Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tutkija: "Älä lämmitä keitettyä riisiä!"

Vierailija
02.02.2015 |

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020219134028_tr.shtml

Mulla on jokin aukko sivistyksessä, kun en ollut tästä kuullutkaan. Riisiä olen lämmittänyt vaikka kuinka monesti elämäni aikana (asuin muutama vuosi sitten Kiinassakin, jossa valmistin riisiä ruuaksi päivittäin) ilman jäähdyttämistä eikä ole koskaan ollut ruokamyrkytystä. Pitäisikö tästedes muuttaa riisinsyöntitapojani?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen kuullut vuosia sitten, että riisiin muodostuisi hometta nopeasti, jos sen laittaa jääkaappiin. Keitän vain tarpeen verran.

Vierailija
2/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon vähän pettynyt Iltalehteen, kun jutun otsikko ei ollutkaan "Oletko aina syönyt riisiä väärin?". Ovat siellä ottaneet asiakseen sivistää meitä asioista, joita emme tienneet tehneemme VÄÄRIN :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon kyllä idiootti. Sittenhän riisipiirakat on heti parasta ennen kun myyntion ilmestyvät? Olenko ihan metsässä?

Vierailija
4/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eka kertaa luen tällaisesta. Nyt en oikein ymmärrä: jos keittäminen tappaa nuo bakteerit, niin miten niitä niin nopeasti tulee keitettyyn riisiin? 

Vierailija
5/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan uusi uutinen minullekin.

Meillä saattaa riisit olla pari päivää jääkaapissa ja sitten vain lämmitetään mikrossa. Eipä ole koskaan tullut mitään ruokamyrkytyksiä.

Vierailija
6/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En usko tuota juttua. Aina on syöty jämät eikä moneen kymmeneen vuoteen kukaan ole sairastunut mihinkään mahatauteihin. Jos kaikkki on niin helvetin steriiliä niin eihän meillä kohta ole vastustuskykyä mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin hygieniapassi-koulutuksessa joskus vuosia sitten. Siellä opettaja mainitsi samasta asiasta.

Vierailija
8/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä niminen bakteeri on kyseessä? Isopahapöpö? Vai jotakin tieteellisempää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän se niin on että en todellakaan ala joka päivä keittämään uutta riisiannosta sen kanasoosini kanssa vaan lämmitän siitä kastikkeen kanssa samanaikaisesti keitetystä määrästä aina sen annoksen verran kerrallaan, ihan huoletta useampanakin peräkkäisenä päivänä.

Vierailija
10/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon miettinyt et ssaan aina sushin jälkeen vatsan vähän kipeäksi/lievän löysäilyn. oon aina aatellu että tulee siitä nori-levästä, mut saattaakin olla et  tosta riisistä...?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oikein usko tuohon...Olen lähes aina keittänyt riisiä liikaa ja laittanut loput jääkaappiin ja lämmittänyt myöhemmin. Enpä ole ikinä kuullut tuollaisesta! Eikä mitään tautejakaan ole tullut.

Vierailija
12/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan tästä ollut useasti mainintaa, että aasialaishenkisissä paikoissa pahimpia ruokamyrkytysten lähteitä on nimenomaan se riisi, jota ei välttämättä keitetä erikseen joka annosta varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on ollut jotenkin ihan virheellinen mielikuva riisistä, kun olen ajatellut sen olevan sellaista hyvinsäilyvää "pula-ajan ruokaa", jota voi surutta lämmittää uudelleen, mutta nyt sitten kai tiedän paremmin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanotaan, että riisi on niin halpaa, että senkään vuoksi eilisiä riisejä ei kannata säästellä. No, se halpuus on suhteellista. Kyllä se opiskelijan kukkarossa alkaisi piankin tuntua, jos joka päivä olisi keitettävä uudet riisiannokset.

Vierailija
16/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 23:28"]

Minkä niminen bakteeri on kyseessä? Isopahapöpö? Vai jotakin tieteellisempää?

[/quote]

http://www.evira.fi/bacilluscereus

Vierailija
17/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika erikoista. Puolijapanilaisessa perheessämme riisiä syödään päivittäin eikä tuollaisesta kukaan ole ennen kuullut.

Eikai tässä ole joku käännösvirhe sotkemassa asioita?

Vierailija
18/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt iski riisikriisi...

Vierailija
19/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on mulle tosi hämmentävä uutinen. Haluaisin sanoa, että ihan höpö-höpöä mutta juurikin viikko sitten sain aivan todella kummallisen pikaripulin riisinsyönninjälkeen. Luulin, että kana oli pilaantunut. 

Tuosta riisin mukana olevasta bakteerista, jota keittäminen ei hävitä, olen ennenkin kuullut. Ilmeisesti siksi jotkut voivat olla riisille allergisia, että eivät tosi asiassa kestä sitä bakteeria.

Vierailija
20/23 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tästä puhutaan hygieniapassikoulutuksessa.Teillä on vain käynyt hyvä tuuri, jos ei ole tullut mitään ihmeempää.

Itse en ole alan koulutuksesta huolimatta kovin tarkka kotioloissa ruuan suhteen, mutta riisiä en kyllä lämmitä uudestaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi yhdeksän