Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kasvisgratiinin ohje???

04.11.2005 |

Siis sellainen joka sisältää jotain muutakin kuin parsaa ja kukkakaalia... Kiitti!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
04.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee tavallinen valkokastike, tosin hieman paksumpi. Lisää valmiiseen kastikkeeseen suola, muut mahdolliset mausteet, juustoraaste.

Kaada kastike keitettyjen kasvisten päälle ja laita uuniin mieluiten grillivastuksella. Pidä uunissa kunnes pintaan muodostuu joitakin ruskeita laikkuja.



Bechamelkastike:

n. 80g sulatettua margariinia

reilu desi vehnäjauhoja

n. litra maitoa

suolaa

(muskottipähkinää)

Vierailija
2/4 |
05.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä ainakin on mennyt hyvin kaupaksi kun oon laittanu jotain vihanneksia(joko siis pakasteina tai ihan tuoreina)ja ihan pelkkää ruokakermaa ja nokareina itelle mieluisen makuista tuoeejuustoo nokareina sekaan.ja päälle juustoraastetta jos haluaa,kevyempää tietty ilman.

toinen (ainakin meidän sakille maistunu) on semmonen että ihan minkä kasvisten sekaa tahansa kaadat bernaisekastiketta.siis niitä kaupan valmispusseja,joihin sekotetaan vettä/maitoo.ttet ka kastikkeen ja kaadat sen sitte kasvisten päälle,taas se juustoraaste on omavalinta=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
06.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

*300g pakastekasviksia oman valinnan mukaan

*puolikas paketti Koskenlaskijajuustoa tai mitä vaan sulatejuustoa sama määrä

*2 dl kermaa

* suolaa



Sulata kattilassa sulatejuusto kermaan. Kaada jäisten kasvisten päälle uunivuokaan ja mausta suolalla ja esim mustapippurilla miten mieli tekee. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Vierailija
4/4 |
08.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kasvisgratiini



300 g parsakaalia

200 g kukkakaalia

200 g porkkanaa

1 l vettä

1 yrtti-sienikuutio

2 rkl öljyä

100 g herkkusieniä

25 g sipulia (0,5 sipuli)

0,75 dl vehnäjauhoja

3 dl kasvisten keitinlientä

2 dl ruokakermaa

0,75 dl juustoraastetta

0,5 tl suolaa

1 maustemitta timjamia

(tuoretta ruohosipulia)



Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen yrtti-sienikuutio ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keitä kasvikset puolikypsiksi. Ota talteen osa keitinliemestä ja laita kasvikset vuokaan. Laita toiseen kattilaan öljy ja lisää kuumennetun öljyn joukkoon silputtu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.

Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä ruokakerma. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna hautua hetki. Lisää kastikkeeseen juustoraaste ja mausteet.

Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi uunissa 200 C noin 20-30 minuuttia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi viisi