Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten maustatte keittoruuat, jos ette käytä liha-/kasvisliemikuutioita?

19.02.2008 |

Pojalle tulee iho-oireita aromivahventeesta, joten on täytynyt lopettaa liemivalmisteiden käyttö, mutta mauttomia ovat keittoruuat...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
20.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ko.aineista ja pakastaa sitten sopiviksi annoksiksi. Vaivaa tietysti on enemmän. Liha ja mausteet kiehumaan (pippuria, suolaa, laakerinlehti, porkkana, pasternakka yms) kunnes liha on kypsä, liha saa olla mieluiten luun kanssa. Ja sipulia kans. Siivilöi liemi talteen ja tee siitä keittoa. Sama juttu kasvisten, kalan ja kanan kanssa, mausteita voi vaihdella keittopohjaan sopivaksi.



Sosekeittoihin makua saa käyttämällä erilaisia tuorejuustoja. Yrteistä ja pippureista tulea makua myös. Maustesekoituksissa saattaa sit olla jo niitä aromivahventeita mukana - en ole varma kun en käytä. Samoin ne erilaiset maustetahnat, sisältääkö ne aromivahvennetta?

Vierailija
2/7 |
20.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei siis auta kuin alkaa itse keittämään liemiä. Oletko tai onko joku muu kokeillut fondin käyttöä, näyttäisi siltä että eivät sisältäisi ainakaan tuota aromivahvennetta. Itse ajattelin testata, millaista makua se antaa ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
20.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Lipstikka on tosi hyvää koska maistuu miedosti sellerille. Lisäksi laitan paljon erilaisia kasviksia enkä vain perunaa ja porkkanaa..... Eli kaikkia keittokasviksia ja vielä juustohöylättyä kaalia pari kourallista ja reippaasti sipulia.



Kun totuu siihen, ettei KAIKKI ruoka maistu aromivahventelle niin " valitettavasti" kaikki missä on aromivahvennetta alkaa maistumaan tosi pahalle ;)



Lipstikka on tosi helppo (joskin vähän isokin) kasvi jos on mahdollisuutta itse kasvattaa omalla pihalla..... Ja vissiin taitaa kaupoistyakin jo saada.....

Sitä ei paljoa tarvi laittaa. Isoon keitoon riittää hyppysellinen :)



Mutta nakkisoppaan saa vaihtelua tomaattimurskapurkilla ja sitruunapippuri maustaa jauhelihakeiton uudeksi. Tietysti maustepippuri ja vaikka paprikajauhe sopii moneenkin keittoon.

Vierailija
4/7 |
20.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

mausteita, yrttejä erityisesti, niin lakkaa kaipaamasta keinotekoisia makuja. Vähän voi lirauttaa etikkaa tai soijakastiketta, jos haluaa makuun muuta vivahdetta. Tai sitruunamehua. Ylipäätään kun käyttää paljon tuoreita, hyvälaatuisia kasviksia (mieluusti tietty luomua, niissä on jotenkin enemmän makua ja rakennetta mun mielestä ainakin) niin ihan pian alkaa arvostamaan niiden raaka-aineiden makua ihan itsellään.

Vierailija
5/7 |
20.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reformin luomu-kasvisliemijauhe, jota meillä satunnaisesti käytetään, ei sisällä natriumglutamaattia (aromivahvennetta). Ainakin meillä sitä sai ihan tavis-Prismasta.

Vierailija
6/7 |
08.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

a ) keittojuurekset, joko valmis pussi tai tuoreet aineet kaupasta.. Sen verran vettä kattilaan että juurekset peittyvät.. Ehdottomasti porkkanaa, selleria, palsternakkaa, lanttua ja purjoa. Sekään kokonaisia maustepippureita ja suolaa.

Pienessä vesi määrässä keitä n 30min, jotta makua irtoaa kunnolla!



Kun vihannekset on kunnolla keitetty, lisään kuumaa vettä hieman.. Sinne perunat ja kun perunat on kypsiä.. Lisään joukkoon nakkeja/ siskonmakkaroita/ jauhelihaa ( joka on maustettu paistaessa)...



Kasviksia kun on reilusti niin mausta tulee aina vain parempi.. Vinkki, ylimääräinen liemi mikä jää jäljelle kannattaa ehdottomasti pakastaa ja käyttää seuraavalla kerralla.



Hups, huijasin.. Kanakeittoa en tee ilman kanaliemikuutiota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
11.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim. linssikeiton maustan näin: paistinpannulle n. 3 rkl oliiviöljyä, lisää 0,5 tl chiliä, 2 tl jeeraa, 1 tl korianteria (kaikki kuivattuja, purkista). Hauduta pari minuuttia ja lisää valmiiseen keittoon.



Yrtit kuivattuina ja tuoreina ovat oivia keittojen maustajia, suolaakaan ei tarvita

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi seitsemän