Kokkaajat hoi! Mikä höystö sopii sienirisoton kanssa?
Tein kermaista sienirisottoa, mutta se kaipasi ehdottomasti rinnalleen jonkin raikkaan/maistuvan höystön. Vinkkejä? Jokin rucolapohjainen ehkä?
Kommentit (14)
Mutta minusta risoton kanssa samaan aikaan ei kuulu syödä muuta, alkupalana tai jälkeen voi syödä. Joitain ideoita:
- rucolaa, juustohöylällä suikaloitua kesäkurpitsaa, basilikaa, maustettuna öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viereen jokunen viipale hyvää mozzarellaa ja parmankinkkua.
- rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia, leipäkuutioita, oliivia, vuohenjuustoa, paprikaa, paahdettuja pinjansiemeniä, oliiviöljykastike
- rucolaa, paprikaa, salamia suikaleina, kirsikkatomaatteja, kananmunaa keitettynä, runsaasti paahdettuja pinjansiemeniä, hieman sinapilla maustetulla oliiviöljykastikkeella
Höystö on muhennos! Höystön voi tehdä mistä tahansa lihasta tai kasviksista. Raikasta siitä ei kyllä pysty tekemään.
Risottoon ei myöskään kuulu kerma.
Tai sitten kyseinen ruokalaji ei ole enää risottoa.
alkuruuaksi salaatti ja joku kirpeän raikas jälkkäri
Älä nyt ainakaan mitään porkkanaraasteita mene tekemään... Rucolasta jotain mutta en ole mikään mestarikokki joten enempää en osaa auttaa.
Ja mikä on "kermainen" sienirisotto? Ei risottoon mitään kermaa laiteta. Eikä se kyllä mitään "höystöjäkään" kaipaa.
sillä se samettinen kermaisuus tulee mascarponesta. Mutta mielestäni se kaipaa jotakin muuta rinnalleen. Vihreä salaatti ja porkkanaraaste on liian arkisia, kyse on illallisruuasta. Höysteellä tarkoitin lähinnä sellaisia juttuja kuin master chefissä tehdään lisukkeeksi.
Ja mikä on "kermainen" sienirisotto? Ei risottoon mitään kermaa laiteta. Eikä se kyllä mitään "höystöjäkään" kaipaa.
sillä se samettinen kermaisuus tulee mascarponesta. Mutta mielestäni se kaipaa jotakin muuta rinnalleen. Vihreä salaatti ja porkkanaraaste on liian arkisia, kyse on illallisruuasta. Höysteellä tarkoitin lähinnä sellaisia juttuja kuin master chefissä tehdään lisukkeeksi.
Kyllä se samettisuus pitäisi tulla riisistä ja sen risoton valmistustavasta. Enpä ole ennen kuullut risotosta, jossa on mascarponea. Parmesan sinne kuuluu makua antamaan.
Se on vähän sama, kun sanoisit ,että teit hernekeittoa vaikka oikeasti teitksin nakkikastiketta. Eli aivan eri asia.
Ja mikä on "kermainen" sienirisotto? Ei risottoon mitään kermaa laiteta. Eikä se kyllä mitään "höystöjäkään" kaipaa.
sillä se samettinen kermaisuus tulee mascarponesta. Mutta mielestäni se kaipaa jotakin muuta rinnalleen. Vihreä salaatti ja porkkanaraaste on liian arkisia, kyse on illallisruuasta. Höysteellä tarkoitin lähinnä sellaisia juttuja kuin master chefissä tehdään lisukkeeksi.
Sulla on erikoinen resepti. Eikä risottoon tosiaankaan mitään salaatteja sotketa. Ei se tarvitse mitään lisuketta.
oikeastaan ainoa "lisuke" minkä voi kuvitella on hyvä, tuore leipä, maalaisleipä tai hätätilassa patonkia, jolla on hyvä pyyhkiä lopuksi lautanen puhtaaksi.
Tero
jos pähkit höystöjä tai lisukkeita...
Kieltämättä erikoinen resepti, itsekin kummastelin tuota mascarponea, mutta kun kokeilin niin hyväähän se oli. Ehkä siksi haluaisin jonkin "raikkaan" (okei, ehkä väärä sana) pienen kasvislisukkeen, kun tuo risotto kaikessa kermaisuudessaan on niin raskasta. Mutta alkuruuaksi on vuohenjuustosalaattia, joten ehkä se sitten korvaa sen lisukkeen ja risotto syödään yksinään. Tuota leipääkin ajattelin, jotain focaccia-tyylistä, pääruuan kanssa.
Oikein ja huolella valmistettu risotto on hienon makuista, kun siinä sulautuu yhteen niin viinin, hyvän risottoriisin (carnaroli tai arborio), käytettyjen kasvisten, juuston, voin ja öljyn maut, mutta ne makuvivahteet on sen verran hentoja että ei todella kannata syödä samaan aikaan mitään ylimääräistä koska se vaan peittäisi risoton maun. Ei ainakaan mitään kirpakoita salaaatteja. Joskus hyvin valittu kala tai juusto voi olla pienenä määränä annoksen päällä ok, esim. graavikalaruusuke parsarisoton päällä tai parmesanlastuja jokunen tms.
Oikein ja huolella valmistettu risotto on hienon makuista, kun siinä sulautuu yhteen niin viinin, hyvän risottoriisin (carnaroli tai arborio), käytettyjen kasvisten, juuston, voin ja öljyn maut, mutta ne makuvivahteet on sen verran hentoja että ei todella kannata syödä samaan aikaan mitään ylimääräistä koska se vaan peittäisi risoton maun. Ei ainakaan mitään kirpakoita salaaatteja. Joskus hyvin valittu kala tai juusto voi olla pienenä määränä annoksen päällä ok, esim. graavikalaruusuke parsarisoton päällä tai parmesanlastuja jokunen tms.
hienostunut maku käytetyistä kasviksista!
Ja mikä on "kermainen" sienirisotto? Ei risottoon mitään kermaa laiteta. Eikä se kyllä mitään "höystöjäkään" kaipaa.