Haudutanko karjalanpaistin lihaliemessa? Miten te sen teette? Ja porkkanat unohtui vihannesosastolla... Eika laakerinlehtiakaan ole. Hyvin menee...
Kommentit (5)
Lihat kannelliseen uuniastiaan, suolaa päälle sopivasti, reilusti sipulia, maustepippureita, muutama laakerinlehti ja vettä niin että 2/3 lihoista peittyy. Uunissa 150 asteessa, aluksi ilman kantta, että lihat ruskistuu. Nami!!!
Laitan pilkotut lihat uunivuokaan, laitan päälle suolaa pippuria ja sipulia. Sitten laitan vettä että lihat juuri ja juuri peittyy, sekoitan vähän. Laitan uuniin n.200 astetta noin tunti sen jälkeen pienennän lämpöä 150 asteeseen. Annan hautua pitkään, useita tunteja. Tarkista välillä että paisti ei kuivu.
Kasvikset ei ole pakollisia ja meillä päin niitä ei laiteta karjalanpaistiin.
Mummo opetti että lihaa, suolaa ja pippuria.
Ota väri lihoihin uunissa 250 astetta ja älä laita nestettä. Kunnes ovat saaneet väriä kääntele ja kun on ruskistunut riittävästi lisää vesi ja mausteet ja laske uunin lämpö 150-170 asteeseen.
Laita reilusti sipulia ja muutamat mustat pippurit. Lihaliemi asiaan en osaa sanoa. Kyllä kai sekin käy.