Neuvokaa.. Miten tehdään uunissa hyvät valkosipuliperunat..
Tarvitaanko aina kermaa?
ja tarkoitan lähinnä perunasiivuista tai suikaleista?
Lämpötila ja aika?
Kommentit (16)
Jos haluat viimeisen päälle herkullisia, suosittelen valmistamaan perunat alusta asti itse. Valmiit pakastesekoitukset tuppaavat muussaantumaan helposti, vaikka noudattaisikin kypsennysaikaa ja ottaisi perunat ajoissa uunista pois...
Eli, kuori ja viipaloi perunat (n. 6 isoa perunaa) ja lado uunivuokaan. Sekoita kastike, johon tulee 1 prk creme fraichea ja 1 tlk (2 dl) kermaa tai ruokakermaa. Näiden lisäksi kastikkeeseen tulee valkosipulimurskaa, suolaa ja perunamaustetta, mausteita oman mielen mukaan. Kastike kaadetaan perunoiden päälle ja kypsennetään 175 asteessa n. 1,5 tuntia eli aika kauan. Ja kun kysyit, että pitääkö aina olla kermaa, niin oma mielipiteeni on, että valkosipuliperunoista ei tule TOSI herkullisia, jos ei ole kermaa. Mutta tämä on siis minun mielipiteeni.
Pakaste valkosipuliperunoita pussi, 1 rasia valkosipulituorejuustoa ja kasvirasvaseosta ja pinnalle juustoraastetta. Ihanaa!
vanha keskustelu, mutta valmistan just kermaperunoita ja tuli mieleen, että voisko niitä käännellä puolessa välissä paistoa, ettei päällimmäiset pala niin pahasti? en vaan tykkää niistä kuivista perunoista, jotka jää päällimmäisiksi. ei tunnu löytyvän mitään ohjetta, jossa näin kehotettaisiin tekemään, joten mikäli joku kokeillut ja havainnut hyväksi saa ilmottautua
Oletko koskaan kokeillut estääkö folio päällimmäistä kerrosta kuivumasta? Esimerkiksi folion alla uuniin ja folio pois puolessa välissä kypsennysaikaa.
Minä teen näin: Muutama rosamunda peruna ohuiksi viipaleiksi, sitten ladon niitä vuokaan kerroksittain ja aina kerroksen väliin vähän suolaa, mustapippuria ja valkosipulia (pilkon pieniksi palasiksi), sitten taas uusi kerros perunaviipaleita + samat mausteet kunnes on kaikki perunat ladottu (viimeisenkin kerroksen päälle mausteet), sitten kaadan vuokaan laktoositonta ruokakermaa 1 tai 2 prk (riippuu perunoiden määrästä).
Sitten n. 220 asteiseen uuniin (olisko tunti), en muista aikaa tarkasti, kun katson itse koska on päältä kivan ruskettunut, sitten on valmista.
Ainoat todella hyvät ovat Oolannin valkosipuliperunat-pakaste. Lisää kuohukerma ja hiukan suolaa ja sitten uuniin pussin ohjeen mukaan.
Muut valmistuotteet eivät pääse lähellekään.
Perunat kannattaa valmistaa alusta asti itse. Kuorimisen ja pilkkomisen jälkeen raakapaistat perunat sipulin kanssa. Lado potut uunivuokaan, laita kuohu/vispikerma, valkosipulia maun mukaan ja suolaa joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
Terveisin,
Ravintolakokki
Vierailija kirjoitti:
vanha keskustelu, mutta valmistan just kermaperunoita ja tuli mieleen, että voisko niitä käännellä puolessa välissä paistoa, ettei päällimmäiset pala niin pahasti? en vaan tykkää niistä kuivista perunoista, jotka jää päällimmäisiksi. ei tunnu löytyvän mitään ohjetta, jossa näin kehotettaisiin tekemään, joten mikäli joku kokeillut ja havainnut hyväksi saa ilmottautua
Jossain Tina's kök ohjelmassa tai keittokirjassa tai blogissa oli joskus vinkkinä, että niitä perunaviipaleita kannattaa hauduttaa kermassa sekoitellen ensin kattilassa puolisen tuntia, ja vasta sitten uunivuokaan. Vissiin tärkkelys irtoaa näin ja perunat kypsyvät tasaisemmin.
Tuoreet perunat kuoritaan ja leikataan tikuiksi
sekaan pari valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
Koko hoito kannelliseen uunivuokaan ta paistopussiin.
Ei tippaakaan kermaa tai muita nesteitä.
Paistoaika 200C yksi tunti
Unohtakaa ne hirvittävät vetiset ruokakermat ja käyttäkää oikeata kuohukermaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
vanha keskustelu, mutta valmistan just kermaperunoita ja tuli mieleen, että voisko niitä käännellä puolessa välissä paistoa, ettei päällimmäiset pala niin pahasti? en vaan tykkää niistä kuivista perunoista, jotka jää päällimmäisiksi. ei tunnu löytyvän mitään ohjetta, jossa näin kehotettaisiin tekemään, joten mikäli joku kokeillut ja havainnut hyväksi saa ilmottautua
Jossain Tina's kök ohjelmassa tai keittokirjassa tai blogissa oli joskus vinkkinä, että niitä perunaviipaleita kannattaa hauduttaa kermassa sekoitellen ensin kattilassa puolisen tuntia, ja vasta sitten uunivuokaan. Vissiin tärkkelys irtoaa näin ja perunat kypsyvät tasaisemmin.
Kypsentelen alkuun paistinpannulla rasvan kera ja sitten vasta uunivuokaan. Mielestäni näin tulee parempaa ja kerman sijaan riittää kevytmaitokin uunivuoassa nesteenä maukkaaseen lopputulokseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
vanha keskustelu, mutta valmistan just kermaperunoita ja tuli mieleen, että voisko niitä käännellä puolessa välissä paistoa, ettei päällimmäiset pala niin pahasti? en vaan tykkää niistä kuivista perunoista, jotka jää päällimmäisiksi. ei tunnu löytyvän mitään ohjetta, jossa näin kehotettaisiin tekemään, joten mikäli joku kokeillut ja havainnut hyväksi saa ilmottautua
Jossain Tina's kök ohjelmassa tai keittokirjassa tai blogissa oli joskus vinkkinä, että niitä perunaviipaleita kannattaa hauduttaa kermassa sekoitellen ensin kattilassa puolisen tuntia, ja vasta sitten uunivuokaan. Vissiin tärkkelys irtoaa näin ja perunat kypsyvät tasaisemmin.
Tärkkelyt irtoaa myös niin, että kuoritut perunat ovat kylmässä vedessä hetken ja kuivataan talouspaperilla ennen kuin laitetaan uunivuokaan.
Minä olen saanut ohjeen eräältä ravintolan työntekijältä. Perunasiivut , murskattua valkosipulia, hieman suolaa ja ripaus pippurisekoitusta. Nuo sekoitetaan ja vuokaan. Päälle kaadetaan kuohukermaa jossa on hieman vehnäjauhoja sekoitettuna. Paiston puolivälissä sekoitetaan kertaalleen ja annetaan ruskistua pinnalta. 225 ja n 40 min. On muhevaa ja maukasta.
Helpoiten tulee kun ostaa suoraan sellasen pakastepussin, laittaa uunivuokaan ja sitten kaataa ruokakermaa päälle. 175C ja perunoiden määrästä riippuen...