Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi sämpylöistä tulee kovia?

Vierailija
24.03.2010 |

Mikähän menee mun taikinassa tai leipomisessa/paistamisessa mönkään, kun sämpylöistä tulee niin kovia?Hetken ovat uunituoreita,mutta jo kohta aikalailla kivikovia.



Liikaa jauhoja?Liian kauan uunissa?Vai mikä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jätä taikina pehmeäksi ja alusta kunnolla. Tuo on ainakin omiin sämpylöihin tepsinyt.

Vierailija
2/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

liikaa jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja aika löysä taikina. Siinä minun konstini. Laitan taikinaan hiukan enemmän hiivaa kuin ohjeessa on, ja nesteeseen hiukan siirappia.



Mutta faktahan on, ettei kotitekoiset sämpylät säily yhtä hyvinä kuin kaupan sämpylät, joissa on ties mitä jauhonparannusainetta. Ne on syötävä melkeinpä samana päivänä.

Vierailija
4/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaivaa pitkään ja lisää jauhoja pikkuhiljaa.

Vierailija
5/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko sämpylöitä pitää vielä pellillä kohottaa ennen uuniin laittamista? Paistetaanko uunin keski- vai ylätasolla?

Vierailija
6/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

taikinaan tuli osaksi rouheisia sämpyläjauhoja.

Vaihdoin ne pelkkään tavalliseen vehnäjauhoon ja laitoin paljon vähemmän, nyt tulee niiiiiiiiiin pehmosia ja ihania että niitä syö monta päivää!

En muutenkaan tykkää rouheista ja jyvistä..pehmoisen leivän pitää olla pehmoista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

keski tai alatasolla, voitelen munalla, tulee kaunis kiiltävä pinta.

Kohotan taikinaa puolituntia ja valmiita sämpylöitä pellillä vielä 15-20min, onnistuu takuuvarmasti!

T. 8

Vierailija
8/8 |
24.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ettet vaivatessasi rusikoi taikinaa. Lempeä ote on tässäkin asiassa paras :) Kohotan sämpylöitä noin 30 min liinan alla pellillä ennen uuniin laittoa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kahdeksan