Millainen on kehutuin risottosi?
Kommentit (13)
Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen.
Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]
Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen.
Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.
[/quote]
Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa.
Mä teen vaan kesäkurpitsa- tai kesäkurpitsa-suppilovahverorisottoa. Ajattelin opetella tekemään sisialaistakin, mut en oo saanut vielä aikaiseksi.
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:02"]
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]
Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen.
Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.
[/quote]
Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa.
[/quote]
Suomessa se ei ole niin itsestään selvää koska täällä on tapana kutsua risotoiksi kaikkea ruokaa missä riisiin on sekoitettu jotain muuta. Esim. vaikka herne-maissi-paprikapussillinen ja jauhelihaa. Minulla oli pitkään inho risottoja kohtaan kun olin syönyt vain noita viimemainitun tyyppisiä.
Henk.kohtaisesti tykkään että perinteinen on paras; viini, parmesaani ja hyvä liemi. Siinä se. Mutta kantarelli- ja punajuuririsototkin ovat olleet ihan hyviä. Vähemmän onnistuneita taas sitruunarisotto, tofurisotto ja pestorisotto. Mutta netistä löytyy hyviä, varsinkin englanninkielisiltä sivuilta.
Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:13"]Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.
[/quote]
Niin ja syksyllä sieniä!
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:13"]
Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.
[/quote]
Kuulostaa suoraan sanoen kammottavalta sörsseliltä :-o
Jättikatkarapu-kirsikkatomaattirisotto. Sellainen kermainen
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:02"]
[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]
Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen.
Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.
[/quote]
Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa.
[/quote]
Meillä myös tämä perusresepti. Joskus kesäkurpitsaa, joskus saframia kuten Milanon risotossa. Lisäksi olen tuonut Italiasta mm pähkinä- ja tryffelikastikkeita ja kesätryffeliä joita sekoitan perusrisottoon kuten hekin.
Yksi parhaista risotoista oli herkkutattirisotto mitä söin reilu vuosi sitten Naantalin Kultarantaresortissa. Ihan nuori parikymppinen kokkipoika teki taivaallista ruokaa!
sipuli, valkosipuli, voi, arborio-riisi, Martini, lihaliemi, punajuurisose. Suolaa, pippuria ja parmesaania mausteeksi. Päälle siivu grillattua vuohenjuustoa
Mä en tykkää risotosta kauheen paljoa :( . Ehkä lempparit on parsa-lohi sekä omena-katkarapu.