Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä kasviksia syötte?

Vierailija
11.04.2013 |

Kaikki tietenkin sanoo syövänsä paljon kasviksia, mutta nitä ne kasvikset on käytännössä? Mitä syötte päivittäin ja missä muodossa? Raakana vai kypsänä?           Itse olen todella huono syömään kasviksia.Tykkään niistä, mutta en vain jotenkin osaa, joten kaipaisin vähän vinkkejä :)

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tylsästi sanottuna: syön laidasta laitaan. Tuoreena, raakana, pakasteena, kypsänä, paistettuna, höyrytettynä, paahdettuna, marinoituna, gratinoituna. Keitossa, pastassa, proteiinin lisäkkeenä, paljaaltaan, hummustahnaan dipattuna, salaatin täytteenä.

Salaatteja, yrttejä, artisokkaa, paprikaa, sieniä, parsaa, kaalia, tomaatteja, munakoisoa, punajuurta, kesäkurpitsaa, herneitä, porkkanaa, pinaattia, bataattia, lanttua, sipulia, kurkkua, kukkakaalia... 

Ai hitto, kasvikset on kyllä hieno asia.

Vierailija
2/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvikset ja juurekset kuuluu kyllä jokapäiväiseen ruokavaliooni. Olen kasvissyöjä (syön myös kalaa) joten kasvisruokia syn ihan laidasta laitaan.

Raastan usein porkaanoita raasteeksi ruuan kanssa. Punajuuria perunan tilalle. Uuniin laitan juureksia joita maustan ja lorautan vähän hunajaa tuomaan makeutta: perunoita, lanttuja, porkkanoita...

Ja salaatteja, kasviskeittoja jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenaa. Salaattia (salaatti, tomaatti, kurkku, paprika) pakastevihanneksia (kukkakaalia, parsaa, porkkanaa, papuja) raasteita (kaali, porkkana).

Nämä nyt tuli mieleen päivittäisinä paitsi raasteita on harvemmin.

Vierailija
4/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salaatti, kurkku ja porkkana raakana kaikki, lisää vinkkejä tännekin elämän muutokseen.

Vierailija
5/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanoita syön lähes päivittäin sellaisenaan, lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa sellaisenaan. Paprikaa, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, bataattia, parsakaalia, pinaattia, linssejä, kukkakaalia, munakoisoa, kesäkurpitsaa, maissia (taval. ja mini), sipulia, tomaattia, herneitä lisäkkeinä kypsennettynä wokkina, keitettynä, höyrytettynä, paistettuna ja uunijuureksia tehdään tietysti juureksista. Tomaateista tulee ihania uunissa kypsennettyinä (vaikka puolikkaina, päälle vähän öljyä ja mausteita). Ratatoullen ja uunijuuresten ohjeita löytyy netistä. Erilaisia kasviskeittoja kannatta kokeilla ehdottomasti, jos kasvikset eivät sellaisenaan maistu.

Jos laiskottaa, niin ostan kaupasta valmiita kaali-pohjaisia salaatteja, tulee syötyä kaalta muutenkin kuin kääryleinä!

Vierailija
6/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No joka päivä syön varmaan vaan kurkkua, tomaattia, salaattia, paprikaa. Sitten vaihdellen kesäkurpitsaa, munakoisoa, kukka- ja parsakaalta, lanttua, kaalta, punakaalta, punajuurta, palsternakkaa, syksyllä naurista, erilaisia sipuleita, ituja, versoja, sieniä.

 

Syön kasviksia keitoissa, padoissa, gratiineissa, uunissa öljykuorrutuksella paahdettuna, höyrytettynä, kiusauksissa, munakkaissa, joskus pannukasviksina ja tietysti salaatteina ja raasteina, juureksia tikkuinakin. Perunaa, riisiä tai pastaa en syökään juuri koskaan. Sienistä tykkään myös, lähinnä muhennoksena tai suolasienistä tehdyssä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön käytännössä aina lounaaksi salaatin, yleensä itse tekemäni. Siinä on aina tuoretta pinaattia, jotain muuta salaattia (jäävuori tai rucola), kurkkua, useimmiten myös paprikaa tai tomaattia. Onko avokado kasvis? Sitä syön usein, joko tuossa salaatissa, leivän päällä tai guacamolessa. Porkkanaa syön joskus sellaisenaan.

Lisukkeena usein uunijuureksia tai höyrytettyjä kasviksia, eli parsakaalia, kukkakaalia, punajuurta, munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia. Aika usein käytämme kaaliakin, yleensä erilaisissa padoissa.

