Mihin Carneval-keksien maku perustuu?
Haistoin jonkin aikaa sitten Carneval-keksejä, ja siitä lähtien on tehnyt ihan järkyttävästi mieli niitä. Valitettavasti minulla on kuitenkin keliakia, joten viimeinen muistoni Carneval-kekseistä on vuosien takaa.
Tekisin kernaasti edes suurinpiirtein samankaltaisia gluteenittomia keksejä, jos vaan tietäisin, mikä se juttu on, joka tekee Carneval-kekseistä Carneval-keksien makuista. Tietäisikö kukaan leipurimestari täällä ehdottaa mitään niksiä?
Kommentit (26)
[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:30"]
Pistä taikinan sekaan kaiken maailman esanssit jalisäaineet, niin saat sen keinotekoisen maun.
[/quote]
Mutta kun täytyisi tietää juuri ne oikeat esanssit ja lisäaineet :D Carneval-kekseissä tosiaan on se keinotekoisuus se juttu...! Tulee lapsuus mieleen, ah.
t: ap
Katso ainesosaluettelo...
Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa!
[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:36"]
Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa!
[/quote]
Juu ei. Pakko korjata tämä, jottei kukaan keliaakikko vaan ilahdu vinkistä ja päätä kokeilla: tätä tosiaan EI saa tehdä.
Nykyäänhän carneval-keksit eivät maistu samalle kuin ennen, vaan ovat kovempia ja mauttomampia.
[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:58"][quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:36"]
Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa!
[/quote]
Juu ei. Pakko korjata tämä, jottei kukaan keliaakikko vaan ilahdu vinkistä ja päätä kokeilla: tätä tosiaan EI saa tehdä.
[/quote]
Ai kamala. Voin vain kuvitella sitä aftojen määrää, jos noin tekisi. Ja kamalasti gluteenia kulkeutuisi vatsaankin -> päivän kestävät yrjösessiot seurauksena. Yyh!
Siis TÄH? Eiväthän ne maistu yhtään miltään.
Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.
Kaupan keksit on kaikki samaa skeidaa
nykyään. Ks ainesluettelo: vettä, sokeria, vehnäjauhoa, palmuöljyä ja litania lisäaineita.
Keksejä on ihan helppo leipoa itsekin.
Jolloin niistä saa jopa hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.
😁😁😁
On joo, tosi vaikeeta. Sekoitat tomusokeriin haluamaasi makuainetta ja hämmennät.
Sairaan vaikeeta!
Eiköhän se perustu harhaan, koska ovat niin hauskan näköisiä niin maistuvat.
Ne esanssit ja lisäaineet on kuorrutuksessa, taikina ja siis se varsinainen keksimassa on mautonta. Kuorrutteissa ei taida olla gluteenia, sokerikuorrutteelta vaikuttaa, siis höystettynä makuaineilla ja elintarvikevärillä.
Vierailija kirjoitti:
Nykyäänhän carneval-keksit eivät maistu samalle kuin ennen, vaan ovat kovempia ja mauttomampia.
Onko näin? En ole maistellut vuosiin. Musta ne maistuivat ja haisivat ällöttävän imelälle, oon aina inhonnut niitä. Mikään muu keksi ei ole niin pahaa kuin carneval.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.
😁😁😁
On joo, tosi vaikeeta. Sekoitat tomusokeriin haluamaasi makuainetta ja hämmennät.
Sairaan vaikeeta!
Siinä makuaineen valinnassa vaikeus piilee.
(pitää muistaa lisätä myös vettä. tomusokeriin)
Miten mulla on sellainen muistikuva - siis tuoksumuisto - että keksipohjassa tuoksuu vanilja? En ole vuosiin syönyt. Kuorrutteessahan on sitten eri maut eri värisissä.
Ei kai noissa Carneval-kekseissä maistu mikään muu kuin sokeri? Vaihtelua saadaan aikaiseksi elintarvikeväreillä. Ovat siltä ajalta, kun sokeri ja voi olivat kortilla...
Vierailija kirjoitti:
Ei kai noissa Carneval-kekseissä maistu mikään muu kuin sokeri? Vaihtelua saadaan aikaiseksi elintarvikeväreillä. Ovat siltä ajalta, kun sokeri ja voi olivat kortilla...
Maustuu ne eri värit erilaisilta.
Vehnäjauho, sokeri, rypsiöljy, vehnätärkkelys, suola, värjäävät elintarvikkeet (poltettu sokeri, punajuuri-, omena-, saflori-, sitruuna- ja spirulinatiiviste), emulgointiaine (lesitiini mm. Soija), nostatusaineet (natriumvetykarbonaatti, natriumpyrofosfaatti), vehnäproteiini, sakeuttamisaine (arabikumi), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromit.Saattaa sisältää maitoa, kananmunaa, hasselpähkinää ja mantelia
Eri kekseihin erilaisia värejä ja makuja. Ei löydy palmuöljyä!
Tämän ketjun luettuani alkoi tehdä mieli ostaa carnevaleja ihan uteliaisuutta. Oon joskus lapsena 80-luvulla syönyt niitä viimeksi. En pitänyt silloin niistä erityisemmin. Kerran jossain juhlissa söin kun ei ollut muita herkkuja tarjolla. Samana päivänä alkoi kuitenkin mahatauti ja oksensin kaikki syömäni keksit. Sen jälkeen inho carnevaleja kohtaan vaan kasvoi enkä ole koommin syönyt. Mutta nyt voisin kokeilla, oliko niin pahoja mitä muistelen. Ihmeen kauan kyllä ollut tuotannossa, vaikka maku ei varmaan kovin kaksinen vrt esim domino.
heee, Carneval-keksit! Heti tuli lapsuuden muistot mieleen :D Niitä oli aina kiva syödä, vaikkeivat välttämättä parhaan makuisia keksejä olleetkaan, koska ne on niin iloisen värisiä ja niissä oli hauskoja kuvioita.
Se tietty esanssisuuden maku (ja jokaiselle värille hiukan oma makuainekombinaationsa) on luullakseni mahdoton saada aikaiseksi kotikonstein. Otan osaa ap, vaikea ongelma! :(
Voithan ehkä lähettää palautetta valmistajalle ja kysyä gluteenittoman vaihtoehdon perään? Kun taviskeksejä vielä kerta on kaupoissa saatavilla, niin ehkä kysyntää riittäisi myös gluteenittomalle versiolle.
Pistä taikinan sekaan kaiken maailman esanssit jalisäaineet, niin saat sen keinotekoisen maun.