Hyviä voileipäkakkuohjeita kaivataan!
Kommentit (2)
Kinkkutäyte:
2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk kanttarellituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
300 g palvikinkkua suikaloituna
1 punainen paprika pieneksi kuutioituna
Lohitäyte:
2 prk mustapippuri-tillituorejuustoa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
300 g lämminsavulohta hienonnettuna
5 cm pala purjoa hienonnettuna
nippu tilliä hienonnettuna
Tee vaikkapa voileipäkakkurulla:
Ota 16 isoa paahtoleipäviipaletta. Leikkaa kuoret ohuelti pois. Lado viipaleet vierekkäin (4 x 4 kpl) leivinpaperin päälle. Kostuta kunnolla esim. kasvisliemellä. Levitä reilu puolet täytteestä leipäpalojen päälle. Kääri tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput täytteestä rullan päälle. Koristele esim. kinkkusuikaleilla ja kirsikkatomaateilla tai katkaravuilla ja kapriksilla.
Kumpikin täyte-ehdotus riittää yhteen kakkurullaan (10-12 viipaletta)
Rullan voi myös pakastaa täytettynä ja sulattaa + kuorruttaa sekä koristella ennen tarjoilua.
Kalakakkuun sopii erityisen hyvin Ruis Toast. Myös ruisvuokaleipä käy, mutta sitä pitää kostuttaa todella reilusti, että kääriytyy hyvin.
sekoita valkosipuli tuorejuustoon metua. johonkin muuhun makuun kinkkua.. sit vaikka kinkku-maksamakkaraa yhteen väliin. kaikkia näitä täytteitä voi löysyttää ruokakermalla. kostuta reilusti!