Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parsa--miten laitatte ruuaksi?

Vierailija
13.05.2015 |

.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.05.2015 klo 10:04"]

Minä en syö parsaa parsapissan takia. Kuuluun siihen 40 prosentin vähemmistöön, joka haisee parsaa syötyään... Harmi, sillä parsa on hyvänmakuista.

[/quote]

Me haistaan miehen kanssa molemmat. Se on ällöttävä haju, mutta pakko kestää, koska parsaa nyt on vain pakko syödä keväisin.

Vierailija
2/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsastako se johtuu??? MInäkin ihmettelin miten ihmeessä haisen niin pahalle, onko maksa sanonut poks vai mitä ihmettä on tapahtunut! Pissa haisee ihan spermalle... tai jollekin sperman ja pierun sekoitukselle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.05.2015 klo 10:07"]

Parsastako se johtuu??? MInäkin ihmettelin miten ihmeessä haisen niin pahalle, onko maksa sanonut poks vai mitä ihmettä on tapahtunut! Pissa haisee ihan spermalle... tai jollekin sperman ja pierun sekoitukselle!

[/quote]

 

Löysinkin selityksen:

Mikäli haistat virtsalla käynnin yhteydessä hieman pahanhajuisen tuoksun, voit mahdollisesti syyttää tästä aiemmin nauttimaasi parsaa. Parsa nimittäin sisältää merkaptaani -nimistä yhdistettä, jota löytyy muun muassa valkosipulista, mädistä kananmunista sekä haisunäädistä. Merkaptaanin paha haju aiheutuu sen hajoamisesta ruoansulatuksessa, ja pahanhajuisesta virtsasta parsan syönnin jälkeen kärsii esimerkiksi 46 prosenttia englantilaisista.

 

http://www.makuja.fi/artikkelit/1670640/tiesitko/tiesitko-nailla-terveysruoilla-on-todella-omituiset-sivuvaikutukset/

Vierailija
4/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.05.2015 klo 10:07"]

Parsastako se johtuu??? MInäkin ihmettelin miten ihmeessä haisen niin pahalle, onko maksa sanonut poks vai mitä ihmettä on tapahtunut! Pissa haisee ihan spermalle... tai jollekin sperman ja pierun sekoitukselle!

[/quote]

Minulla haisee parsalle, mutta älyttömän voimakkaasti. Tajusin siksi heti yhdistää sen parsansyöntiin. Omituisinta on se, että haju tulee heti syömisen jälkeen, alle tunnin päästä.... ja jatkuu vielä seuraavanakin päivänä.

Vierailija
5/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulle on parsaan muodostunut niin negatiivinen mielleyhtymä sen pissan hajun takia, että ei tee mieli moista herkkua enää...

Vierailija
6/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se vain keitetä ja nautita valkokastikkeen kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saksalaisittain.
Keitinveteen lisätään suolaa ja muutama pala sokeria, vesi keitetään kiehuvaksi, jonka jälkeen kattila pois levyltä ja erittäin huolellisesti kuoritut parsat tulikuumaan veteen hautoutumaan kunnes ovat kunnolla pehmentyneet.
Sitten lautaselle parsat, uudet perunat, savukinkkua ja päälle reilusti hollandeiskastiketta.
Pronto.

Vierailija
8/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihreä parsa on herkkua, kun ensin leikkaa (tai katkoo) palan juuresta pois, käärii pekoniin, maustaa suolalla ja pippurilla ja tuikkaa uuniin tai grilliin - nam! 

Vaihtoehtoisesti keitän ja syön bearnaisekastikkeen kanssa. 

Mulla vaikuttaa myös pissaan, mutta haju on vaan imelä (ei musta mikään kauhean paha) ja kestää vaan sen yhen päivän ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaan puista osaa vähän pois,  höyrytän ja syön voin kanssa. Nam. 

Vierailija
10/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyöritän öljyssä, päälle vähän pippuria ja suolaa -> grilliin. Törkeen hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun vihreää parsaa taivuttaa kantaosastaan, niin siitä katkeaa luonnollisesti puiseva osa pois. Ei tarvitse edes leikata.

Vierailija
12/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän, höyrytän, paistan pannulla tai uunissa tai grillaan. Rakastan parsaa, mutta inhoan sitä hajua vessassa jälkeenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaan sen puisen alaosan pois, kuumennan pannulla öljyä (tai voita), paistan parsoja 4,5 minuuttia, maustan suolalla ja mustapippurilla ja nautin pihvin kanssa. Tänään syön kanapihvin kanssa, naudanpihvi toimii myös.

Olen kyllä joskus miettinyt, jos tekisin parsakeittoa, mutta ongelmana on se, että pitäisi löytää hyvä maidoton ja gluteeniton resepti, koska mun mahani on typerän yliherkkä kaikesta. :/

Vierailija
14/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ensin keitän 3min ja sitten kieputan pekonin ympärille ja paistan pannulla :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en syö parsaa parsapissan takia. Kuuluun siihen 40 prosentin vähemmistöön, joka haisee parsaa syötyään... Harmi, sillä parsa on hyvänmakuista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kahdeksan