Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Viinikeskustelusta tuli mieleeni, maistatteko eroja...?

Vierailija
24.09.2011 |

Viinikeskustelusta tuli mieleeni, maistatteko eroja:

- porkkanan ja porkkanan

- perunan ja perunan

- tomaatin ja tomaatin

- paprikan ja paprikan

- kahvin ja kahvin

- leivän ja leivän



.. välillä?



Huomaatteko siis makueroja samassa ruoka-aineessa riippuen, mitä merkkiä ostatte, miten se on valmistettu, mitä lajiketta se on, mistä se on peräisin jne.?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna tai porkkana täysin identtiseltä maistuu? Mitä ajat takaa?

Vierailija
2/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

uuden perunan ja vanhan perunan makua ei voi verratakaan. Meillä syödään perunaa perunana vain kesäisin,



kotimaista tomaattia syödään, ulkomaan, paitsi kirsikkatomaatteja, ei niitä mauottomia syödä voi.



Toimin eräässä paikassa missä myydään kahvia , maistoin heti eron, kun tuote oli vaihdettu:)



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaikissa noissa. Kuten viineissäkin.

Vierailija
4/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

porkkanoissa ja perunoissa ehkä vähemmän. Tai olen huomannut vähemmän eroja, kuin tomaateissa, kahveissa (miten tämä kahvi taipuu?) tai leivissä.

Vierailija
5/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kahvien välilä ainakinon isoja eroja, siihenhän vaikutaa valmistustapa, paahto jne.



Ihan raakakahvista en sitten tiedäkään.



Olusten välillä on mausta erottava ero myös.



Jostain syystä esim. kevyt kermoilla on eroja maussa.



En tykkää yhtään Ingmannin kevytkermasta kahvin joukkoon, pitää olla Valion kevytkermaa. Taisin joskus kokeilla.... oliko se Pirkka kevytkerma, sekään ei ollut hyvä. Valiota sen olla pitää, jostain syystä.





Itsekin ihmettelen miksi näin on, mutta näin vain on.

Vierailija
6/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna tai porkkana täysin identtiseltä maistuu? Mitä ajat takaa?

Kaikki ei kai maista eroja ihan oikeasti tai sitten ei kiinnosta, koska olen kuullut usein kommentteja tyyliin "sama se kumpaa ostaa, sitä samaa molemmissa pakkauksissa". Eli että esim ei kannata maksaa kalliimmasta vastaavasta ruuasta, koska jonkun mielestä kahvi on aina kahvia ja porkkana porkkanaa, ei niissä mitään eroa ole. Ei ravintosisällössä, ei maussa, eikä laadussa ylipäätään. Mietin vain, että eikö jotkut oikeasti maista eroja, ellei viineissäkään maista mitään eroja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

maistan eroja esim. eri valmistajien hapankorppujen, tomaattipyreen ja oliiviöljyjen välillä.



Kaikessa en maista, esim. valmispakkauksissa myytävät Tiramisut :) En erota onko Pirkkaa vai jotain muuta. Kaikissa on ihan sama ravintosisältä ja samanlainen pakkaus, joten voi kyllä olla etät tulevat samalta valmistajalta mutta eri nimikkeillä. En myöskään mausta erota Valion tai Ingmanin maitoa, eri valmistajien kapriksia tai paseerattuja tomaatteja.

Vierailija
8/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunoissa ainakin. Uusista perunoista Siikli on suosikkini, Timo on ok, muttei yhtä hyvä. Jauhoperunat (siis muussiin) ja kiinteämaltoiset maistuvat toki erilaisilta. Uuniperunoissa on eroa, onko sitä punertavaa vai tavallisen väristä. Onhan niissä eroja, kun alkaa oikein miettimään.

Porkkanoissa esim. omasta maasta nostetut maistuvat täysin erilaisilta verrattuna kaupasta ostettuun kilon muovisäkkiporkkanaan.

Kahvissakin on huimia eroja. Toiset on vahvempia, toiset miedompia, toiset aromikkaampia. Kahveja en osaa itse hienosti luokitella, mutta oma suu on kyllä tosi tarkka mitä kahvia juon. En todellakaan tykkää kaikista kahveista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
24.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viinikeskustelusta tuli mieleeni, maistatteko eroja:

- porkkanan ja porkkanan

- perunan ja perunan

- tomaatin ja tomaatin

- paprikan ja paprikan

- kahvin ja kahvin

- leivän ja leivän

.. välillä?

Huomaatteko siis makueroja samassa ruoka-aineessa riippuen, mitä merkkiä ostatte, miten se on valmistettu, mitä lajiketta se on, mistä se on peräisin jne.?

Huomaan suuria eroja noissa kaikissa. Minusta kasviksissa erityisesti porkkanoissa, tomaateissa ja paprikoissa on suuria eroja. Luomuna ei ole ollut ikinä mitään valittamista maussa, päinvastoin. Sen sijaan jotkut superkilpailutetut halpis-porkkanoista tehty porkkanaraaste työpaikkaravintolassa maistuu lähinnä sahanpurulta. Samoin tomaatit. Ne näyttävät tomaateilta, mutta ovat melkein mauttomia.

Kahveissa on valtavia eroja. Sen jälkeen kun aloimme juoda Arvid Nordquistin kahveja, emme muita ole kelpuuttaneet kotiin noista markettikahveista. Mutteripannulla keitetty espresso ja siitä tehty latte on parasta. Muualla tietty juo mitä tervaa satutaan tarjoomaan.

Mun vanhemmat on yksi esimerkki, jotka eivät arvosta ruokaa pätkääkään. Se ei saa maksaa mitään eli halvinta ostetaan. Sitten se on ihan sama miltä se maistuu, se vain hotkaistaan naamaanriin. Meillä taas mieheni kanssa arvostetaan ruokaa ja annetaan sille kuuluva arvo.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän kahdeksan