Nyt Hans Välimäki laskuttaa 7 euroa vedestä!
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288627400732.html
Kyseessä hanavesi, ei todellakaan mikään Pellegrino.
Kommentit (50)
Välimäki perustelee hintaa korkeilla vuokrilla. Eli yhtään ei mene Välimäen voittoihin tuosta?
Mielestäni hienosti perusteltu lasku. Vettä ei auta pitää minään itsestäänselvyytenä. Onhan 7€ paljon rahaa, mutta jos menee syömään hyvään ravintolaan, niin tuskin budjetti kaatuu tuohon.
Vedestä voi toki laskuttaa, mutta 7 euroa hanavedestä on liikaa. Eipä tarvitse tuolla hiekkalaatikossa käydä.
No mut sitä raanavettä saa juoda tuohon hintaan niin paljon kun haluaa :D
Voi voi Hans.
No ei se sitä palkkakustannuksilla olisikaan voinut perustella:)
Eihän tuonne pakko ole mennä syömään, onneksi. Eikä kyllä tee mielikään enää nykyään.
Olis edes pullovettä Hesan hanavesi on täynnä klooria
Ei ole pakko mennä sinne ravintolaan,jos tuntuu kalliilta.Omasta mukista sitten kotona,jos noin kovasti ahdistaa.
Kyllä Välimäellä on nyt noussut *vesi* päähän.
Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.
7 euroa vedestä on kyllä mielestäni koko lailla suhteettoman korkea hinta. Ajattelin ensin, että ehkä kyseisen ravintolan yleinenkin hintataso on hulppea, mutta ravintolan nettisivujen mukaan alkuruoat maksavat 19 e, pääruoat 31 e ja jälkiruoat 15 e ja kolmen ruokalajin menun saa 59 eurolla. Kalliimpaa kyllä kun keskivertoravintolassa, mutta ei niin kallis, että asiakas voisi olettaa joutuvansa maksamaan itsensä kipeäksi vedestä.
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:31"]
Mielestäni hienosti perusteltu lasku. Vettä ei auta pitää minään itsestäänselvyytenä. Onhan 7€ paljon rahaa, mutta jos menee syömään hyvään ravintolaan, niin tuskin budjetti kaatuu tuohon.
[/quote]
Olisi vielä tähän lisättävää, että jopa hienompaa olisi, jos jokaisesta 7€ vesiostosta lahjoitettaisiin 1€ vaikkapa Afrikkaan, jotta he siellä saisivat edes annoksen puhdasta vettä silloin tällöin.
Ei se ole koskaan tyhmä, joka pyytää...
Miten muuten se Särkäniemen hampparipaikka ?
Muistaakseni luin syksyllä, että pettymys Särkäniemelle, eli luultavasti lopetetaan ennen ensi kesää.
Ja jos 3 ruokalajin menu maksaa 39 e niin tuo 7 e on TODELLAA SUHTEETON hinta. Ottaen huomioon että vesi maksaa muutaman sentin litra.
BOIKOTOIKAA moista öykkäriä
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:44"]
Miten muuten se Särkäniemen hampparipaikka ?
Muistaakseni luin syksyllä, että pettymys Särkäniemelle, eli luultavasti lopetetaan ennen ensi kesää.
Ja jos 3 ruokalajin menu maksaa 39 e niin tuo 7 e on TODELLAA SUHTEETON hinta. Ottaen huomioon että vesi maksaa muutaman sentin litra.
BOIKOTOIKAA moista öykkäriä
[/quote]
Miksi ihmeessä pitäisi boikotoida? Aika harva menee ravintolaan etsimään bestistä ravintolan omistajasta. Useimmille riittää hyvä ruoka ja hyvät juomat. Ja siis eihän vettä ole ollenkaan pakko ottaa...
Ei siitä niin kauhean kauaa ole, kun ravintolassa piti maksaa kattausmaksu ihan siitä ilosta, että tuli siihen ravintolaan asiakkaaksi. Taitaa olla joissakin maissa nykyäänkin käytössä.
Ravintola on liikeyritys, ja se itse määrittelee hintansa. Asiakkaalla on sitten mahdollisuus valita, valitseeko jonkun tietyn tuotteen tai edes kyseistä ravintolaa. Itse en ainakaan boikotoi jotakin ravintolaa sen takia, että joku muu ei halua maksaa jostakin tuotteesta jotakin hintaa.
