Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jogurtin teko-ohjetta kaipaan!

02.02.2007 |

Tein opiskeluaikana itse jogurttia, mutta vuosien tauon jälkeen ohje on unohtunut. Muistaakseni sekoitettiin purkki maustamatonta jogurttia ja muutama litra maitoa, lämmitettiin johonkin lämpötilaan, annettiin olla jokin aika huoneenlämmössä, maustettiin sokerilla, vai oliko sama jos laittoi sokerin jo heti alussa... Huterat ovat muistikuvani :-)

Oli hyvää ja halpaa! Pehmeän makuista, ja kun itse laittoi sokerin, sai sellaista kuin halusi (kaupan vähäsokerisetkin ovat minun makuuni liian makeita).

Olen erittäin kiitollinen, jos joku antaa ohjeen :-)!



Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole itsekään pitkään aikaan tehnyt, mutta muistelisin että pari-kolme ruokalusikallista maustamatonta jugurttia n. 50asteiseksi lämmitettyyn maitolitraan.



Peitä kulho ja kääri se vaikka villapaitaan ja pidä vaikka lämpöpatterin vierellä tai vastaavassa lämpimässä paikassa olisikohan vuorokauden verran (voit katsoa miten prosessi edistyy, anna olla pidempään jos ei mitään tapahdu).



Siirrä sitten jääkaappiin. Sokerista en tiedä kun en itse käyttänyt.

Vierailija
2/11 |
02.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just tuota muistelin, miten lämpimäksi se piti lämmittää ja mitä sitten... Eiköhän se näillä ohjeilla ja omilla muistoilla onnistu. Ja ei ole kallista, jos tekee muutamia epäonnistuneitakin kokeiluja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
04.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

että laitan maustamattoman jugurtin sekaan marjoja, sokeria ja maitorahkaa. Tulee ihan tosi hyvää. Ei tarvitse mitään lämmittää ja on heti valmista.

Tuo rahka antaa tosi hyvän maun.

Vierailija
4/11 |
04.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmitän maidon (mikrossa, ei pala pohjaan tai kuohu yli ja on nopeaa) noin 70-oC:ksi, jäähdytän n. 40-oC:ksi, sekoitan joukkoon maustamatonta jukurttia (esim 1dl jukua/1l maitoa). Peitän astian leivinliinalla ja jätän yön yli pöydälle ihan huoneenlämpöön ilman sen kummempia kommervenkkejä. Jukurtti on valmista aamulla. Nostan kylmiöön jäähtymään. Sen voi maustaa haluamallaan tavalla.



Samalla konstilla pistän viiliä viiltymään, eli maidon lämmitys, maustamatonta viiliiä sekaan, yönajaksi huoneenlämpöön ja aamulla on valmis.

Vierailija
5/11 |
05.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko itse tehty jogurtti ja viili säilyvät?

Millaiseen maitoon olette tehneet kevyt vai rasvattomaan vai punaiseen maitoon?

Onnistuukohan laktoosittomaan maitoon tehtynä?

Onnistuukohan maustettuun jogurttiin tehtynä kun sitä maustamatonta ei saa laktoosittomana?

Tai mahtaisikohan olla hylana maustamatonta jos siitä ja laktoosittomasta maidosta ei tulisi kovin laktoosipitoista?

Olen kaivannut vuosikaudet tavallista viiliä kun on tuo laktoosi-intoleranssi eikä viiliä ole kuin kamalan makeana sitä laktoositonta versiota tullut vastaan ja koostumus ei ole venyvä niin kuin maustamattomana.

Vierailija
6/11 |
07.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen , tosin jogurtintekoastiassa ( en " mainosta" mutta on kätevä).

Teen punaseen tavalliseen maitoon, olen tehnyt myös sinisestä maidosta, samoin luomumaidosta. Joskus lorautan kermaakin. Ja bulgarian jogurttia juureksi pari ruokalusikallista. Ja tästä omasta jogurtista saan tehtyä vielä pari kertaa (kiinteetä, hera erottuu),( ja olen huomannut että jos jätän paljon heraa, niin tulee juoksevampi jogurtti). (teen n 2 x vko)



Kipon omassa ohjeessa suositellaan punasta uht maitoa, joten luulen että sitäkin voi käyttää.



