Suklaatäytekakkuohjetta kaipailen!
Olisiko kellään jotain todella hyvää ohjetta? Mielellään joku sellainen, jonka väliin tulisi esim. aprikoosia ja suklaakastiketta. Muutkin toki käy :)
Kommentit (4)
Sacherkakku
Valmistusaineet
Kakkupohja
6 valkuaista
0,5 dl sokeria
6 keltuaista
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl aprikoosimarmeladia tai -hilloa
100 g tummaa suklaata
1 rkl vettä
Pinnalle
200 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa
Voitele huolellisesti n. 3 litran kakkuvuoka
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää ½dl sokeria ja vatkaa vielä hetki
Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. (Vatkainta ei tarvitse pestä, jos etenee tässä järjestyksessä)
Sulata suklaa, anna sen jäähtyä hieman ja lisää rasva-sokerivaahtoon
Sekoita joukkoon keltuaisvaahto, keskenään sotketut kuivat aineet sihdaten ja viimeiseksi vakuaisvaahto.
Kada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175°C uunin alimmalla tasolla 60-70 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
Anna kakun jäähtyä n. 5 minuuttia vuoassa, ja kumoa se.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaa.
Sulata suklaa veden kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaata. Levitä ohut kerros marmeladia kakun reunoille ja pinnalle.
Sulata levy suklaata rasvan kera, lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Anna kuorrutuksen jäähtyä, Seoksen saetessa kaada se kakun pinnalle ja anna valua reunoille
Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään asti.
Tarjoa huoneenlämpöisenä pehmeän, vaniljaisen kermavaahdon kera
Tämä ohje sovellettu Suuren leivontakirjan (tjsp.) ohjeesta.
Maidottoman kakun saa käyttämällä esimerkiksi Euroshopper tummaa suklaata, kasvimargariiniä ja jättämälla kerman pois kuorrutuksesta, tai korvaamalla lirauksella sen kookosmaitoa
mutta oma ehdoton suklaakakkusuosikkini löytyy pirkan sivuilta hakusanalla: suklaaunelmatäytekakku.
Marjainen suklaakinuskikakku
Määrä Aines
(20 annosta)
150 g Pirkka-leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 Pirkka Omega munaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Pirkka-kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kostutus:
1 dl maitoa
1 rkl Pirkka-kaakaojuomajauhetta
Täyte:
1 ps (400 g) hillomarjoja
Suklaakinuski:
1 prk (2 dl) Pirkka-vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata
Koristeeksi:
1 pkt (100 g) suorakaiteen muotoisia suklaakeksejä
TAI pähkinärouhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175 asteessa noin 45-50 min. Jäähdytä pohja ja leikkaa se neljään osaan. Valmista hillomarjat pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Sekoita maito ja kaakaojuomajauhe keskenään. Kostuta pohjalevyt kaakaojuomalla. Levitä kakkupohjalle noin 1/2 dl suklaakinuskia ja noin 1/3 hillomarjoista. Täytä muut välit samoin. Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat suklaakekseillä tai pähkinärouheella. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Testattu K-koekeittiössä
Ainekset K-ruokakaupoista
Suklaakakku
(10 henkilölle)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa Fazer Blocksuklaata
Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)
Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita
Tee näin:
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta. Koristele kakku valkoisesta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.
Vinkki! Sulatuksen jälkeen Blocksuklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.