Löytyykö hyvää juustosalaatin ohjetta, mieluiten joku missä hedelmää, kiitos!
Kommentit (3)
Joulupöydän juustosalaatti
6 annosta
300 g rapeaa salaattia
1 pak (220 g) Valio juustoleipää
100 g kylmäsavuporoa
1 dl hillosipuleita
1 tlk (312/175 g) mandariinilohkoja
Kastike
1 prk (200 g) Valio kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vahvaa sinappia
1 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Revi tai suikaloi salaatti. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi, suikaloi kylmäsavuporo, halkaise hillosipulit ja valuta mandariinilohkot. Kokoa aineksista kaunis salaatti vadille tai annoslautasille. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa. Tarjoa joulupöydässä tai alkusalaattina.
Hedelmäinen juustosalaatti
(6 annosta)
1 ruukku lollo rossoa
1/2 kerää jäävuorisalaattia
1-2 kypsää päärynää
2 kiiviä
n. 300 g tummia viinirypäleitä
1 rs (125 g) sinihomejuustoa
200 g emmental-juustoa
Kastike:
runsas 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
Pinnalle:
1 dl (n. 50 g) pekaanipähkinöitä
Kuori ja leikkaa päärynät neljään osaan. Viipaloi päärynälohkot sekä kuoritut, halkaistut kiivit. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Paloittele emmental- ja sinihomejuusto. Levitä huuhdotut, suikaloidut salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lado päärynä- ja kiiviviipaleet sekä juustopalat salaatille. Kaada joukkoon kastiketta. Koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja ripottele pinnalle rouhittuja pecanpähkinöitä.
Tuorekurkkua, jääsalaattia, viinirypäleitä, leipäjuustoa
Kastikkeeksi pähkinäöljyä