Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nyt Hans Välimäki laskuttaa 7 euroa vedestä!

Vierailija
02.12.2013 |

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288627400732.html

 

Kyseessä hanavesi, ei todellakaan mikään Pellegrino.

Kommentit (50)

Vierailija
1/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

7€ on kyllä vedestä jo aivan liikaa.

Vierailija
2/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Välimäki perustelee hintaa korkeilla vuokrilla. Eli yhtään ei mene Välimäen voittoihin tuosta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni hienosti perusteltu lasku. Vettä ei auta pitää minään itsestäänselvyytenä. Onhan 7€ paljon rahaa, mutta jos menee syömään hyvään ravintolaan, niin tuskin budjetti kaatuu tuohon.

Vierailija
4/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedestä voi toki laskuttaa, mutta 7 euroa hanavedestä on liikaa. Eipä tarvitse tuolla hiekkalaatikossa käydä.

Vierailija
5/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mut sitä raanavettä saa juoda tuohon hintaan niin paljon kun haluaa :D

Voi voi Hans.

Vierailija
6/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei se sitä palkkakustannuksilla olisikaan voinut perustella:)

Eihän tuonne pakko ole mennä syömään, onneksi. Eikä kyllä tee mielikään enää nykyään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olis edes pullovettä Hesan hanavesi on täynnä klooria

Vierailija
8/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pakko mennä sinne ravintolaan,jos tuntuu kalliilta.Omasta mukista sitten kotona,jos noin kovasti ahdistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä Välimäellä on nyt noussut *vesi* päähän.

Vierailija
10/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.

7 euroa vedestä on kyllä mielestäni koko lailla suhteettoman korkea hinta. Ajattelin ensin, että ehkä kyseisen ravintolan yleinenkin hintataso on hulppea, mutta ravintolan nettisivujen mukaan alkuruoat maksavat 19 e, pääruoat 31 e ja jälkiruoat 15 e ja kolmen ruokalajin menun saa 59 eurolla. Kalliimpaa kyllä kun keskivertoravintolassa, mutta ei niin kallis, että asiakas voisi olettaa joutuvansa maksamaan itsensä kipeäksi vedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:31"]

Mielestäni hienosti perusteltu lasku. Vettä ei auta pitää minään itsestäänselvyytenä. Onhan 7€ paljon rahaa, mutta jos menee syömään hyvään ravintolaan, niin tuskin budjetti kaatuu tuohon.

[/quote]

Olisi vielä tähän lisättävää, että jopa hienompaa olisi, jos jokaisesta 7€ vesiostosta lahjoitettaisiin 1€ vaikkapa Afrikkaan, jotta he siellä saisivat edes annoksen puhdasta vettä silloin tällöin.

Vierailija
12/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole koskaan tyhmä, joka pyytää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten muuten se Särkäniemen hampparipaikka ?

Muistaakseni luin syksyllä, että pettymys Särkäniemelle, eli luultavasti lopetetaan ennen ensi kesää.

 

Ja jos 3 ruokalajin menu maksaa 39 e niin tuo 7 e on TODELLAA SUHTEETON hinta.  Ottaen huomioon että vesi maksaa muutaman sentin litra.

 

BOIKOTOIKAA moista öykkäriä

Vierailija
14/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:44"]

Miten muuten se Särkäniemen hampparipaikka ?

Muistaakseni luin syksyllä, että pettymys Särkäniemelle, eli luultavasti lopetetaan ennen ensi kesää.

 

Ja jos 3 ruokalajin menu maksaa 39 e niin tuo 7 e on TODELLAA SUHTEETON hinta.  Ottaen huomioon että vesi maksaa muutaman sentin litra.

 

BOIKOTOIKAA moista öykkäriä

[/quote]

Miksi ihmeessä pitäisi boikotoida? Aika harva menee ravintolaan etsimään bestistä ravintolan omistajasta. Useimmille riittää hyvä ruoka ja hyvät juomat. Ja siis eihän vettä ole ollenkaan pakko ottaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siitä niin kauhean kauaa ole, kun ravintolassa piti maksaa kattausmaksu ihan siitä ilosta, että tuli siihen ravintolaan asiakkaaksi. Taitaa olla joissakin maissa nykyäänkin käytössä.

