Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
RUNEBERGIN TORTUISTA?
30.01.2007 |
Pitääkö tortut vielä kostuttaa jollakin kun ovat valmiita? Jos pitää niin millä?
Kiitos jos joku viitsii vastailla hölmölle leipurille!
Kommentit (2)
kokeilenkin tuota sinun reseptiäsi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Mulla on hyväksi havaittu ohje, johon tulee karvasmanteliöljyä tai -aromia ja kosteus tulee siitä, joten ei tarvitse kostuttaa.
Runebergin tortut
200g marg tai voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
0,5dl jauhettuja manteleita
1dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
17 tippaa karvasmanteliaromia
koristeeksi vadelmahilloa/marmeladia ja tomusokeri-vesi tahnaa
vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.
Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n puoli tuntia. Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.
Monissa ohjeissa on paljon pienempi määrä karvasmanteliaromia, tällä määrällä tuli ihanan meheviä torttuja. Karvasmanteliöljy on todennäköisesti tujumpaa tavaraa, joten sitä kannattaa käyttää varovaisemmin.
http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/70995