Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua, te jotka osaatte leipoa!

Vierailija
15.03.2015 |

Teen elämäni ensimmäistä kertaa sämpylöitä tällä ohjeella:
*
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/53344/Porkkanas%C3%A4mpyl%C3%A4t/
*
Olen lisännyt nyt jauhoja 12,5dl ja taikina on tosi tahmeaa edelleen. Pitääkö nyt vain lisätä jauhoja kunnes ei enää ole vai saako tuolla jauholla jäädä vähän tahmeaksi?
*
Kiitos jo etukäteen! :)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaivaa pitkään, pitäisi irrota kulhon reunoista ja käsistä hyvällä vaivaamisella. Mitä enemmän jauhoja, sen kovempia sämpylöitä. Parhaat sämpylät tulee löysästä taikinasta mikä hankala leipoa. Älä siis lisää.

Vierailija
2/4 |
15.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä mieluummin vähän tahmeaksi niin saat pehmeitä sämpylöitä. Pyörittelyvaiheessa jauhoja vain sen verran että saat niistä jotenkuten pyöreitä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt kun lisäät öljyn niin irtoaa varmasti käsistä. Vaivaa hyvin ja kohota. Jos on mahdoton leipoa niin lisää alustaessa vielä pöydälle jauhoja sen verran että
Juuri ja juuri saat sämpylät tehtyä.

Vierailija
4/4 |
15.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielummin vähän löysempi, kuin liian vahva taikina. Vaatii vaivaamista, että syntyy kunnon sitko. Ota pala taikinaa käteen ja venytä, jos rakenne on kalvomainen, niin on hyvä. Pehmeä taikina on vähän hankala leipoa, mutta leivän rakenne on näin parempi. Leipomisvaiheessa jauhoja voi käyttää ihan huoletta reilusti. :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi seitsemän