Silikonikakkuvuoka
Millainen käytössä? Ostaisinko? Mitä olette tykänneet?
Kommentit (5)
Ja muotovuoat on halvempia kuin alumiiniset.
Mulla on tavallinen suorakaide silikoonivuoka, en ole tykännyt kauheasti. Kakku jää aina jotenkin raa'aksi, vaikka pinta alkaisi jo palaa.
Mutta monet niistä tykkää, mä varmaan vaan en osaa käyttää sitä oikein.
perinteinen pitää voidella rasvalla ja laittaa korppujauhoja, tulee ylimäärästä rasvaa!!
Silikoninen helppo, ei tartu kiinni ja irtoaa kätevästi.
Mulla ei oo omaa, mutta aion hankkia, äitiltä oon lainannu jo pari vuotta :)
ei tarvii varoa naarmuuntumista ja kolhimista. Pesukoneessa helppo pestä. Kakut helppo irrottaa, kun voitelu ja korppujauhotus ei lapsilla niin tarkkaa vielä.
Muuten en itse niistä pidä tuon lörpsähtämisilmiön takia
kyllä taikinan voi laittaa ihan kuten normaalivuokassakin, ei tarvii uunin ritilällä laittaa! Ei se mihinkään lörpsähdä, joskaan ei voi yhdellä kädellä reunasta nostaa!
noita on moooonenlaisia muotoja, itseasiassa taitaa olla jo enemmän kun tavallisia. tehtiin kiva kuivakakku lasten kanssa missä oli muumin kuva pinnassa :)
En näe yhtäkään syytä, miksi kannattaisi ostaa silikoinen kakkuvuoka.
Ensinnäkin sillä tulee kakkuun ruma, kiiltävä pinta. Perinteisellä vuokalla pinta on kaunis ja hyvänmakuinen, kun se voitelee voillaja korppujauhottaa.
Silikonivuoka pitää ensin asettaa ritilälle, sitten vasta kipata taikinat sisään: muuten se voi nostettaessa slurtsahtaa löysyytensä vuoksi ja sisältä valua mihin nyt sattuu huonolla tuurilla osumaan.
Sinä voit tehdä KAIKKI samat leivonnaiset perinteisillä vuokilla, jotka ei maksa lähellekään niin paljoa ja joita on paljon kivempi valikoima muotojensa puolesta. Nykyvuokiin kun ei tartu kiinnikään mikään, joten siihenkään silikoni ei ole parannus.
Moni puolustaa silikonivuokia jäädykkseiden teossa. Itse teen kyllä niitä niin vähän, että niitä varten en vuokaa ostaisi - kun ne samat jäädykkeet voi tehdä jälleen kerra alumiinivuokillakin.