Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Donitsiohje hakusessa?

02.08.2007 |

Kaapin perukoilta löytyi donitsivuoka ja kokeilin tehdä sillä donitseja vuoan mukana tulleen ohjeen mukaan. En tiedä missä vika mutta donitsien maku oli omituinen, jotenkin karvas...Siispä, olisko kellään jemmassa jotain hyväksi koettua ja kokeilemisenarvoista donitsiohjetta? Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
02.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


2 munaa

2,5dl sokeria

2,5dl maitoa

75gr sulatettua margariinia

1L jauhoja

5tl leivinjauhetta

1tl suolaa

1/2 tl muskottia

1/2 tl kanelia

1tl vaniljasokeria



Vaahdota munat, sokeri

sekoita kuivat aineet

Lisää vaahtoon maito, margariini, kuivat aineet.



Kohotetaan jauhotetulla alustalla ja HUOM! jauhomäärät pitävät paikkansa :)

Vierailija
2/6 |
04.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites nuo donitsit sit kypsennetään? Kun nuo mun tekemäni donitsit paistettiin ihan siinä donitsivuoassa sähköuunissa suoraan ilman kohottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
04.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Jokin uusmuotinen juttu? :)

Vierailija
4/6 |
04.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mites nuo donitsit sit paistetaan/kypsennetään? Kun nuo mun tekemäni donitsit paistettiin heti kohottamatta siinä donitsivuoassa ja uunissa.

Vierailija
5/6 |
04.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin minäkin oon aina käsittäny, et ne uppopaistettais ja silläpä olin innokkaana kokeilemassa, kun luulin, et löysin kevyen version...Mutta ei kai sitä hyvää ja kevyttä sitten olekaan...

Vierailija
6/6 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Donitsit



2 kpl munaa

1 dl sokeria

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

50 g margariinia sulatettuna

6 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

öljyä

tomusokeria



1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää vaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva.

3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli siinä taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.

5. Ota levystä juomalasilla pyöreitä levyjä.

6. Tee pienemmällä muotilla reikä keskelle.

7. Kypsennä leivonnaisia padassa noin 180-asteisessa rasvassa molemmilta puolilta noin 2 minuuttia.

8. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

9. Kasta donitsit hienoonsokeriin tai ripottele niiden päälle tomusokeria.



Omppudonitsit



1 dl maitoa

1 muna

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja

6 keskikokoista omenaa



Paistamiseen:

öljyä tai kookosrasvaa



Pinnalle:

tomusokeria



1. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

3. Kasta viipaleet taikinaan ja keitä kuumassa rasvassa.

4. Valuta ja sokeroi.

5. Tarjoa heti lämpiminä.



Kuorrutetut donitsipallot

noin 35 palloa



2 dl maitoa

25 g hiivaa

3/4 dl sokeria

3/4 tl suolaa

1 tl vanilliinisokeria

2 tl kanelia

1/2 rkl kardemummaa

1 muna

noin 6 dl vehnäjauhoja

3/4 dl juoksevaa margariinia



Mansikkakuorrutus

2 dl mansikkatomusokeria

2 rkl vettä



Minttukuorrutus

2 dl tomusokeria

2 rkl vettä

hyppysellinen vihreää elintarvikeväriä

3 tippaa piparminttu esanssia





1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Vatkaa joukkoon sokeria, suola, vanilliinisokeri, kaneli, kardemumma ja muna.

3. Alusta taikinaan vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.

4. Lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa.

5. Taikina saa jäädä normaalia pullataikinaa pehmeämmäksi.

6. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

7. Kaada taikina pöydälle ja painele taikinasta ilmakuplat.

8. Pyöritä taikina ohueksi tangoksi.

9. Jaa tanko 35 pieneksi palaksi.

10. Pyöritä paloista peukalonpään kokoisia palloja.

11. Peitä pallot leivinliinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.

12. Kuumenna öljy valurautapannussa tai teräskattilassa.

13. Nostele donitsipallot reikäkauhalla rasvaan.

14. Paista noin 5 minuuttia, tai kunnes pallot ovat kullanruskeita. Jos öljy on liian kuumaa, donitsit palavat herkästi pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi.

15. Nosta donitsipallot talouspaperin päälle ja jäähdytä.

16. Sekoita mansikkakuorrutuksen aineet keskenään tahnaksi.

17. Pyörittele puolet donitsipalloista kuorrutteessa.

18. Sekoita minttukuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta loput donitsipallot sekoituksella.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kahdeksan