitetä. Raparperit oon pakastanu, kuten karviaisia, mutta se vaatii sokeria.
Noin 20 l mansikoita ja 5 l mustikoita. Vielä pitäisi saada lisää mustikoita tai muita marjoja, sieniäkin. Tuntuu, että.yhä harvempi säilöö mitään :/