Millä lihalla alotellaan, onko väliä?
eli tarkotus olisi aloittaa pikkuhiljaa liha, millä alottelen ja annetaanko sitäkin vaan teelusikallinen aluksi vai miten se aloitetaan? Ja liha siis ennen viljoja, vai? Näin ainakin ajattelin tehdä....
Kommentit (3)
Eli likka sai ihan ensimmäiseksi lihaksi luomunautaa ja seuraavaksi lammasta, jota pisteli alusta lähtien hyvällä halulla. Sitten tuli kana, jota aluksi syljeksi pois mutta nyt maistuu sekin. Possua ei ole vielä edes annettu kun kelattiin että aika vähän me possunlihaa ostetaan, enempi syödään muutenkin tuota lammasta niin ajattelin sen siksi ottaa samantien että tottuu meidän ruuille. Meillä aloitettiin lihalla 5 kk ikäisenä ja vasta nyt (7 kk) olen aloittanut kaurapuuron antamisen, varoin vähän sen takia kun miehen siskolla on keliakia.
siinä olinkin sitten tarkempi, tuossa äitiyspakkauksen kirjassa (Imeväisikäisen ruokavalio tai jotain sinnepäin) oli ohje jota seurasin. Eli ensin 5g=1 tl maisteluannoksia ja sitten myöhemmin kasvattaa annosta 1 rkl/päivä. Preparoin sellaisia jääkuutioita joissa oli ensin se 5g ja sitten hiukka isompia, joista tulee se 1 rkl yhteensä päivälle kun laitan yhden kuution sekä lounas- että päivällissörsseliin.
Tsekkaas oheinen linkki, siinä aika lyhyesti kerrottu pääpiirteittäin:
http://www.perhekerho.net/vauva/vauvanruoka_ikasuositukset.htm
Mutta aloitus miedoilla lihoilla: kana,broileri sitten possunliha ja lopuksi naudanliha, joka on kaikista voimakkain. Esim. filesuikaleita ihan vaan keität ja soseutat ja yhdessä kasviksien kanssa syötät jne..