trans-rasvat, voi, margariini ym. ???
Olemme pikkuhiljaa siirtyneet perheemme kanssa luomumpaan ja terveellisempään elämän tyyliin. 2v. poikamme kärsi vuoden ajan todella tuskallisesta ihottumasta ja rasvasimme ja kävimme keikissa mahdollisissa testeissä ym. ja taas rasvasimme. Mitään syytä ihottumaan ei löytynyt. Muutimme ruokavaliotamme terveellisempään suuntaan ja kylvetimme poikaa ahkerasti oliiviöljyisessä kylpyvedessä ja ihottuma hävisi, nyt ollaan oltu 1/2vuotta ilman ihottumaa ja raivostuttavaa rasvausta!! :) (koputetaan vielä puuta!)
Olen lukenut jos jonkinlaisiakirjoja ja artikeleita ym aiheeseen liittyvää. Nyt on alkanut mietityyttämään, että mikä on puhtain ja turvallisin rasva käyttää. kuulin, että haitallisia trans-rasvoja on kasvismargariineissa, tuorejuustoissa ym.levitteissä, ja voi sitten tukkii verisuonet...vaikka muuten olisikin säilöntäaineetonta ym. Kylmäpuristettuja öljyjä käytän muuten, mutta mietin, että mitä laittaisi esim. leivän päälle, lapset etenkin haluaisivat jotain muutakin kuin kuivaa leipää. Auttakaahan viisaammat aloittelijaa! :0)
eihän sitä tarvitse sentin kerrosta leivälle levittää. Ruuanlaitossa käytän kotimaista luomurypsiöljyä.
Leivän päälle voit tehdä sekoituksen huoneenlämpöisestä voista ja öljystä, joko puolet ja puolet ja tai sitten vielä osa vettä. Sauvasekoittimella löysäksi, säilyy pari päivää jääkaapissa.