Miten simaan saa lisää happoja?
Tein siman blogista löytämäni ohjeen mukaan, joka oli melkein sama kuin fariinisokeripussin kyljessä. Annoin olla 1 vrk huoneenlämmössä, tämän jälkeen pullotin siman ja laitoin jääkaappiin. Tänään on ollut viikon kylmässä ja kun äsken maistoin, ei happoja ole ollenkaan. Sima on kyllä hyvää ja makeaa, mutta happoja kaipaisi lisää..
Voiko happoja saada lisättyä jotenkin jälkikäteen?
Kommentit (4)
Tarkoitat varmaan kuplivuutta? Jos ei ole kuplia niin simä ei taida olla vielä valmista. Ota simapullot huoneenlämpöön päivän ajaksi, tekeytyvät nopeammin.
Ethän ole tappanut hiivaa laittamalla sitä liian kuumaan nesteeseen? Jos makeutta on tarpeeksi, ei tarvitse lisätä sokeria, ota vain lämpimään joksikin aikaa.
Sima maistuu kyllä makealta, mutta jotain puuttuu, varmaan juuri tuo kuplivuus.
Käytin tuorehiivaa, niin voi olla että lisäsin sen liian aikaisin liian lämpimään veteen.
Minäpäs kokeilen nyt nostaa ne huoneenlämpöön, jospa niistä juotavia saisi.
Kiitos vinkeistä! :)
Surauta sodastreamin läpi :D