kuulemma on huonoo laittaa oljya pastavedessa
mita sun mielipide on?
ja anteeks vaan kun mun ryssakamppis kayttaa vain amerikkalaisnapparii
Kommentit (8)
laittaa öljyä, koska kastike ei tartu kiinni pastaan jos öljyistä.
Öljy nousee veden pinnalle, eikä auta pastaa millään tavalla. Jos haluaa, että pasta on irtonaista, voi valuttamisen jälkeen laittaa pinen tilkan öljyä pastan sekaan.
Suola auttaa siihen ettei vesi kiehu yli.
nyt on erilaisia mielipiteita... kumpi on sitten oikeassa
kun käyttää riittävästi keitinvettä, käyttää riittävän isoa kattilaa, keittää pastaa vain ohjeen mukaisen ajan ja sekoittaa kattilaa muutaman kerran kiehumisen aikana.
Jos pastan tarjoilee irrallaan kastikkeesta, kannattaa siihen lorauttaa vähän öljyä valutuksen ja huuhtelun jälkeen.
Itse laitan kastikkeen aina heti keitetyn pastan sekaan ja ruoka syödään heti lämpimänä.
kun käyttää riittävästi keitinvettä, käyttää riittävän isoa kattilaa, keittää pastaa vain ohjeen mukaisen ajan ja sekoittaa kattilaa muutaman kerran kiehumisen aikana.
Jos pastan tarjoilee irrallaan kastikkeesta, kannattaa siihen lorauttaa vähän öljyä valutuksen ja huuhtelun jälkeen.
Itse laitan kastikkeen aina heti keitetyn pastan sekaan ja ruoka syödään heti lämpimänä.
ja todellakin, kun ohjeessa sanotaan kaada pasta kuumaan veteen valmistumaan, siitä kannataa pitää kiinni.
Jotkut väittävät, että öljy vedessä jeesaa kun keittaa spagenttia. Meillä ei spagettia ikinä syödä, kiitos liian sotkuisuuden, joten en osaa siihen kommentoida. Tavalliseen pastaan en ikinä lisää keitinveteen suolaa, öljyä, enkä mitään muutakaan.
ja todellakin, kun ohjeessa sanotaan kaada pasta kuumaan veteen valmistumaan, siitä kannataa pitää kiinni.
Pasta, etenkin spagetti, laitetaan veteen vasta, kun vesi kiehuu! Sillä, mitä on veden seassa, ei ole suurtakaan merkitystä.
Mutta jos pastan laittaa kylmään veteen odottelemaan kiehumista, siitä irtoaa tärkkelystä runsaasti veteen, ja lopputulos on yhtä mössöä.
Runsaaseen kiehuvaan vesimäärään kun laittaa pastan ja antaa sen veden kiehua reilusti koko keittoajan, tulee paras lopputulos. Silloin tärkkelystä liukenee vähiten veteen ja pasta pysyy irtonaisena.
Jos keitinvedessä on öljyä, täytyy kattilan olla todella suuri, tai muuten öljy räiskyy ympärille veden kiehuessa. Öljy ei sekoitu veteen, joten se vain kelluu siinä pinnalla.
Öljyä laineille siis ;)