Miksi täällä muuten ei avata boikottiketjuja jotakin kalliita kahviloita vastaan. Selvittäkääpä, paljonko niissä on kahvipillisen kate...
Tai ehkä Hansin vesilasi sitten vain on tällainen Erittäin Tärkeä asia.
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:53"]
Ravintola on liikeyritys, ja se itse määrittelee hintansa. Asiakkaalla on sitten mahdollisuus valita, valitseeko jonkun tietyn tuotteen tai edes kyseistä ravintolaa. Itse en ainakaan boikotoi jotakin ravintolaa sen takia, että joku muu ei halua maksaa jostakin tuotteesta jotakin hintaa.
Miksi täällä muuten ei avata boikottiketjuja jotakin kalliita kahviloita vastaan. Selvittäkääpä, paljonko niissä on kahvipillisen kate...
Tai ehkä Hansin vesilasi sitten vain on tällainen Erittäin Tärkeä asia.
[/quote]
Samaa mieltä siitä, että yrittäjä määrittelee hinnat ja asiakas päättää, haluaako ostaa. Itse en tykkää tällaisesta Ryanair-hinnoittelusta, jossa muka edullisen hinnan päälle tulee jos jonkinlaista lisämaksua, mahdollisesti jopa yllättäen ja pyytämättä (ainakin huvipuistotapauksessa ongelmana taisi olla, että veden hintaa ei mainittu ruokalistassa). Maksan mieluummin 3 ruokalajin menusta 65 e ja vedestä euron kuin 3 ruokalajin menusta 59 e ja vedestä 7 euroa.
Kahvin hinnasta en purnaa, koska kahvi on melkeinpä se päätuote, jota kahvilasta mennään ostamaan. Jotta kahvila olisi kannattava, kahvissa pitää olla merkittävästi korkeampi myyntikate kuin pullissa ja leivoksissa. Jos kahvilan kaikissa tuotteissa olisi sama myyntikate, kahvia myytäisiin lähes ilmaiseksi, mutta leivosten hinnat kohoaisivat. Yhä useampi ottaisi pelkän kahvin eikä mitään sen kanssa, jolloin hintaa olisi nostettava kulujen kattamiseksi. Raaka-aineiden hinta on tosiaan vain pieni osa kahvilan/ravintolan kuluista, isomman osan muodostavat esimerkiksi henkilökunnan palkat ja toimitilakulut.
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:41"]Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.
[/quote]
Jos 114 eurosta vähennetään 14 %, niin jäljelle jää kylläkin 98,04 euroa eikä 100 euroa. 100 euroa + 14 %:n alv on toki 114 euroa.
Paljonko Hans ottaa maito- tai piimälasista? Sitä pyydän ens kerralla jos vesi on noin tyyristä.
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 15:14"]
[quote author="Vierailija" time="02.12.2013 klo 14:41"]Ravintola saa itse päättää hinnoitteluperiaatteensa. Yleensä juomissa on korkeampi myyntikate kuin ruoissa. Raaka-aineen hinta on muuten aika pieni osa ruoan kokonaishinnasta. Keskimääräisessä ravintolassa raaka-aineiden hinta on noin 30 % liikevaihdosta ja liikevoittoprosentti on 5-10 %. Jos esimerkiksi illan lasku on 114 euroa, niin siitä vähennetään ensin alv 14%, jolloin alvittomaksi liikevaihdoksi jää 100 euroa ja ravintoloitsijalle jää voittoa 5-10 euroa.
[/quote]
Jos 114 eurosta vähennetään 14 %, niin jäljelle jää kylläkin 98,04 euroa eikä 100 euroa. 100 euroa + 14 %:n alv on toki 114 euroa.
[/quote]
Siksi en sanonutkaan, että 114 eurosta vähennetään 14 %. Sanoin, että 114 eurosta vähennetään alv 14 %, jolla tarkoitin elintarvikkeisiin sovellettavaa arvonlisäveroa. 14 euroa eli alvin osuus tuosta 114 eurosta on toki 12 %, mutta ihan yleisesti käytetään termiä alv 14 %.
Ruoka paskaa, vesi törkyhintaista. Kuka tuolla wannabee goodyearkahvilassa käy?
7€ on kyllä vedestä jo aivan liikaa.