Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko wasabi ja piparjuuritahna sama asia?

Vierailija
11.08.2010 |

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaupoissa myytävissä wasabitahnoissa on värjättyäpiparjuuritahnaa. Tai äärettömän vähän oikeaa wasabia.



Tosin sitä ei olisi kovin monella varaa sitten ostaakaan aitona.

Vierailija
2/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sushissa piparjuuritahnalla?



Kun noissa etnisissä kaupoissakin tuo wasabi on aika kallista :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

*OKS*

Vierailija
4/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainakaan piparjuuri ei ole turha myrkky, vaan luonnon oma antibiootti kuten valkosipulikin.



No joka tapauksessa ap:lle, että taidettiin saada ihan aitoa wasabia Liettuassa Kaunasissa kun olimme ravintolassa syömässä.



Suomessa on totuttu miedompaan makuun ja siellä vwasabin mennessä suuhun meinasi henki lähteä, tai ainakin tuntui siltä, sillä polte oli niin kova. Otettiin ja maistettiin pelkästään wasabia, ja näin ei olisi kannattanut. Ääntä ei tullut vähään aikaan kun sitä oli syönyt...



Piparjuuri on ihan OK, olen ostanut tahnaa putkilossa.

Vierailija
5/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

wasabia saa ihan normaaleista ruokakaupoistakin, eikä hinta nyt niin korkea ole. Kunnollistahan ei suurta määrää tarvita -eikä todella ole tarkoituskaan sellaisenaan maistella, kuten eräs kokeilija täälläkin oli huomannut...

OKS ei taas tiedä mistään mitään, jotain muka-sotkua on tainnut saada syödäkseen.

Vierailija
6/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja peittää sushin hienon maun suotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja peittää sushin hienon maun suotta.

Vierailija
8/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkahan takia japanilaiset sita sitten tarjoavat?

ja peittää sushin hienon maun suotta.

sushia pitäisi syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

koparakeiton, talkkunavellin, klimppisopan, rössypotun ja kaljavellin ääressä appamassa niitä napaansa ja päättävän päivänsä mämmillä... ja kehuen vielä, miten pikantin maun veri palttuun antaakaan...



Lisäksi he voisivat riidellä, pitääkö koparakeitossa olla kokonaisia sorkkia vaiko vain puolikkaita.

Vierailija
10/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun oppivat sushia yleensä syömään (ja vielä pesemään kätensä ensin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

aito maustekrassi yleensä käytetään tuoreena raastetahnana Japanissa.

Vierailija
12/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustekrassi (Wasabia japonica, syn. Eutrema wasabi, Cochlearia wasabi, Eutrema japonica), josta käytetään myös nimiä wasabi ja japaninpiparjuuri, on kaalin ja sinapin sukuinen kasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena Japanissa jokien rannoilla. Se on läheistä sukua sitä paljon muistuttavalle piparjuurelle, jonka kanssa se ennen luokiteltiin samaan sukuun. Maustekrassia viljellään Japanissa, joka on sen suurin kuluttaja, sekä Kiinassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Suuri osa muiden maiden tuotannosta myydään Japaniin.



Maustekrassin viljelyä on pidetty hyvin vaikeana, ja osa sadosta kerätään edelleen luonnosta. Perinteisesti maustekrassia kasvatetaan virtaavan veden huuhtomassa sorassa, matalassa vedessä tai ainakin märässä maassa.



Nimellä wasabi myytävä tuote on yleensä piparjuuresta valmistettua jäljitelmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sushiin. Hyvää wasabia saa tokiokanista, sinapin tulisuutta noissa tahnoissa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi viisi