Miten TODELLA likaisen hellan saa puhtaaksi?
Hei,
Miten todella likaisen hella saisi puhtaaksi? Siis ne levyt on ihan laikukkaat ja ne levyjen ympärillä olevat metallireunat myös.
Älkääkä ehdottako mitään sokeripalaa, en ala kynnet verillä raapimaan.
Miksi ne hellat on muuten suunniteltu silleen, että joka joka rakoon pinttyy lika, kysyn vaan...
Kommentit (11)
yön yli hautumaan ja sit jyystät patapatalla puhtaaksi (siis levyt, ei maalia)
Tolulla on hyviä tuotteita. Niitä kannattaa kokeilla.
ja kyllä sillä sokeripalallakin oikein pinttyneet liat levyjen reunoista.
niin kauan kuin siinä on vaahtoa! Mutta jos hinkkaa liian kauan, niin että vaahto loppuu, niin varmasti naarmuttaa. Kannattaa lukea käyttöohjeet ensin.....
jos sitä käyttää oikein. Eli yhtä tyynyä vain sen aikaa kun se vaahtoaa. Vanhaa tyynyä ei kannata säästellä, vaikka pihi luonne niin sanoisikin.
Patapata putsaa levyt ja levyn reunat, tosiaan naarmuttamatta. Mutta silti ne levyt eivät puhtaanakaan tule tasaisen värisiksi, koska metalli on imenyt itseensä jotain.
ei ole kurjia pykäliä ja saumoja keittolevyjän vieressä likaa jemmaamassa.
Mutta: aika vaikea oikein likaista liettä on saada puhtaaksi millään - jos siis lika on kuukausia siihen saanut jumiintua.
Pata pata on hyvä, mutta vaikka se sieni vaahtoaa, se naarmuttaa hiukn sitä pintaa. Ihmesieni ei tehoa oikein kiinnipalaneeseen likaan.
Eli liota - vaikka astianpesuaineella pari h ja jynssää!
tosin ihan kaikkea kiinnipalanutta likaa sekään ei irrottanut. ja naarmutti vähän, vaikka käytin useamman palan hellan putsaamiseen ja saippuaa riitti.
Äitini neuvoi vanhan ja hyvän konstin; ota hieman tuhkaa kosteaan rättiin ja puhdista sillä likaiset hellat, uunin luukut yms. Jos lika on oikein tiukassa, voit laittaa tuhkarätin lian päälle liottamaan sitä pois. Lopuksi puuhtaaksi pyyhintä riittää.
Tehokas edullinen ja ekologinen aine.
Ihmesienellä lähtee hyvin.