Mitähän alku- ja jälkiruoaksi?
Pääruoka on selvillä. Naudan ulkofileepihvit olut-sipulikastikkeessa, herneitä ja maissia. Jamie Oliverin uuniperunoilla.
Jälkkäriksi mietin vadelmabavaroise. Mietinnässä siis vain vasta. Illallinen kahdelle tulossa.
Kommentit (9)
Alkuun salaatti, päälle paistettua halloumia. Jälkkäriksi creme brulee tai pannacotta limoncello mustikka kastikkeella (tähän löytyy resepti googlettamalla).
Alkuruoka voisi olla myös sienikeitto tai maa-artisokkakeitto. Tai avokadon puolikas täytettynä katkaravuilla, mausteeksi pippuria ja sitruunaa.
Mä kannatan myös salaattia alkuun, esim pari salaattilajiketta, myös pinaattia, päärynöitä (säilötytkin käy), sinihomejuustoa, saksanpähkinöitä. Yksinkertainen öly-balsamicokastike. Balsamico on mun mielestä must päärynä-homejuustoyhdistelmässä. :) Vähän lämmintä patonkin sivuun.
Täyteläisen pääruuan jälkeen sopii kevyt jälkiruoka, esim. hedelmäsalaatti. Voit maustaa sen vaikka pienellä lirauksella Cointreuta taiu rommia, mutta se ei ole välttämätöntä. Viereen hyviä pikkuleipiä, esim kaurakakkuja (niitä pitsisiä).
Tai perinteisen pääruuan jälkeen perinteinen jätski, mutta vähän tuunattuna. Tee halvajäätelöä: sekoita vähän sulaneeseen vaniljajäätelöön murskattua pistaasihalvaa ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita, mutta älä liikaa, jäätelöön saa jäädä halvasattumia. Laita pakkaseen jähmettymään ja tarjoa jäätelöpallo hyvän, tummapaahtoisen kahvin kanssa.
On kyllä niin tuhti pääruoka, että ei meillä vaan menisi.
Itse teen pippuripihvit kermakastikkeella ja ne syödään rapean patongin kanssa, kastike kaavitaan viimeiseen pisaraan patongilla. Jos joku pitäisi perunasta, kuorisin ja keittäisin pieniä kauniita pottuja. Alkuun teen raikkaan salaatin ja jälkiruuaksi on pari hyvää juustoa ja viikunahilloketta.
"toast" skagen annos tai lohicheviche alkuruoaksi
jälkiruoaksi pannacotta ja marjamelbaa tai ihan sorbettia/jäätelöä
Pari palaa hyvää juustoa ja hilloa ja hyvää suklaata voisi olla myös kiva.
Jotain kasvispitoista ja kevyttä alkuruoaksi. Ehkä salaattia, muttei siihenkään mitään tuhteja juustoja. Muutenkin juustot ovat minusta enemmän jälki- kuin alkuruokaa.
Joku raikas keitto. Gazpacho? Jos onnistut saamaan maukkaita tomaatteja jostain.
Jälkiruoaksi jotain pientä mutta äkkimakeaa. Tuhti mutta pieni suklaamousse vaikka.
Kiitos vastauksista. Jälkkärini ei tuhdikkuudeltaan poikkea esim pannacotasta. Alkuun suunnittelin jo (vahingossa muistin) niin täytettyjä portobellosieniä salaatin kera. Salaatissa on joukossa avokadoa mm. Tuhtia kenties, mutta annoksien ollessa oikean kokoisia niin eipä tuo haitanne.
t. ap
[quote author="Vierailija" time="20.03.2015 klo 09:56"]
Kiitos vastauksista. Jälkkärini ei tuhdikkuudeltaan poikkea esim pannacotasta. Alkuun suunnittelin jo (vahingossa muistin) niin täytettyjä portobellosieniä salaatin kera. Salaatissa on joukossa avokadoa mm. Tuhtia kenties, mutta annoksien ollessa oikean kokoisia niin eipä tuo haitanne.
t. ap
[/quote]
Ihan hyvältä kuulostaa. Tosiaan jos annoskoot ovat riittävän pieniä ja ruokailuun käytetään kunnolla aikaa, vaikka ranskalaisittain parikin tuntia, niin ei tuostakaan mahdoton ähky tule.
t: 7
Jos nuo herneet ja maissit on pakastetavaraa, niin unohda ne. Jos välttämättä haluat kasviksia, niin vähän parsakaalia tai keitettyä punajuurta ehkä. Toinen vaihtoehto on, että teet hyvän salaatin, josta kumpikin voi ottaa tarpeen mukaan. Silloin alkuun voisi olla vaikka maa-artisokkakeitto tai helppona tapauksena siika/mätileivät.
Kun pääruoka on noin perinteinen ja tukeva tekisin ehkä itse tsekkiläisen valkosipulikeiton ruiskrutonkien kanssa tai salaatin alkuun.