Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joulutàhtien resepti

19.12.2005 |

Tarvitsisin joulutàhtien reseptin. Siis taikinan (ei valmistaikinaa) ja keskellehàn tulee tietysti luumuhilloa. Mikà uunin làmpòtila?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkavoitaikina:



1prk (250g) maitorahkaa

250g voita

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta



Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.

Vierailija
2/2 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaviilivoitaikina:



150g voita

5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1prk kermaviiliä



Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.



Kermavoitaikina:



3 kuohukermaa

6½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

250g voita

(1-2rkl konjakkia)



Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa noin ½ h.



Joulutorttujen paisto-ohje: 200 asteessa noin 8 min. uunin yläosassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme neljä