Vierailija
8/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön niitä aika vähän, vaikka yritän jo lastenkin takia petrata kasvisten/hedelmien laitossa. Syömme päivittäin lounaan ja päivällisen lisukkeena tomaattia ja kurkkua, ne on ne vakiot. Välipalaksi pyrin antamaan lapsille omenaa, tai joskus viinirypäleitä/rusinoita. Joskus keitän ruualle lisukkeeksi porkkanoita ja joskus teemme ruuaksi salaatin. Siinäpä se oikeastaan. Niin, pakastemarjoja (suomalaisia) saatan ostaa ja sekoittaa jugurttiin/rahkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunijuurekset on oikeasti tosi helppo, pilkkoo vain juureksia, laittaa öljyä ja mausteita ja uuniin. Varmasti lapsetkin tykkää, kannattaa kokeilla. Ei ole niin väliä edes mitä juureksia sinne laittaa, aina maistuu. Kivaa vaihtelua ainaiselle pasta/peruna/riisi-lisukkeille.

Vierailija
10/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamupalalla marjoja pakasteesta jogurttiin, leivän päällä kurkkua ja tomaattia. Lounaaksi kasvissosekeittoa ja vihreää salaattia jonkun proteiinilähteen kera (yleensä kalaa tai raejuustoa). Välipalaksi hedelmä tai vaikka porkkana. Illalliseksi kasviksia kalan tai lihan lisukkeeksi, usein pakastevihannesten muodossa. Höyrytettynä tai wokattuna. Ravintolassa valitsen tosi usein ruokaisan salaatin.

Rakastan kasviksia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No en mä mitään yhtä tiettyä syö joka päivä.

Mitäköhän kaikkia nyt kutsuttais kasviksiks, et kuuluis tähän ryhmään? Vaihtelevasti syön kypsänä parsakaalia, kukkakaalia, perunaa, porkkanaa, bataattia, palsternakkaa, lanttua, ituja, sipulia, selleriä, parsaa, tomaattia, kesäkurpitsaa, artisokkaa, paprikaa ja ananasta sekä papuja... ja ja ja ruusukaalia jne.

Lisäksi raakana erilaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, marjoja, paprikaa, porkkanaa sekä kaikennäköisiä hedelmiä.

Tänään on mennyt kurkusta alas raakana, tomaattia, jäävuorisalaattia, viinirypäleitä, purjoa ja mangoa. Kypsynnettynä olen nauttinut keltaista ja punaista paprikaa, sekä punasipulia. Lisäksi ruokaan on kuulunut raakana chiliä, valkosipulia, keltasipulia ja limen mehua.

 

Vierailija
12/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hedelmät: appelsiini, veriappelsiini, greippi, sitruuna, viinirypäleet, kiivi, banaani, omena, kesällä mansikat, mustikat, vadelmat, herukat

 

Vihannekset: tomaatti, sipuli, punasipuli, kesäkurpitsa, munakoiso, parsakaali, porkkana, kukkakaali, kurkku, lehtisalaatti, rucola, pinaatti, peruna, herne, pensaspapu, paprika, purjo, parsa, valkosipuli, chilit, tuoreyrtit,  oliivit, erilaiset kuivatut pavut, latva-artisokka, selleri, maa-artisokka, punajuuri, sienet (yleisimmät kuivattu herkkutatti, tuoreet herkkusienet, kantarelli, siitake)

 

Muuta: monenlaisia pähkinöitä, pinjansiemeniä, kapriksia

 

Teen kaikenlaisia lämpimiä ruokia ja salaatteja jotka on joko kokonaan kasvisruokia tai joissa on paljon kasviksia, päivittäin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla ollut sama ongelma vähän kuin ap:lla mutta nyt olen aktiivisesti yrittänyt opetella käyttämään sellaisia kasviksia joita en ole tottunut. Löysin yhdestä laihdutusblogista jonka löysin kiloklubin kautta ohjeen jota kokeilin tänään, ja siinä oli munakoisoa josta en ole ennen tehnyt mitään - oli tosi hyvää! Yritän kerran viikossa ottaa ohjelmaan uuden kasviksen jota kokeilen jollain ohjeella jonka löydän netistä, keittokirjasta tms. Täällä se kokeilemani munakoiso-ohje: http://kaljamahalady.blogspot.fi/p/ruokaohjeet.html#munakoisosalaatti

Vierailija
14/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääasiassa raakana, mutta joskus teen kasviskeittoja lihasoppaan kuuluu tietenkin aina porkkanaa ja lanttua. Aika vaihtelevasti ja kevyesti tulee puoli kiloa täyteen.

Tässä vaikkapa tämän päivän esimerkit

hedelmät 1 kpl kutakin: banaani, kiivi, satsuma.päivän mittaan. Kaikki aika pieniä.  Jos on marjoja kotona, en syö hedelmkä ollenkaan. Nyt syksyn marjat on syöty jo. 

lounasaikaan sipulikeittoa pussista, kai sekin kasvista tavallaan on, Eväät unohtui ja mulla on töissä hätävarana näitä keittoja. 

päivällinen fetasalaattia, kasvikset siinä tomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia, sipulia sekä hernemaissipaptika sekoitusta. MAissista kiistellään onko se kasvis, mutta tällä hetkellä se kai kasvikseksi lasketaan, vaikka se viljaa muistuttaakin. Ei mikään kovin terveellinen kasvis kuitenkaan. 

Sen lisäksi marjakeittoa iltapalaksi. 

