Kasvisgratiinin ohje???
Siis sellainen joka sisältää jotain muutakin kuin parsaa ja kukkakaalia... Kiitti!
Kommentit (4)
meillä ainakin on mennyt hyvin kaupaksi kun oon laittanu jotain vihanneksia(joko siis pakasteina tai ihan tuoreina)ja ihan pelkkää ruokakermaa ja nokareina itelle mieluisen makuista tuoeejuustoo nokareina sekaan.ja päälle juustoraastetta jos haluaa,kevyempää tietty ilman.
toinen (ainakin meidän sakille maistunu) on semmonen että ihan minkä kasvisten sekaa tahansa kaadat bernaisekastiketta.siis niitä kaupan valmispusseja,joihin sekotetaan vettä/maitoo.ttet ka kastikkeen ja kaadat sen sitte kasvisten päälle,taas se juustoraaste on omavalinta=)
*300g pakastekasviksia oman valinnan mukaan
*puolikas paketti Koskenlaskijajuustoa tai mitä vaan sulatejuustoa sama määrä
*2 dl kermaa
* suolaa
Sulata kattilassa sulatejuusto kermaan. Kaada jäisten kasvisten päälle uunivuokaan ja mausta suolalla ja esim mustapippurilla miten mieli tekee. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kasvisgratiini
300 g parsakaalia
200 g kukkakaalia
200 g porkkanaa
1 l vettä
1 yrtti-sienikuutio
2 rkl öljyä
100 g herkkusieniä
25 g sipulia (0,5 sipuli)
0,75 dl vehnäjauhoja
3 dl kasvisten keitinlientä
2 dl ruokakermaa
0,75 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1 maustemitta timjamia
(tuoretta ruohosipulia)
Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen yrtti-sienikuutio ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keitä kasvikset puolikypsiksi. Ota talteen osa keitinliemestä ja laita kasvikset vuokaan. Laita toiseen kattilaan öljy ja lisää kuumennetun öljyn joukkoon silputtu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.
Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä ruokakerma. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna hautua hetki. Lisää kastikkeeseen juustoraaste ja mausteet.
Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi uunissa 200 C noin 20-30 minuuttia.
Tee tavallinen valkokastike, tosin hieman paksumpi. Lisää valmiiseen kastikkeeseen suola, muut mahdolliset mausteet, juustoraaste.
Kaada kastike keitettyjen kasvisten päälle ja laita uuniin mieluiten grillivastuksella. Pidä uunissa kunnes pintaan muodostuu joitakin ruskeita laikkuja.
Bechamelkastike:
n. 80g sulatettua margariinia
reilu desi vehnäjauhoja
n. litra maitoa
suolaa
(muskottipähkinää)