Miksi parmesan -juustopala homehtuu helposti?
Niin. Olen kokeillut eri tapoja säilyttää avattua parmesanjuustopalaa. Jääkaapissamme on asteita 5. En poista juustopalaa kääreestään. Välillä kokeilen vain kiepsauttaa kaupan kääreen juuston ympärille. Välillä laitan avatun pakkauksen muovipussiin. Kumpikaan ei ole hyvä. Toivoisin, että juusto säilyisi pari viikkoa avattuna. Onko liikaa vaadittu?
Kommentit (15)
vai valkoista härmää joka kertyy kaikkien kovien juustojen pintaan kun niitä säilyttää? Sehän ei ole vaarallista ollenkaan.
ovat sinisiä. Voisi varmaankin johtua pastöroimattomuudesta. Enpä ole koskaan pakastanut palana - raasteena joskus. Pitänee kokeilla,vaikka eihän se silloin enää ole niin "tuoretta".
ap
Parmesan ei ole kamalan rasvaista, joten sen ei pitäisi homehtua hetkessä.
Johtuisiko siitä, että jääkaapissa on aina kuitenkin kosteaa ja kosteus tiivistyy pussin sisälle. Homeitiöt tykkää kosteasta jne.
Meillä on aina parmeggianoa jääkaapissa, enkä muista niiden koskaan homehtuneen. Ja kyllä ne siellä aina joitakin viikkoja ovat avattuna.
Parmesanhan ei homehdu millään. Meillä on joskus ollut kuukausia vanha juustopala jääkaapissa, täysin käyttökelpoinen, vähän kuivahtanut. Voisikohan ap:n juusto olla liian kostea, liian tiiviisti pakattu?
Eikä ole mennyt miksikään, viimeksi lauantaina raastoin pastan päälle. Ihan on ovessa omassa kääreessään ja löysästi pakastepussissa. Pirkan parmesaania.
Ethän sekoita grana padanoon? On samannäköinen, mutta vähemmän kypsytetty. Varmaan säilyy huonommin kuin parmesan.
Kosket palaan sormilla kun pakkaat tai raastat sitä. Home tulee näihin kohtiin.
Juusto pitäisi säilyttää paperikääreessä.
Vanha keju, joten ap ei liene paikalla, mutta minusta se ei ole hometta. Olen käyttänyt kaksikin viikkoa jääkaapissa ollutta, emme ole sairastuneet tms.
Vanha ketju, mutta meillä Parmesan-juusto on säilynyt homehtumatta 1-2 kuukautta pakkauksen avaamisen jälkeen. Epäilen, että ap koskee paljaalla kädellä pakkaukseen jäävään palaan tai siihen joutuu jotain muuta likaa. Silloin juusto homehtuu selvästi nopeammin.
Mä poista Parmesanin aina muovipakkauksesta ja kääräisen leivinpaperiin. Ei mene homeeseen.
johtuukohan se siitä ettei sitä ole pastöroitu?