Mallasleipäset
Onkos joku täällä tehnyt mallasleipäsiä?
Siis näistä kyse: http://www.laihianmallas.fi/reseptit/tuoppi-kaljamallas-ja-kotikalja-reseptit/mallas-leipaeset
Tuleeko yhtä hyviä, kun saaritolaisleivästä, ainesosat kuitenkin likipitäin samat? Aattelin vaan, että onko vaivan väärti, vai käytänkö piimäni suosiolla saaristolaisleipiin.
Meinaan kotikaljaa maltaista tehdä ja siitä jääneen mäskin ajattelin käyttää näihin mallasleipäsiin. Ei vaan kauheesti toi alustaminen kiinnostais, sitähän ei saaristolaisleivissä ole. Kuinkahan toi alustus onnistuu vatkaimella? Mulla sellanen Lidlin malli on jossa taikinakoukut ja pyörivä kulho. En ole koskaan sillä taikinaa alustanut, enkä millään muullakaan vatkaimella, tai koneella. Yleiskonetta ei löydy.