kertokaas oma tapanne valmistaa seitä! sitäkin välillä syötävä mut samat laittotavat tympii...
Kommentit (15)
Sitten laitan sitruunapippuria, tilliä ja purjoa, hyvää on!
seitipalat uuniin kypsymään (15min), samalla kuullotan sipulia pannulla, leikkaan paahtoleivästä kuutioita ja pyöräytän ne rasvassa/öljyssä sipulin kanssa. Laitan tämän kalopalojen päälle ja juustoraastetta myös. Uuniin vielä vajaaksi vartiksi ja hyvää on.
ja sekaan ruokakerma,mausteita ja jotain hyvää tuorejuustoa,perunamuusi,hyvää on!
sekaan tulee esim. 10 % ruokakermaa ja vähän kalaliemikuutiota + vettä, sitruunapippuria ja suolaa, pakasteherneitä. Syödään kastikkeena perunan, riisin tai pastan kanssa.
Toinen, parempi ohje: seitifileet uunivuokaan, 3 juuston kermaa ja tillisilppua päälle. Uuniin noin vartiksi, sitten päälle vielä parmesan tms. voimakkaan makuista juustoa lastuina/raasteena ja vartiksi uuniin.
Maitoa, perunaa, herneitä, suolaa ja pippuria sein lisäksi.
Lapsena pidin pannulla ihan kuiviksi mureniksi paistetusta seitistä.
Paista voissa kalapaloja, leivitettynä tai ilman. Lisukkeeksi riisiä ja esim. pinaattikastiketta (pakastepinaattikeittoa).
seiti palat uunivuokaan, sitpip, suola ja tuore tilli mausteeksi. puristettua sitmehua niskaan. sekoitan kerman joukkoon turunsinappia, maun mukaan mutta saa olla reilusti. mukaan myös sitmehua. kaada neste kalojen päälle. tarkoitus uunissa hiukan juoksettua ( sinappi ja sitmehu sen tekevät ) tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
ylensä teen itse näin
seitipalat jäisenä uunivuokaan, molemmin puolin paloja laitan mustapippuria ja aromatia. sitten ruokakermaa päälle ja tunnin uunissa, koska tosiaan jäisenä laitan.
onneks syödään tota harvoin, on alkanu nimittäin tosiaan tympimään.
ainakin tota pannulla tehtyä "kalakastiketta" aion kokeilla ja ehkäpä jotain muutakin.
ap
Meillä ei sitä syödä, pariin kertaan olen koittanut tehdä mutta ei tykätä joten saapi olla.
sekaan ja kalan päälle. Lisäksi vielä juustoraastetta ja joskus purjoa, jos sitä sattuu olemaan.
Määriä en muista, katon aina Googlella :-)
Paistan taikinasta paistinpannulla "kalalettusia" ja tarjoan niitä perunamuusin kanssa.
Tähän asti olen leivittänyt ja paistanut pannulla tai sitten tehnyt kermaista kalakeittoa.
eihän sitä tietty ole pakko syödä jos ei halua. tarkoitin lähinnä pakolla meiodän kohdalla sitä että se on suht edullista ja helppoa laittaa ja joskus on hyvä syödä kalaakin vaikkei tää nyt parhaimmasta päästä kaloja olekaan... en vaan aina jaksa laittaa ns. "kunnon" kaloja. seistä tosiaan saa helpolla ja sitä lapsetkin mieluiten kaloista syö. nin ja ei ruotoja!
mukava tosiaan saada uusia vinkkejä, kiitos vielä!
ap
Seifileet uunivuokaan,päälle suolaa ja tilliä ja purkillinen smetanaa,on hyvää.