Mihin käytätte majoneesia?
Miehen teini-ikäinen tyttö kokeili majoneesin valmistamista ja sitä tuli litran verran, hupsista... Maultaan hyvää ja pois en viitsisi heittää, mutta ideat vähissä. Mihin te käytätte majoneesia?
Kommentit (16)
Enimmäkseen kanaleipiin. Eli sekoitan salaattia, tomaattia, herkkukurkkua, kanaa ja majoneesia sössöksi. Paahdan leipää ja siihen päälle tota sössöä. On hyvää! Ranskalaisten kanssa menee myös. Ja kun sekoittaa chilikastikkeen kanssa, niin aina paranee. Käy vaikka pihvin kylkeen.
Ei kait se loputtomiin säily?
hampurilaiskastikkeeksi (mausteilla) + noita mitä on jo mainittu
Majoneesista voi tehdä sipseille/ maissilastuille dippikastikkeita. Lisää mausteita, valkosipulia, yrttejä, jne.
Teen majoneesista yleensä valkosipuli- tai chilimajoa. Sitä sitten hampurilaisen tai kanapurilaisen väliin, ranskalaisten ja nugettien kanssa, täytettyihin patonkeihin... Itsetehtyjä subeja tms.
Litra on kyllä aika paljon :D
Käytän voileivällä. Kaksi paahdettua leipää, majoneesia, kinkkua (+juustoa, jos kova nälkä) ja salaattia - nams!
Kiitos vinkeistä! Taidanpa tehdä ainakin peruna- tai italiansalaattia huomenna. Käsittääkseni säilyy muutaman päivän, eli aikamoista majoneesiruokavaliota tässä olisi
[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 23:55"]
Kiitos vinkeistä! Taidanpa tehdä ainakin peruna- tai italiansalaattia huomenna. Käsittääkseni säilyy muutaman päivän, eli aikamoista majoneesiruokavaliota tässä olisi
[/quote]
ap siis tässä!
Keitettyjen kananmunien ja tonnikalan kanssa tulee kiva sekoitus. Ranskassa tehtiin niinkutsuttuja Mimosa-kananmunia niin, että ensin puolitettiin keitetyt kananmunat, poistettiin keltuaiset, sekoitettiin ne keltuaiset sellaiseksi mössöksi majoneesin ja tonnikalan kanssa, ja sitten täytettiin ne valkuaisen puolikkaat tällä seoksella. Kuulostaa jotenkin vähän inhalta näin, mutta maku oli kyllä hyvä.
Kismett
Italiansalaattiin ja coleslawiin.
Voi tulla majoneesi korvista ulos jos yrittää syödä litran parissa päivässä...
Dippikastikkeeksi, eli päivällinen sormiruokana (vati vihanneksia, kanapaloja, juustotankoja, paahtoleipäsormia), dip dip dip. Tähän menee jo aika paljon. Jaa majoneesi kulhoihin, mausta maun mukaan (yhteen valkosipulia, toiseen chiliä jne, kolmanteen yrttejä, neljänteen sitruunaa ja tilliä...)
Huomenna sitten kalan ja pottujen kanssa. Paljon tilliä sekaan. Mums!
Ja maanantaina jämät roskiin, majoneesi pilaantuu helposti.
Makaronisalaattiin, kebabiin, lihan ja kalan kanssa, ranskalaisia jne...
Itsetehtyyn italiansalaattiin ja perunasalaattiin.
Eiks sitä voi laittaa voileipäkakkuihin?
Kaaliraasteelle.