Voiko palvelutiskin kylmäsavulohi olla vakuumipaketista?
Vakuumipaketissa olevien tuotteiden syöminen on riski. Kuinka varma voin olla siitä, että palvelutiskissä myytävä kala ei ole ollut pakattuna vakuumipakkaukseen?
(Syöpä. Heikko vastustuskyky ja lääkärin ohje.)
Kommentit (25)
Kyllä kalatiskillä myydään vakuumipakattua kalaa vakuumista pois otettuna.
Tarkoitatko, että palvelutiskissä myytävä kylmäsavulohi on ollut vakuumipaketissa?
En tarkoita hyllyissä olevia pakkauksia.
Pidän lohesta... :)
Kiitos vastauksista. Harmi, että pidän kyseisestä vaihtoehdosta.
Ap
[quote author="Vierailija" time="08.03.2015 klo 00:02"]
Tarkoitatko, että palvelutiskissä myytävä kylmäsavulohi on ollut vakuumipaketissa?
En tarkoita hyllyissä olevia pakkauksia.
Pidän lohesta... :)
[/quote]
Näin on. Kala ja liha tulee vakuumissa, puretaan pakkauksista ja ta-daa!! Muuttuu tuoretavaraksi:) HInta tupla kylmähyllykön samaan tavaaraan verrattuna...
Voi helvetti nyt taas. Prisman kalatiskin takana on ihminen jolta voi kysyä asiaa. Ja he voivat tehdä tilauksesta sinulle sitä tuoreesta lohesta. Näin tein jouluna kun ruokailijana oli yksi raskaana oleva.
Eikö palvelutiskiin pureta vanhaksi menevää myyntiin
Palvelutiskihän on sitä varten että sinne puretaan tuotteet joiden tehdaspakkauksista on mennyt päiväys ja mydään hönteille kaliimmalla kun tuoreet vastaavat kylmähyllyssä.
Huomaa selkeästi että käytte vain Lidlissä koska ette osaa erottaa tuoreen ja vanhemman tuotteen eroa maussa ja koostumuksessa.
Millä tavalla sinä ajattelet sen kylmäsavulohen tulevan kauppaan? Tuliskohan ihan samanlaiseen tyhjiöpakkaukseen pakattuna kuin muutkin? Ja aika monessa paikassa tehdään todella noin, että avataan vanhaksi menneet pakkaukset ja laitetaan irtomyyntiin.
Prisman kalatiskillä ei taatusti valmisteta kylmäsavulohta! Vai väittääkö 9, että siellä takahuoneessa on savustuslaitteet, joilla tekaistaan kylmäsavulohta siinä asiakkaan odottaessa?! Ihan eri asia, jos sinä teit sitä kotona, tuoreesta lohesta.
[quote author="Vierailija" time="07.03.2015 klo 23:59"]Osta jotain muuta kuin lohta? En ole ainakaan siis vakuumeissa nähnyt muuta kuin sitä, niin joku toinen voisi olla varmempi valinta?
[/quote]
Kyllä esim. graavisiikaa myydän vakuumissa.
Avaa suusi ja kysy. Jos ei tiedä niin älä osta, jos tietää, ettei ole, niin osta.
Ei kyllä mene tiskiin päiväysvanhoja (tai lähellä sitä olevia) tuotteita! Aivan omat toimittajat toimittavat kalat kaupan kalakaappiin, josta ne aamuisin puretaan tiskiin. Ei ole mitään kumuttajapaketteja vaan dynoissa ja kalalaatikoissa tulevat. Päiväykset ja pyyntialueet ovat useimmiten joko nähtävillä tai kysyttävissä. Päiväyksistä pidetään tarkkaa kirjaa ja tuotteiden tuoreutta arvioidaan jatkuvasti. Vanhaa kalaa ei todellakaan ole tiskissä. Kysy myyjältä, jos haluat lisätietoa tuotteesta.
T. S-ryhmän palvelutiskin myyjä
[quote author="Vierailija" time="08.03.2015 klo 08:13"]Millä tavalla sinä ajattelet sen kylmäsavulohen tulevan kauppaan? Tuliskohan ihan samanlaiseen tyhjiöpakkaukseen pakattuna kuin muutkin? Ja aika monessa paikassa tehdään todella noin, että avataan vanhaksi menneet pakkaukset ja laitetaan irtomyyntiin.
