Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin Carneval-keksien maku perustuu?

Vierailija
17.01.2015 |

Haistoin jonkin aikaa sitten Carneval-keksejä, ja siitä lähtien on tehnyt ihan järkyttävästi mieli niitä. Valitettavasti minulla on kuitenkin keliakia, joten viimeinen muistoni Carneval-kekseistä on vuosien takaa.

Tekisin kernaasti edes suurinpiirtein samankaltaisia gluteenittomia keksejä, jos vaan tietäisin, mikä se juttu on, joka tekee Carneval-kekseistä Carneval-keksien makuista. Tietäisikö kukaan leipurimestari täällä ehdottaa mitään niksiä?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistä taikinan sekaan kaiken maailman esanssit jalisäaineet, niin saat sen keinotekoisen maun.

Vierailija
2/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:30"]

Pistä taikinan sekaan kaiken maailman esanssit jalisäaineet, niin saat sen keinotekoisen maun.

[/quote]

Mutta kun täytyisi tietää juuri ne oikeat esanssit ja lisäaineet :D Carneval-kekseissä tosiaan on se keinotekoisuus se juttu...! Tulee lapsuus mieleen, ah.

t: ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso ainesosaluettelo... 

Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa! 

Vierailija
4/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:36"] 

Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa! 

[/quote]

Juu ei. Pakko korjata tämä, jottei kukaan keliaakikko vaan ilahdu vinkistä ja päätä kokeilla: tätä tosiaan EI saa tehdä.

Vierailija
5/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyäänhän carneval-keksit eivät maistu samalle kuin ennen, vaan ovat kovempia ja mauttomampia.

Vierailija
6/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:58"][quote author="Vierailija" time="17.01.2015 klo 15:36"] 

Voit myös nauttia kekseistä mussuttamalla niitä, et vain niele. Helppoa! 

[/quote]

Juu ei. Pakko korjata tämä, jottei kukaan keliaakikko vaan ilahdu vinkistä ja päätä kokeilla: tätä tosiaan EI saa tehdä.
[/quote]
Ai kamala. Voin vain kuvitella sitä aftojen määrää, jos noin tekisi. Ja kamalasti gluteenia kulkeutuisi vatsaankin -> päivän kestävät yrjösessiot seurauksena. Yyh!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis TÄH? Eiväthän ne maistu yhtään miltään.

Vierailija
8/26 |
17.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan keksit on kaikki samaa skeidaa

nykyään. Ks ainesluettelo: vettä, sokeria, vehnäjauhoa, palmuöljyä ja litania lisäaineita.

Keksejä on ihan helppo leipoa itsekin.

Jolloin niistä saa jopa hyviä.

Vierailija
10/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.

😁😁😁

On joo, tosi vaikeeta. Sekoitat tomusokeriin haluamaasi makuainetta ja hämmennät.

Sairaan vaikeeta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän se perustu harhaan, koska ovat niin hauskan näköisiä niin maistuvat.

Vierailija
12/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne esanssit ja lisäaineet on kuorrutuksessa, taikina ja siis se varsinainen keksimassa on mautonta. Kuorrutteissa ei taida olla gluteenia, sokerikuorrutteelta vaikuttaa, siis höystettynä makuaineilla ja elintarvikevärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nykyäänhän carneval-keksit eivät maistu samalle kuin ennen, vaan ovat kovempia ja mauttomampia.

Onko näin? En ole maistellut vuosiin. Musta ne maistuivat ja haisivat ällöttävän imelälle, oon aina inhonnut niitä. Mikään muu keksi ei ole niin pahaa kuin carneval.

Vierailija
14/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niksi on kuorrutuksessa. Se voi olla kotikonstein mahdoton tehdä.

😁😁😁

On joo, tosi vaikeeta. Sekoitat tomusokeriin haluamaasi makuainetta ja hämmennät.

Sairaan vaikeeta!

Siinä makuaineen valinnassa vaikeus piilee.

(pitää muistaa lisätä myös vettä. tomusokeriin)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten mulla on sellainen muistikuva - siis tuoksumuisto - että keksipohjassa tuoksuu vanilja? En ole vuosiin syönyt. Kuorrutteessahan on sitten eri maut eri värisissä.

Vierailija
16/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai noissa Carneval-kekseissä maistu mikään muu kuin sokeri? Vaihtelua saadaan aikaiseksi elintarvikeväreillä. Ovat siltä ajalta, kun sokeri ja voi olivat kortilla...

Vierailija
17/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kai noissa Carneval-kekseissä maistu mikään muu kuin sokeri? Vaihtelua saadaan aikaiseksi elintarvikeväreillä. Ovat siltä ajalta, kun sokeri ja voi olivat kortilla...

Maustuu ne eri värit erilaisilta. 

Vierailija
18/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauho, sokeri, rypsiöljy, vehnätärkkelys, suola, värjäävät elintarvikkeet (poltettu sokeri, punajuuri-, omena-, saflori-, sitruuna- ja spirulinatiiviste), emulgointiaine (lesitiini mm. Soija), nostatusaineet (natriumvetykarbonaatti, natriumpyrofosfaatti), vehnäproteiini, sakeuttamisaine (arabikumi), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromit.Saattaa sisältää maitoa, kananmunaa, hasselpähkinää ja mantelia 

Eri kekseihin erilaisia värejä ja makuja.  Ei löydy palmuöljyä!

Vierailija
19/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän ketjun luettuani alkoi tehdä mieli ostaa carnevaleja ihan uteliaisuutta. Oon joskus lapsena 80-luvulla syönyt niitä viimeksi. En pitänyt silloin niistä erityisemmin. Kerran jossain juhlissa söin kun ei ollut muita herkkuja tarjolla. Samana päivänä alkoi kuitenkin mahatauti ja oksensin kaikki syömäni keksit. Sen jälkeen inho carnevaleja kohtaan vaan kasvoi enkä ole koommin syönyt. Mutta nyt voisin kokeilla, oliko niin pahoja mitä muistelen. Ihmeen kauan kyllä ollut tuotannossa, vaikka maku ei varmaan kovin kaksinen vrt esim domino.

Vierailija
20/26 |
08.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

heee, Carneval-keksit! Heti tuli lapsuuden muistot mieleen :D Niitä oli aina kiva syödä, vaikkeivat välttämättä parhaan makuisia keksejä olleetkaan, koska ne on niin iloisen värisiä ja niissä oli hauskoja kuvioita.

Se tietty esanssisuuden maku (ja jokaiselle värille hiukan oma makuainekombinaationsa) on luullakseni mahdoton saada aikaiseksi kotikonstein. Otan osaa ap, vaikea ongelma! :(

Voithan ehkä lähettää palautetta valmistajalle ja kysyä gluteenittoman vaihtoehdon perään? Kun taviskeksejä vielä kerta on kaupoissa saatavilla, niin ehkä kysyntää riittäisi myös gluteenittomalle versiolle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä yhdeksän