Voiko olla niin, että esim. lähes kaikki hedelmät/marjat eivät sovi tuoreena, mutta
kypsennettynä (keitettynä, hillona tmv.) sopivat? Näin on myös esim. porkkanan kanssa, se sopii vain kypsänä.
Aiemmin siis olen ollut lähes kaikille hedelmille ja marjoille allerginen niin, etteivät sovi missään muodossa ja allergiset oireet olleet todella pahat. Nyt näyttäisi siltä, että osa sopisikin kypsänä, mutta tuoreena yhä erittäin harva.
Kommentit (5)
Kokeile myös pakastimen kautta marjoja!
kypsennettynä (keitettynä, hillona tmv.) sopivat? Näin on myös esim. porkkanan kanssa, se sopii vain kypsänä.
Aiemmin siis olen ollut lähes kaikille hedelmille ja marjoille allerginen niin, etteivät sovi missään muodossa ja allergiset oireet olleet todella pahat. Nyt näyttäisi siltä, että osa sopisikin kypsänä, mutta tuoreena yhä erittäin harva.
Tuntuu että saan allergisen reaktion nykyään ihan kaikesta "tuoreesta"; kaikki ulkolaiset hedelmät aiheuttavat kutinaa huulissa, nenän kutinaa tai jopa lievää hengen ahdistusta. Rikkiyhdisteitä sisältävät luumut ja viinirypäleet ovat siitä pahimmasta päästä, jos ei niitä ole pesty kunnolla. Porkkanasta tulee reaktio useimmiten, joskus ei kuitenkaan.....
Kiusa se on pienikin kiusa >:(
voimakkaammin allergisoivia kypsinä. Olikohan pähkinä tällainen?? Muistan vain lukeneeni jostain esitteestä, kun pojalla todettiin koivuallergia.
Luin tästä joskus jostain, oisko ollu allergia&astma liiton sivuilta, ehkä
juuri näin. Käsittely vähentää allergeeneja niistä.
Googlaa ristiallergia (koivu, heinät) niin löydät lisätietoa.