Suklaatäytekakun ohjetta kaipailen...
Olisko kellään hyvää suklaatäytekakun ohjetta? Itsellänikin on kyllä jotain ohjeita, mutta pitäisi löytyä sellainen ohje, että kakusta tulisi tosi mehevä ja kostea, ja päälle tuleva suklaa olisi pehmeää. Löytyiskö mitään ohjetta näillä kriteereillä?
Kommentit (5)
Olen kerran tehnyt myös niin, että ostin valmiin kakkupohjan (Pirkka, kolmikerroksinen), kostutin sen kunnolla appelsiinimehulla ja täytin tämän ohjeen täytteellä. Siitäkin tuli kyllä oikein hyvää. Itse asiassa en usko kenenkään huomanneen, että kakkupohja oli valmistuote, kakkua kehuttiin kovasti silloinkin! Ja minähän en tietenkään mainostanut valmiiseen sortuneeni .. ;)
Täällä neuvottiin käyttämään tähän kakkuun Fazerin Sinistä suklaata taloussuklaan sijaan ja niin mäkin tein, kun tykkään enemmän vaaleasta suklaasta.
Suklaaunelmatäytekakku
Määrä Aines
(20 annosta, á 90 g)
Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g taloussuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
(Philadelphia, Mascarpone, Hovi)
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl konjakkia (tai sitruunanmehua)
Kostutus:
2 dl appelsiinimehua
Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
suklaalastuja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.
Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa.
Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto.
Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä, ripottele suklaalastut kakun pinnalle.
Adwoa antoikin oman ehdottoman suosikkini. Tätä kakkua muuten kehui eräs lentokapteeni eräässä pitopalvelussa, jossa tätä kyseisen herran juhliin tein näin....." Me tilaamme kakut aina juhliin Sipoosta leipomosta, jossa tehdään syötävät valtiovieraille, emmekä koskaan ole saaneet edes sieltä näin hyvää kakkua!"
Se oli yksi mieleenpainuvimmista kiitoksista, joita olen saanut. Mutta täytyy sanoa, että olen tehnyt kakkua monille muillekin, siitä on todella tykätty. Pirkalle kiitos hyvästä ohjeesta!
Blogissani mulla on hyvän Sacher-kakun ohje, jos et tätä kuitenkaan halua tehdä.
www.Lintu75.vuodatus.net (täytekakut)
adwoa varmaankin viittasi tuosta maitosuklaasta mun antamaani kommenttiin joskus. Korjaan sen verran, että käyttäisin taloussuklaata täytteessä, mutta päälle tulevan kerman joukkoon sulattaisin maitosuklaata.
Tässä hyvän ja helpon kakun ohje, jonka poimin jostakin nettikeskustelusta. Tehdään suklaakääretorttupohja ja leikataan se kahtia. Väliin vadelmahilloa ja valmista suklaamoussea (esim. Blå Band), joka tehdään pakkauksen ohjeen mukaan. Niin ja kostuttaa kannattaa mieleisellään nesteellä. Päälle esim. Lintu75:n edellä kertoma päällinen. Nam!
Tee sit ainakin 1pv etukäteen niin mehevöityy kunnolla.... tää säilyy kauankin jääkaapissa.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/marjainen-suklaakinuskikakku.aspx
Marjainen suklaakinuskikakku
Määrä Aines
(20 annosta)
150 g Pirkka-leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 Pirkka Omega munaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Pirkka-kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kostutus:
1 dl maitoa
1 rkl Pirkka-kaakaojuomajauhetta
Täyte:
1 ps (400 g) hillomarjoja
Suklaakinuski:
1 prk (2 dl) Pirkka-vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata
Koristeeksi:
1 pkt (100 g) suorakaiteen muotoisia suklaakeksejä
TAI pähkinärouhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175 asteessa noin 45-50 min. Jäähdytä pohja ja leikkaa se neljään osaan. Valmista hillomarjat pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Sekoita maito ja kaakaojuomajauhe keskenään. Kostuta pohjalevyt kaakaojuomalla. Levitä kakkupohjalle noin 1/2 dl suklaakinuskia ja noin 1/3 hillomarjoista. Täytä muut välit samoin. Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat suklaakekseillä tai pähkinärouheella. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Testattu K-koekeittiössä
Ainekset K-ruokakaupoista