Syön kaikkia muita kasviksia paitsi punajuurta ja jotain outoja hedelmiä on, joista en tykkää. 

Nuo oli tämän päivän.

Joskus laiskottaa ja hätävarana on pakkasessa wokkisekoituksia. Aika usein teen wokkisekoituksia, joissa on herkkusieniä, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Joskus teen kukkakaali-parsakaali paistosta. Bravuurini on keitto tomaatti-sipuli-paprika-chilipaprika. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en söisi spontaanisti mitään kasviksia, koska en ole liiemmin kiinnostunut ruuasta. Kuitenkin niiden syöminen on tärkeää. Niinpä syön

- joka aamu 2 tomaattia 

- ennen lounasta 1-2 porkkanaa

- iltapäivällä omenan

- illalla puuron kanssa puolukoita/mustikoita dl

Sitten on kasvisten syöntihommat hoidettu, eikä tarvitse alkaa vääntämään mitään salaatteja, koska en taida oikein olla sellainen ihminen

Vierailija
16/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaa usein naposteluversioina, paprikaa, tomaattia, salaattia, kurkkua, varsiselleriä. Raakoina sellasenaan tai salaattina.

Vierailija
17/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan laidasta laitaan. Raakana salaatissa ja raasteissa. Kypsänä erilaisina kastikkeina, keittoina, gratiineina jne. Moneen liharuokaan laitan myös kasviksia keventämään.

Esimerkkejä tältä viikolta:

Pinaattimunakas, vihersekasalaatti.

Lasagne; jauhelihakastike sisälsi myös porkkanaa ja kesäkurpitsaa karkeana raasteena.

Munakas ja paistettuja kesäkurpitsaviipaleita

Pataa karjalanpaistilihoista ja kaalista, mukana oli myös vähän sipulia, lanttua ja porkkanaa.

Hirvi-pekonipataa, jossa oli lanttua, tomaattia, porkkanaa, sipulia.

Fenkolilaatikko.

Parsakaalia ja kukkakaalia höyrytettynä kalan lisukkeena.

 

Vihanneslaatikosta ja pakkasesta löytyy vielä vihreitä papuja, pinaattia, ruusukaalia, parsakaalia, kukkakaalia, selleriä, porkkanoita, sipulia, kurkkua, salaatteja, tomaattia. Noista pitäisi kehittää loppuviikolle jotain syötävää.

Syön kasviksia 400-600g päivässä; aamiaisella, lounaalla ja päivällisellä. En syö hedelmiä, mutta marjoja syön kerran tai pari päivässä.

Vierailija
18/31 |
11.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön enimmäkseen raakana ravintoarvon takia, ja mahdollisimman matalan GI.n kasviksia, jotta lisukkeet voivat olla rasvaisempia ja lihaisampia ja otan aina lisukkeisiin jonkun hiilaripitoisemmankin "herkun", esim. perunan tai uunivihannekset mutta hyvin pienen määrän.

 

Tänään juuri pilkoin kilon satsin kurkkua, erivärisiä paprikoita ja tomaattia, ja pesin eri lajeja salaatinlehtiä toiseen astiaan. Noista syö kolmisen päivää eli 300-350 g värikkäitä ja 150-200g vihreitä/päivä.

 

Vihreät versot ja salaatinlehdet on mun suosikkeja, kun niistä on helppo pyöräyttää vihersmoothie hedelmien kanssa. Ja ovat ehdottomasti kasviksista terveellisimpiä. Kaloreita ehkä 17/100 g...

 

Pakastettuja kasviksia käytän vain harvoin hätävarana, niissä on maku aivan eri tasoa kuin tuoreissa...

Vierailija
19/31 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen: (torstaina)

-salaattia (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku)

-1 paprika

-15cm pala kurkkua

-hedelmiä (1 kiivi, 1 appelsiini)

-säilykeananasta muutama rengas

pari krt viikossa 3dl marjoja kerrallaan

Vierailija
20/31 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perussalaatissa tietty salaatti, kurkku, tomaatti, maissi ja porkkanalastut. Joskus pelkkä salaatti hyvän kastikkeen kanssa. Ituja ja herneenversoja satunnaisesti.

 

Uunijuureksina: punajuuri, porkkana, peruna, sipuli, valkosipuli, bataatti, lanttu

 

wokkina: porkkana, paprika, sipuli, kesäkurpitsa, herneenlitukat ja vesikastanjat ( säilykke)

 

ratatouillena: paprika, tomaatti, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli

 

Lisäksi munakoisoa, usein ja eri tavoin. Kesäkurpitsaa mm risotossa. Kaalia, nam! Kukkakaalia ja brokkolia sekä kypsennettynä että tuoreena. Sieniä. Marjoja vähintään 1,5 dl joka päivä. Hedelmiä satunnaisesti eri tavoin.

 

 

Ja nuo kasvikset aina tuoreina, ei pakasteesta!! Tuossa tuskin on kaikki mutta tärkeimmät ja päivittäin/viikottain käytety

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän yhdeksän