Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eikö paprikan siemenet olekaan myrkyllisiä??

Vierailija
30.05.2015 |

Olen 33v ja aina ollut siinä uskossa, että myrkyllisiä ovat.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ole.

Vierailija
2/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät tosiaan ole, kaikki poskeen vaan. Samoin se paprikan sisällä oleva valkoinen/vaalea osa on ihan syötävää, vaikka useimmat pois leikkaavatkin (toki se ei esim. salaatissa ole mitenkään ihana lisä, mutta jossain uuniruoassa menee ihan hyvin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai sitä valkoistakin voi syödä. Luoja sentään. Aina olen sen pois leikannut ja siemenet tarkkaan onkinut pois.

Ap

Vierailija
4/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin oon aina luullut, että ne siemenet on supermyrkyllisiä :O Mistähän tämmöinen luulo on saanut alkunsa? Joskus kuuskyt luvulla sanottu ihmisille että myrkkyä ovat ja siitä saakka tieto kulkeutunut jälkipolville?

Vierailija
5/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se valkoinen osa leikataan yleensä siksi, että aiheuttaa närästystä.

Vierailija
6/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä myös yksi vääräuskoinen :) mistähän tuollainen tieto on lähtenyt liikkeelle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
30.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinkas niitä paprikoita kasvaisi lisää ilman siemeniä?

Vierailija
8/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älkää uskoko höpinöitä, paprikan siemenet ja valkoinen osa sisältä kannattaa poistaa, ei oly hyvän makuistan ja ne voi myös tehdä närästyksen, joillekin on niistä kasvanut paprikatyrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paprika on vain chili lajike, josta on jalostettu kapsasiinia tuottavat geenit pois. Chilin siemeniä nyt poistetaan ainoastaan tulisuuden vähentämiseksi, kun se kaikki tulisuus on niissä valkoisissa osissa, jotka on kiinni siemenissä.

Vierailija
10/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pataruokiin vaan kaikki. Siemenissä on eniten hivenaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä niitä varmaan saisi myydä, jos siemenet olisivat myrkyllisiä.

Vierailija
12/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mäkin oon aina luullut, että ne siemenet on supermyrkyllisiä :O Mistähän tämmöinen luulo on saanut alkunsa? Joskus kuuskyt luvulla sanottu ihmisille että myrkkyä ovat ja siitä saakka tieto kulkeutunut jälkipolville?

Ehkä esim. siitä että omenan siemenissä on myrkyllistä amygdaliinia, jonka hajotessa syntyy vieläkin myrkyllisempää sinihappoa.

Pellavansiemenetkin sisältävät luontaisesti linamariinia. Linamariini hajoaa ruoansulatuksessa, jolloin siitäkin vapautuu syanidia. (Huom. linamariinilla ei ole mitään tekemistä Sanna Marinin kanssa.)

Noista on aina silloin tällöin ollut otsikoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
30.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön melkein joka päivä näitä. En tiedä nimeä suomeksi. Ovat pieniä vihreitä paprikoita jotka paistetaan kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä. Niihin vedetään veitsellä pieni viilto etteivät poukkoa pannulta pois. Suolaa laitetaan ja lopuksi valkosipulia. Syödään siemenineen eivätkä ole chilin väkeviä vaan tavallisen paprikan makuista. Minulla kasvaa kasvimaalla ja iso sato joka vuosi. En tiedä onko Suomessa myynnissä mutta herkullisia ovat ja terveellisiä. 

https://www.primomattino.it/de/produkte/paprikaschoten/friggitelli-de