Kevyitä illallisia?
Heippa, mitä syötte töiden jälkeen - siis te, joilla on nälkä, mutta haluatte syödä kevyemmin. Ja silti niin, että nälkä lähtee?
Olen huomannut, että nykyään töiden jälkeen liimaudun tekkarin jälkeen ja saatan paistaa itselleni pakastepizzan ja vetäistä sen kokonaan. Ja kuitenkin olen syönyt töissä kunnon lounaan.
Kommentit (8)
Valmistamiseen ei mene sen kauempaa kuin pizzan paistamiseen. Mä usein silppuan jäävuorisalaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja aurajuustoa kuppiin. Jos tekee mieli, ostan kaupasta valmiiksi paistetun broilerin ja heitän salaattiin hieman broileria. Helppoa. Eikä sitä juustoakaan tarttis siihen laittaa, mut mä tykkään niin kovasti sinihomejuustosta, että sitä on pakko laittaa pieni määrä:)
Voisihan sitä tosiaan miettiä ihan kunnon kotiruokaa.
Syöttekö muuten päivässä kaksi lämmintä ateriaa? Mä syön aina töissä ja olen miettinyt, tarvitseeko aikuinen kaksi ateriaa.
Olen huomannut, että jos en syö lämmintä ruokaa, niin tulee vedettyä hillitön määrä voileipiä, tai kasa keksejä tms. mitä kaapista helposti saa käsiinsä.
Ihan tavallista kotiruokaa syön, tänään esim. uunilohta ja sitruunaperunoita, lounaaksi oli kanakeittoa.
ja se että tekee ...usein se ruoan laittamisen aloittaminen tökkii illalla.
Asian ratkaisee helpoimmin tekemällä jo edellisenä päivänä tai muuten aiemmin jotain, minkä voi vain syödä sitten illalla.
Jos se ei onnistu, niin tosiaan aika monia ihan oikeita ruokia voi tehdä samalla ajalla kuin menee pitsan paistamiseen. Se on vaan se kun pitäis nousta sohvasta ja ei viitsisi millään.
Salaatin on ihania, pienellä vaivalla saa aina erilaista.
Salaatinkin voi tehdä tosi ruokaisaksi lihalla/kalalla/pahkinöillä/juustolla/öljyssä marinoiduilla aurinkokuivatuilla tomaateilla yms kasviksilla. Tai todella kevyeksi.
Voileivät on ihania.
Tuoretta hyvää leipää ja väliin paljon salaattia, kasviksia ja jos haluaa kalaa/lihaa tms. mikä kellekin sopii.
Vaihtelua saa leivän laadulla: tumma/vaalea/patonki/sämpylä tai erilaisin variaatioin Bagel/pitaleipä mitä nyt ikinä keksii.
Jos haluaa lämmintä voi tehdä lämpimiä voileipiä, ne saa tehtyä kevyemmin kuin pitsan.
lihakeitto 30kcal/100g, kanakeitto 70kcal/100g ja porkkanasosekeitto 40kcal/100g. ja yks keitto painaa 300g. ja jos jää nälkä niin keiton kanssa raejuustoa joko rasvatonta tai 2% (proteiinia paljon).
tulee samalla vaivalla ku pakastepizza, mikroon vaa.
Tosiaan jos ei syö kunnon päivällistä, niin vetää helposti leipää naamariin. Ja jo kaksi voileipää juustolla vastaisi hyvän kokoista päivällistä.
Mie olen kans huomannut sen, että paino pysyy paljon paremmin kurissa kun syö päivässä 5-6 ateriaa. Itse syö näin:
klo 6.00 - 7.00 aamupala
klo 9.00 pieni välipala (esim. näkkäri tai hedelmä)
klo 11.00 lounas
klo 14.00 välipala
klo 16-17 päivällinen
klo 19-20 iltapala
pitää painon kurissa. Kotiruuaksi minulla on tapana tehdä jotain lihaa/kalaa/kanaa ja lisäksi keitettyjä perunoita ja kasviksia. Jos en syö kohtulliisesti oikeaa ruokaa saatan vetää vaikka 6 voileipää sekä jogurttia ja muroja päälle....
Töitten jälkeen yleensä helppoja ja nopeita koko perheelle maistuvia ruokia, esim. jauhelihakastike paistijauhelihasta, tumma runsaskuituinen pasta, pakastevihannekset ja salaatti. Tai jotain broilerin fileestä, lohesta. Paljon kasviksia.