Millaista perunamuusia sinä teet? Minun mielestäni oikea muusi syntyy
rosamunda-perunasta (van gogh käy myös jos ei ole rosamundaa). Kunnon muusiin kuuluu myös voi, n. 30g/perunakilo sekä täysmaito. Mausteeksi suolaa, ei muuta.
Olen joskus syönyt rasvattomaan maitoon ilman voita tehtyä muusintekelettä, ei ollut kummoinen makunautinto :(
Kommentit (27)
ja sähkövatkaimella sekaisin, ei tule sattumia eikä tosiaankaan liisteriä!!!!
ihanan kuohkeaa muusia... =)
Keitetään pehmeeks, vähän pienennetään sähkövatkaimella (siis survotaan niillä terillä), lisätään suola ja margariini (vihreä Flora) ja vatkataan muussiksi. Viimeseksi maito ja sitten kunnon kuohkeeksi muussiksi.
Se joka saa kokkareita, ei ole keittäny perunoita tarpeeksi kypsäksi.
Ja takuulla saa liisteriä jos väärät (kiinteä) perunat.
olen siirtynyt useimmiten tekemään tavallisen muusin sijasta peruna-porkkana-bataattimuusia. Bataatti on sen verran lötköä, ettei tarvita maitoa. Lisään pelkkää juoksevaa margariinia. Maku on aika makea (kaikki eivät varmaan tykkää), meillä maistuu kaikille kolmelle lapselle (7vee, 3vee ja 1vee).
Liisteriä saa sauvasekottimella jos käyttää vääränlaisia pottuja tai vatkaa liian kauan.
Eli ensin vatkataan sähkövatkaimella pelkät perunat, ja kunnolla!!! Sitten voi mukaan, suola, sipulijauhetta ja maitoa (ei liikaa).
Jos muusi on liisteriä, mä syyttäisin mielummin väärää perunalajiketta kuin tekijää tai vatkainta.
voi/margariini on ällöttävintä mitä tiedän muussissa
Rosamunda tai tavallinen jauhoinen perunakin käy
ja lopuksi vatkaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Muussin pitää olla tarpeeksi suolaista. Vaikka en käytäkään täysmaitoa, vannon, että muussini vie kielen mennessään!
ihan tavallisesta ruokaperunasta muusia ja huomasin että siitä tulee parasta. Tykkään kun muusissa on hieman sattumia.
Lisäksi lisään maitoa, yleensä kevytmaitoa, suolaa ja hieman muskottipähkinää. Joskus korvaan osan maidosta kermalla.
sinne aromisuolaa,täysmaitoa ja voita joukkoon ni hyvältä maistuu mun suussani : )
ja mausteeks muskottipähkinää. Se on must. Käytän muskottia myös lasagneen (siis valkokastikkeeseen siinä) ja lanttu-ja perunalaatikkoon.
isoista perunoista saa vielä parempaa muusia. teen samoilla lisukkeilla kuin sinäkin. muusaan kevyesti sauvasekoittimella.
Sekaan suolaa, ruokakermaa ja voita.
Koskaan ei saa käyttää vatkainta kun tekee muussia! Perunanuija on paras vaihtoehto. Se liisteri mitä vatkaimella tulee niin on aivan kamalaa!
En tykkää liisterista vaan perinteisesti nuijitusta. Yleisperunasta teen, muutoin sama kuin ap:lla.
Vierailija:
Sekaan suolaa, ruokakermaa ja voita.Koskaan ei saa käyttää vatkainta kun tekee muussia! Perunanuija on paras vaihtoehto. Se liisteri mitä vatkaimella tulee niin on aivan kamalaa!
Kuumennan maidon ja lisään sitä pikkuhiljaa sekaan, niin ei paakkuunnu ja sit vatkaimella pyorityksen ja voinokareet.
Vedestä (keitinliemestä) tulee kyllä sellaista sotkua, ettei sitä syö erkkikään. Maitoa sen olla pitää.
Mun ohje
Keitän perunat pehmeiksi.
Survon survimella, metallihäkkyrä.
Lisään suolan ja voin ja vatkaan sähkövatkaimella kuohekaksi ja sen jälkeen alan lisäämään maitoa. Jos käyttää voita runsaammin ei tarvitse olla täysmaitoa.
Perunalajike täytyy olla jauhoista, niitä on useita joista voi muusia tehdä.
Vierailija:
Kuumennan maidon ja lisään sitä pikkuhiljaa sekaan, niin ei paakkuunnu ja sit vatkaimella pyorityksen ja voinokareet.
Vedestä (keitinliemestä) tulee kyllä sellaista sotkua, ettei sitä syö erkkikään. Maitoa sen olla pitää.
Ilman oikeaa voita ja sipulia peruna muussi ei maistu miltään!
Jos tuosta " muussista" haluaa kokonaisen ruuan, niin länsirannikon tapaan lisää siihen savusilakkaa. On tosi hyvää!
Toinen mitä pitää välillä laittaa on pinaatti, niin saa kivan värin.
Kevyt maitoa, suolaa ja sipulia. Kaadan vedet pois ja heitän voin sulamaan hetkeksi. Sit lisään maitoa koko ajan vatkaten vatkaimella.