Prisman kalatiskillä ei taatusti valmisteta kylmäsavulohta! Vai väittääkö 9, että siellä takahuoneessa on savustuslaitteet, joilla tekaistaan kylmäsavulohta siinä asiakkaan odottaessa?! Ihan eri asia, jos sinä teit sitä kotona, tuoreesta lohesta.
[/quote]Ei sitä siellä valmisteta mutta sitä voi tilata.Missä kaupoissa on purettu pakkauksista vanhentuneet tuotteet tuoretiskiin? Tällainen tapaus oli 80-luvulla ja K-kaupat saivat silloin suuren maineenmenetyksen. Juuri ennen joulua tuoretiskit tarkastettiin ja kaikissa myytiin asianmukaista tavaraa. Ja vakuumissa sinne ei tule muuta kuin majoneesisalaatit.
Itse voin aivan rehellisesti sanoa, että meillä tulee styrox-laatikoissa ja jäitä päällä kaikki se kala mikä menee palvelutiskiin myyntiin. Sinne ei kyllä todella pureta mitään vanhaa kalaa myyntiin. Hurja käsitys monella. Kyllä se aika nopeaa kääntyisi kauppaa vastaan, jos tiskiltä myytäisiin vanhaa.
T. Kaupan myyjä
[quote author="Vierailija" time="08.03.2015 klo 08:32"]Itse voin aivan rehellisesti sanoa, että meillä tulee styrox-laatikoissa ja jäitä päällä kaikki se kala mikä menee palvelutiskiin myyntiin. Sinne ei kyllä todella pureta mitään vanhaa kalaa myyntiin. Hurja käsitys monella. Kyllä se aika nopeaa kääntyisi kauppaa vastaan, jos tiskiltä myytäisiin vanhaa.
T. Kaupan myyjä
[/quote]
Tuolla ehtikin jo toinen myyjä käydä vastaamassa samaa asiaa vieläkin kattavammin. Kiitos.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2015 klo 08:20"]
Ei kyllä mene tiskiin päiväysvanhoja (tai lähellä sitä olevia) tuotteita! Aivan omat toimittajat toimittavat kalat kaupan kalakaappiin, josta ne aamuisin puretaan tiskiin. Ei ole mitään kumuttajapaketteja vaan dynoissa ja kalalaatikoissa tulevat. Päiväykset ja pyyntialueet ovat useimmiten joko nähtävillä tai kysyttävissä. Päiväyksistä pidetään tarkkaa kirjaa ja tuotteiden tuoreutta arvioidaan jatkuvasti. Vanhaa kalaa ei todellakaan ole tiskissä. Kysy myyjältä, jos haluat lisätietoa tuotteesta. T. S-ryhmän palvelutiskin myyjä
[/quote]
näistä kalatiskeistä tehtiin joku aika sitten tutkimusta, ja kalatiskeillä oli runsaasti pilaantuvaa/pilaantunutta kalaa. Pakattu kala on selkeästi parempilaatuista. Aloittajaa neuvoisin etsimään kalakaupan, jossa savustuspussissa tehdään itse, ei siis markettien tiskejä lainkaan.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2015 klo 08:13"]Millä tavalla sinä ajattelet sen kylmäsavulohen tulevan kauppaan? Tuliskohan ihan samanlaiseen tyhjiöpakkaukseen pakattuna kuin muutkin? Ja aika monessa paikassa tehdään todella noin, että avataan vanhaksi menneet pakkaukset ja laitetaan irtomyyntiin.
Prisman kalatiskillä ei taatusti valmisteta kylmäsavulohta! Vai väittääkö 9, että siellä takahuoneessa on savustuslaitteet, joilla tekaistaan kylmäsavulohta siinä asiakkaan odottaessa?! Ihan eri asia, jos sinä teit sitä kotona, tuoreesta lohesta.
[/quote]
Näin. Valmistajat pakkaavat kalan tyhjiöpakkaukseen (vakuumi) säilyvyyden varmistamiseksi. Tuoretiskiin tulevat pakkaukset ovat isompia kuin nämä 150g hyllypakkaukset.
Osta jotain muuta kuin lohta? En ole ainakaan siis vakuumeissa nähnyt muuta kuin sitä, niin joku toinen voisi olla varmempi valinta?