Ruokaohjeita? Makaronista tai spagetista+ jauhelihasta.
Ei aina jaksa samaa makaronilaatiikkoa, tai mössöä, eikä tuo spagettikastikekkaan aina niin enää uppoa. Sellasta mitä miehen olis hyvä ottaa töihin evääksi?
Kommentit (5)
Pakasteestahan löytyy vaikka mitä eri kaskviksia, mitä voi heittää sekaan ja vaihdella makua. Laita vaikka pelkkää pinaattia, tai maissia, tai joku kunnon sekotus wok-vihanneksia.
Vaihtele makua juustojen avulla, vaikkapa fetalla.
Mausta eri tavoin: soijaa, sweet&sour -kastiketta, paprikaa, oreganoa, pippuria (näitäkin voi vaihdella: valko, sekoitus, musta), pestoa.
esimerkiksi lisäämällä erilaisia kasviksia? Tai homejuustoa?
Laatikkoa voi muunnella siten että jos tavallisesti tekee munamaitoon niin tekeekin nyt tomaattikastikkeeseen ja kuorruttaa juustolla.
Ja ainahan on se vaihtoehto, että teet esim lihapullia tai mureketta ja tarjoat sen makaronin ja erillisen kastikkeen (kermaviili- tai valko- tai tomaattipippuri- tms) kanssa.
tulee hemmetin hyviä pikkunaposteltavia.
Spagettipaistos n. 6:lle
1 pss/pkt spagettia
lihakastike:
1 porkkana & 1 sipuli
400g jauhelihaa
1 prk tomaattipuretta
1 dl vettä, öljyä
suolaa, mustapippuria, basilikaa
juustokastike:
25 g margariinia/öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 prk sulatejuustoa
suolaa, ihan hiven muskottipähkinää
Keitä pätkitty pasta. Valmista jauhelihakastike. Valmista juustokastike: sulata rasva ja lisää jauhot, kiehauta. Lisää maito vähitellen ja sulatejuusto. Mausta. Kaikki edellä mainitut uunivuokaan ja 225 c /n. 30 min.
Mutta samaa perus mössööhän tämä on erimuodossa vain
Voiskos aatella makaronin tilalle perunaa? Jauheliha-perunalaatikko on hyvä eväs ja jos perunoista tekee muussia, on se lähes kaikkien miesten ja lasten lempiruokaa ;)
Meillä mies myös kantaa omia eväitään töihin (lähimpään kuppilaan pitkä matka) ja joka päivä on hänellä lämmin ruoka mukana. Suositaan laatikkoruokia, silloin ei tarvii erikseen kastikkeita ym.
Tänään keitin jauhelihakeiton, mihin lisäsin raketti-spagettia. Keittokin on ihan kelvollinen eväs, jos on tiiviskantinen rasia.
Tykkäättekö kanasta? Yksi meidän suosikeista on seuraavanlainen: marinoidut kanasuikaleet ruskistetaan, laitetaan vuokaan peruna-sipulisekoituksen kanssa. Lisätään vähän mausteita, kanalientä sekä ruokakermaa ja paistetaan. Ei äkkiseltään uskoisi, miten hyvin kana ja peruna sopivat yhteen.
Hakoteille lähti tämä juttu ;) Joskus on tosiaan ideat vähissä...