Ravintola on liikeyritys, ja se itse määrittelee hintansa. Asiakkaalla on sitten mahdollisuus valita, valitseeko jonkun tietyn tuotteen tai edes kyseistä ravintolaa. Itse en ainakaan boikotoi jotakin ravintolaa sen takia, että joku muu ei halua maksaa jostakin tuotteesta jotakin hintaa.

Miksi täällä muuten ei avata boikottiketjuja jotakin kalliita kahviloita vastaan. Selvittäkääpä, paljonko niissä on kahvipillisen kate...

Tai ehkä Hansin vesilasi sitten vain on tällainen Erittäin Tärkeä asia.

Vierailija
16/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:53"]

Ravintola on liikeyritys, ja se itse määrittelee hintansa. Asiakkaalla on sitten mahdollisuus valita, valitseeko jonkun tietyn tuotteen tai edes kyseistä ravintolaa. Itse en ainakaan boikotoi jotakin ravintolaa sen takia, että joku muu ei halua maksaa jostakin tuotteesta jotakin hintaa.

Miksi täällä muuten ei avata boikottiketjuja jotakin kalliita kahviloita vastaan. Selvittäkääpä, paljonko niissä on kahvipillisen kate...

Tai ehkä Hansin vesilasi sitten vain on tällainen Erittäin Tärkeä asia.

[/quote]

Samaa mieltä siitä, että yrittäjä määrittelee hinnat ja asiakas päättää, haluaako ostaa. Itse en tykkää tällaisesta Ryanair-hinnoittelusta, jossa muka edullisen hinnan päälle tulee jos jonkinlaista lisämaksua, mahdollisesti jopa yllättäen ja pyytämättä (ainakin huvipuistotapauksessa ongelmana taisi olla, että veden hintaa ei mainittu ruokalistassa). Maksan mieluummin 3 ruokalajin menusta 65 e ja vedestä euron kuin 3 ruokalajin menusta 59 e ja vedestä 7 euroa.

Kahvin hinnasta en purnaa, koska kahvi on melkeinpä se päätuote, jota kahvilasta mennään ostamaan. Jotta kahvila olisi kannattava, kahvissa pitää olla merkittävästi korkeampi myyntikate kuin pullissa ja leivoksissa. Jos kahvilan kaikissa tuotteissa olisi sama myyntikate, kahvia myytäisiin lähes ilmaiseksi, mutta leivosten hinnat kohoaisivat. Yhä useampi ottaisi pelkän kahvin eikä mitään sen kanssa, jolloin hintaa olisi nostettava kulujen kattamiseksi. Raaka-aineiden hinta on tosiaan vain pieni osa kahvilan/ravintolan kuluista, isomman osan muodostavat esimerkiksi henkilökunnan palkat ja toimitilakulut.

Vierailija
17/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:41"]Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.

[/quote]

Jos 114 eurosta vähennetään 14 %, niin jäljelle jää kylläkin 98,04 euroa eikä 100 euroa. 100 euroa + 14 %:n alv on toki 114 euroa.

Vierailija
18/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko Hans ottaa maito- tai piimälasista? Sitä pyydän ens kerralla jos vesi on noin tyyristä. 

Vierailija
19/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 15:14"]

[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:41"]Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.

[/quote]

Jos 114 eurosta vähennetään 14 %, niin jäljelle jää kylläkin 98,04 euroa eikä 100 euroa. 100 euroa + 14 %:n alv on toki 114 euroa.

[/quote]

Siksi en sanonutkaan, että 114 eurosta vähennetään 14 %. Sanoin, että 114 eurosta vähennetään alv 14 %, jolla tarkoitin elintarvikkeisiin sovellettavaa arvonlisäveroa. 14 euroa eli alvin osuus tuosta 114 eurosta on toki 12 %, mutta ihan yleisesti käytetään termiä alv 14 %.

Vierailija
20/50 |
02.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka paskaa, vesi törkyhintaista. Kuka tuolla wannabee goodyearkahvilassa käy?