Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

fazerin sininen suklaakakku? APUA!

Vierailija
22.12.2005 |

Hei, voiko tosiaan olla, että ohjeen mukaan siihen tulisi 3munaa ja 5dl sokeria + muut aineet. Mutta tuo sokerin määrä kolmen munan kakkuun kuulostaa huimalta. Onko kukaan tehnyt? Onko tuo oikea määrä?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

3rkl kaakaojauhetta

0,5 dl maitoa

1/2 levyä fazerin sinistä

Vierailija
2/4 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

ev

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

pari päivää antaa maustua. Tosin aika makeaa kylläkin

Vierailija
4/4 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

200 g voita/margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)

0,5 dl maitoa

½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)



1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.

2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.

3. Sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.

5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.

6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.

7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.

8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.

9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.

10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi neljä