Luulen että kantsii kokeilla itse eka tavallisella ja jos onnistuu niin kokeile muillakin maitolaaduilla.( Tuttavani tekee vastaavalla kipposella muistaakseni soijamaidostakin jogurttia)



(Olen tehnyt ennen ilman erityiskippoja, mutta nykyisessä paikassa ei ole onnistunut. Ehkä on liian viileetä huoneistossa, en tiedä)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen tainnut tehdä ohjeella 2 dl jogurttia ja 1l maitoa jogurttikoneella. Kauanko te muut olette antaneet olla lämpimässä?



Ja minun mielestä viili tulee huoneen lämmössä, mutta jogurtti ei oikein tule. Jonkun muistan täällä kertoneen, että on laittanut termariin. Tuo jogurttikone on kyllä kätevä, kun vaan vielä sais jostain ohjeen ;-)

Vierailija
8/11 |
21.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli mistä olette moisen vempaimen hankkineet ja mihin hintaan? Osaatteko sanoa, miten kauan itse tehty jugu säilyy? Miten olette maustaneet omia tekeleitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
22.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei!



Ostin jogurttikoneen huutonetistä. Maksoin siitä muistaakseni 8e+postikulut. Mutta sellaisen voisi myös tilata Saksasta tosi halvalle (netistä).



Olen ollut tosi tyytyväinen. Parsta jogurttia tulee täysmaidosta, mutta yleensä teen Lidlin UHT maidosta, jossa rasvaa muistaakseni 1,5%.



Tärkeää jogurtin valmistuksessa on se, että maidossa ja käytettävässä luonnonjogurtissa on sama rasvapitoisuus. Esim.Lidlissä uht maidossa rasvaa 1,5% ja siellä on myös luonnonjogurttia, jossa 1,5% rasvaa. Ja sitten siellä on myös jogurttia jossa 0,1%rasvaa, se voisi toimia rasvattoman maidon kanssa,mutta en ole kokeillut.



Ainakin ohjeissa lukee, että maustettua jogurttia ei voi käyttää jogurtin valmistamiseen.

Vierailija
10/11 |
22.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli " mausteet" olen lisännyt vasta valmiiseen jogurttiin. Esim. pakastevadelmia,mustikoita,mansikoita,hedelmä paloja...

Herkullista tulee myös, kun sekoitta joukkoon vauvan hedelmäsosetta, esim.mangoa:) en käytä sokeria ollenkaan, ja käytän vain niitä soseita,joihin ei ole lisätty sokeria. Hedelmän oma sokeri antaa tarvittavan makeuden.



Ja hyviä smoothieita voi tehdä myös. Eli jogurtin sekaan esim.marjoja/hedelmiä (banaanista saa makeutta, eikä tarvitse lisätä sokeria) ja sitten vaan tehosekoittimeen. Pakastemarjat kannattaa laittaa vähän kohmeisina.





Sitten oon myös tehnyt jogurtista hyvää (ja TOSI kevyttä!) salaatti/dippikastiketta.



Pari hyvää sekoitusta:



*Luonnonjogurttia

*Mausteeksi valkosipulia (tuoretta tai jauhetta), ripaus mustaa pippuria jauheena

*hieman sokeria ja suolaa

*sitruunasta puristettua mehua

*maun mukaan tuoreita yrttejä (hyvin sopii minttu, korianteri,persilja...)





Toinen, vähän tex-mex tyylinen



*Luonnonjogurttia

*Mausteeksi korianterijauhetta,juustokuminajauhetta,paprikajauhetta,ripaus mustaa pippuria (ja halutessa valkosipulia)

*hieman suolaa ja sokeria





Ja molemmat sopii hyvin dippaukseen ja salaateille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
24.03.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

maksoi 21 e ja se ei siis ole sähkökäyttöinen tms. merkki on Fitline.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme yhdeksän