mitä ovo-vegetarista ruokaa tänään?
Kommentit (12)
teen pikanuudelipakkauksesta n. 4 vesi-desin kera " keiton" . Sinne sekaan puoli paketillista tuoreita herkkusientä paloina (annetaan kiehua nuudeleiden mukana pari minuuttia), ja päälle puoli puskaa tuoretta korianteria saksilla silputtuna. Nopeaa, keyvttä, hyvää ja vegetaarista! : )
Ja kaikki kookosmaitojutut? Currykukkakaalia ja kookosmaitoa ja jasmiiniriisiä? Halutessaan voi tuhdintaa keitetyillä munilla, sopii yllättävän hyvin :)
syödään tänään luultavasti spaghettia soijapullien kera. Perinteistä, mutta kuitenkin. Eilen syötiin pinaatticurrya, riisiä ja pinaattilinssikastiketta.
- sienikeittoa
- aasialainen sieni-kasvisvokkia + nuudeleita
- kasvislasagnea (semper purkkiruoka)
Kahden ekan ohjeen bongasin k-kaupasta sellasesta ohjevihkosesta " Viljellyt sienet" . Meillä tykätään (lapsetkin) noista ruokasista mitä tuossa ohjevihkosessa on.
Vierailija:
10, toi pinaatticurrylinssiriisi-juttu kuulostaa hyvältä!
Miten sä teet sen?
On aika helppoa jos löytyy intialaisia mausteita, muuten menee vähän hankalaksi.
Pinaatticurry
ainekset:
-tuoretta pinaattia 2 isoa pussia (yleensä vaikeaa löytää, sattumalta itse löysin kaupasta)
-urad dhalia (pienen pieniä keltaisia/valkoisia linssejä)
-mustard seeds (sinapinsiemeniä kai suomeksi?)
-1 kuivattu punainen chili
-suolaa
valmistus:
1. Pese ja pilko pinaatinlehdet (ei tarvi olla pientä silppua)
2. Lisää pannulle/kattilaan öljyä, ja kun öljy kuumentunut lisää urad dhalia, sinapinsiemeniä ja yksi punainen kuivattu chili. Varo polttamasta mustiksi!
3. Kun linssit ovat muuttuneet kellertävänruskeiksi ja sinapinsiemenet poksuvat on aika lisätä pinaatti.
4. Anna pinaatin vetäytyä kunnolla mössöksi ja lopuksi lisää vähän suolaa.
Valmis!
Pinaattilinssikastike (Palak dhal)
ainekset:
-mung dhal (keltaisia pieniä linssejä)
-sipulia
-tomaattia
-tuoretta pinaattia
-kurkumaa
-chilijauhetta
-suolaa
-sinapinsiemeniä
-kuminan siemeniä
valmistus:
1. Keitä linssit painekattilassa (en tiedä liotuksista mitään kun aina teen painekattilassa linssisysteemit) öljyn (n. 1rkl) ja n. 1tl kurkuman kera. Niin että linssit ovat hajonneet ja ovat yhtä mössöä.
2. Pilko 1 iso sipuli ja normaali tomaatti pieneksi ja vähän pinaattia myös.
3. Lisää lämmenneeseen öljyyn sinapinsiemeniä ja kuminansiemeniä.
4. Lisää sipuli kun sinapinsiemenet poksuu ja sekoittele kunnes sipuli pehmenee.
5. Lisää tomaatti ja pinaatti ja anna pinaatin vetäytyä ja tomaatin raa' an hajun hävitä.
6. Lisää linssit ja vettä tarpeen mukaan ja sekoittele.
7. Lisää suolaa ja chilijauhetta 2tl (tai maun mukaan).
8. Maistele onko mausteet kohdillaan ja lisää jos tarvii.
Valmis!
ja yllä olevat on ihan aitoja etelä-intialaisia reseptejä, miehen siskolta opittuja.
10
Pitääkin kokeilla, kuulostaa tosi hyvälle:)
korvasin jauhiksen soijarouheella ja ruokakerman kaurakermalla.. Voin myöhemmin naputella reseptin jos jota kuta kiinnostaa, nyt en ehdi!
ap