Onko mantelimassa sama kuin marsipaani?
Kommentit (4)
Olen tehnyt joskus itsekin, glukoosia saa apteekista.
Marsipaani on siis makeampaa kuin mantelimassa.
Mantelimassa on puolet sokeria ja puolet mantelia 50/50.
Marsipaanissa on noin 25-30 % mantelia ja sokeria n. 50% ja seuraavia aineita vaihtelevasti :tärkkelyssiirappia/glukoosia/inverttisiirappia ja väriainetta
Käyttötarkoituksiltaan erilaisia. Marsipaania käytetään pääasiassa kakkujen/leivosten pinnoitukseen sekä marsipaanitöihin esim. eläinhahmot.
Mantelimassaa käytetään tiettyjen konditoriatuotteiden raaka-aineena esim. masariinileivoksissa, krokaanissa, konvehdeissa.
Jos haluaa voi itse valmistaa näitä juttuja mutta helpommalla pääsee kun ostaa valmiina.
Mantelin täytyy olla jauheena.
marsipaani yäk!