Herkut veneessä? (helpot kahden kattilan/pannun ruuat)
Kaipailisin uusia ohjeita venekokkaukseen. Kahden viikon reissu edessä ja ideat vähissä, ostamani venekeittokirja oli todella tylsä. Olennaista on että ruuan pitää valmistua suht yksinkertaisista aineksista ja syntyä kahdella kattilalla tai kattila paisitinpannuyhdistelmällä, eikä valmistusaika ole pitkä.
Joten te joilla on omat vene- (tai muu matkailumuoto rajoitetuin keittomahdollisuuksin) herkut, laittakaapa pinoon kestosuosikkinne!
Kiitos ja hyviä reissuja!
Kommentit (3)
...koska tähän tarvitaan pakastepinaattia. No ohje menee näin kuitenkin:
Laita pastavesi kiehumaan. Paahda kuivalla pannulla pieni kouralinen pinjansiemeniä. Heiluttele pannua ahkerasti, palavat helposti. Kun siemenet ovat saaneeet väriä, kippaa ne pannusta pois ja laita pannuun sulamaan pakastepinaatti. Kun se on vähän sulanut, lisää purkki creme fraichea ja paketti fetaa (esim. sellainen Apetinan tiiliskivipaketti). Pilko feta pannulla isoiksi paloiksi ja kuumenna sekoitellen. Samalla pastavesi on varmaan kiehunut ja olet keittänyt sopivan annoksen spgettia. Kaada kypsä pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Ripottele pinjansiemenet päälle ja tarjoa suoraan pannusta. Jauha tarvittaessa mustapippuria päälle, suolaa tulee fetasta tarpeeksi. On hyvää.
muutama vuosi sitten ilmestynyt pehmeäkantinen näppärä pikku keittokirja
paljon hyviä vinkkkejä
sopii myös meille mökkikokkailijoille
Meillä nelihenkinen perhe (pojat 4v + 14v), joka kesäisin telttailee noin 2 viikkoa kestävia lomia, osittain leirintäalueiden palveluiden kanssa, osittain korvessä 1-2 yötä kerrallaan. Viime kesänä totesimme kuivaruuan hyväksi vaihtoehdoksi, kun ruuanlaittoastioita vähän. Nyt olen tämän viikon kuivannut riistakäristystä, jauhelihaa ja erilaisia kasviksia elokuun reissua varten. Menevät pieneen tilaan, eikä säilymisen kanssa ole ongelmia. Niistä saa hyvää perusruokaa helposti tai sitten käyttää lisukkeeksi valmiisiin ruokiin. Valmiit perunamuusijauheet (meillä suosikki Pirkan), riisi, makaroosi, pasta ovat sitten monipuolisia lisukkeita ko kuivattujen lihojen kanssa. Maustevarastoon kannattaa kiinittää myös huomiota tai kuivata suosikkiyrtit mukaan.
Mieleen tulee pari ruokaa:
- Jauheliha- /lihakastike kuivalihasta ja lisukkeeksi peruna-kasvisletut: lihan kannattaa antaa kastua ennen kastikkeen tekoa ( teko kattilassa). Kasvikkeet kannattaa antaa kastua hetki vedessä, jonka sitten kiuhauttaa ja lisätään muusijauhe (mahdollisesti voita, sulatejuustoa ja aromattia), valmiiseen muusiin lisätään muna tai parin+ hiukan vehnäjauhoa ja paistetaan pannulla.
- laittaa kattilaan kuivalihat ja kuivatut kasvikset + vesi ja antaa vähän aikaa kastua, kiuhauttaa vesi ja lisätä muusijauhe; varsinaista pöperöä, mutta ihan hyvää.
-erilaiset keitot joissa kuivattuja kasviksia (perunanpaloja voi myös kuivata tai käyttää esim makaroonia) ja lihaa tai jos onni on ollut tuoretta kalaa. Mausteita maun mukaan. Valmiskeittoja voi myös jatkaa omilla tervikkeilla, jolloin niistä tulee maistuvampia.
En tiedä onko näistä ideoista hyötyä, mutta mukavia veneilyjä teille kuitenkin!