Äitienpäivälounas: apua ja ideoita?
Kutsuin äitini, anoppini ja veljeni perheineen meille syömään äitienpäivänä, koska haluan jotenkin juhlia sitä päivää, ja tiedän ettei sitä vietetä meillä ollenkaan ellen itse järjestä jotain. No, ei siinä mitään, kiva päivä tulee varmasti, mutta vähän kyllä masentaa se, että äitienpäivänä saan sit stressata keittiössä aamupäivän. Olen aika kokematon kokki, joten juhlaruuan väsääminen isommalle porukalle on mulle iso asia. Mikä ruoka olis sellanen helpohko ja vaivaton valmistaa, mutta kuitenkin juhlava ja riittäisi isolle porukalle?
Kommentit (7)
mutta ei meilläkään juhlita äitienpäivää mitenkään. Miehen lapsuudenkodissa sitä ei vietetty, joten hänellä ei ole siihen mitään mallia.
alkuun salaatti
pesto-vuohenjuustokana ja riisiä
jälkkäriksi kakku
Helpottaa jos teet jotain, vaikka jälkiruuan, valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Alkuruuaksi salaatti (vaikkapa halloumi- tai vuohenjuustosalaatti)
Pääruuaksi esim. paahtopaisti ja valkosipuliperunat tai muusi, lihapata ja riisi tai uunilohi ja lohkoperunat. Paahtopaisti tulee lähes itsekseen uunissa, lihapadan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja lämmittää (paranee vain) ja uunilohi ja lohkoperunat kypsyvät helposti ja nopeasti samaan aikaan uunissa. Uunilohesta saa hiukan juhlavamman maustamalla sen ennen uuniinlaittoa, levittämällä päälle purkin smetanaa ja vähän ennen uunista ottamista ripottelemalla päälle katkarapuja.
Pääruaan kanssa vielä kasviksia, esimerkiksi pitkiä papuja (pakasteesta).
Jälkiruuaksi juustokakku, jonka voi hyvin tehdä edellisenä päivänä.
Alkuruuaksi salaatti (vaikkapa halloumi- tai vuohenjuustosalaatti)
Pääruuaksi esim. paahtopaisti ja valkosipuliperunat tai muusi, lihapata ja riisi tai uunilohi ja lohkoperunat. Paahtopaisti tulee lähes itsekseen uunissa, lihapadan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja lämmittää (paranee vain) ja uunilohi ja lohkoperunat kypsyvät helposti ja nopeasti samaan aikaan uunissa. Uunilohesta saa hiukan juhlavamman maustamalla sen ennen uuniinlaittoa, levittämällä päälle purkin smetanaa ja vähän ennen uunista ottamista ripottelemalla päälle katkarapuja.
Pääruaan kanssa vielä kasviksia, esimerkiksi pitkiä papuja (pakasteesta).
Jälkiruuaksi juustokakku, jonka voi hyvin tehdä edellisenä päivänä.
jos ne pitää laittaa ennen kun otetaan uunista?
ripottelen katkaravut ja laitan takaisin uuniin ;-)
Tarkoitin tietysti, että katkaravut lisätään vähän ennen ruuan valmistumista. Eli ei laiteta koko ajaksi uuniin, mutta ei myöskään ihan valmiin ruuan päälle. Ovat siis hetken uunissa lämpiämässä.
lasagne tai vaikka uunilohi+risotto